Ravintola Lönkka vaihtoi toissa vuonna konseptiaan pihviravintolaksi ja samalla muutti nimensä Lönkka Bull & Bottleksi. Pitkään osoitteessa Lönnrotinkatu 11 toiminut ravintola Lönkka oli jo valmiiksi lihaan kallellaan oleva rouhea ravintola, mutta konseptin uudistuksen myötä linjausta haluttiin selkeyttää ja konseptista tehdä mahdollisimman suoraviivainen, helposti sulatettava ja positiivisella tavalla yksinkertainen.
Kävimme testaamassa Lönkkaa toukokuun lopulla perjantaina, jolloin valitettavasti hieman satoi päivällä, joten parklet terassi ei ollut vaihtoehto ruokailulle, vaikka houkuttelevaa se olisi ollut.
Sisään astuessa törmää ensimmäisenä dry age kaappiin, joka on lähes pakollinen lisävaruste jokaisessa itseään kunnioittavassa pihviravintolassa. Tiskin vierestä löytyy myös baarialue, jossa voi nauttia lasin viiniä tai hyviä oluita ja miksi ei vaikka tartarin kylkiäisiksi, me kehotamme tekemään juuri niin kuin mieli halajaa.
Mieli teki maistella kaikkea, joten otimme alkupalalajitelman eli tasting platen, mutta koska olimme tulleet pihviravintolaan, ei tartaria voinut ohittaa. Neljän hengen seurueelle menee mainiosti esimerkiksi pari tartaria sekä jaettava tasting plate. Suosittelemme lämpimästi!
Viinejä Lönkassa on riittävästi niin, ettei pää mene turhaan pyörälle ja valikoima on tarvittaessa myös ystävällinen tarkan markan porukalle. Tällä kertaa meillä oli pelkkää punaista lasissa koko ruokailun ajan, koska menimme selkeällä linjalla ja toki Pinot Noiria tartarin kanssa, se on selvä.
Lönkka Bull & Bottlessa saa kyllä kalaa ja kasvisruokia, mutta nyt menimme rehellisesti konseptin mukaisella linjalla ja otimme lihaa, oikein kunnolla. Huikea läjä dry age entrecôtea luineen päivineen sekä poron ulkofilettä lisukkeena juuripersiljapyree, vadelmaista punaviinikastiketta ja paistos mikä sisältää ruusukaalia, pekonia, sipulia ja neulapapuja. Vaikka Lönkka ei ole riista- tai lappiravintola niin taisimme syödä parasta poroa pitkään aikaan. Olen aivan varmasti jossain syönyt parempaa... olen siitä lähes varma kun ravintoloita on testattu satoja erilaisia laidasta laitaan Michelin-tähti paikoista lähtien, mutta koska en muista missä ja milloin niin on ihan oikeasti pakko nostaa hattua Jussi Saarisen vetovastuulla olevalle keittiölle!
Sivuhuomautuksena kilon painanut luullinen dry age entrecôte annos ei ole osa kiinteää ruokalistaa vaan enemmänkin tällä hetkellä saatavuuden mukaan oleva ns. liitutaulu-annos. Mikäli kysyntä ja saatavuus on kunnossa, integroidaan se seuraavaan ruokalistaan!
Lopuun maisteltiin laaja valikoima Lönkan jälkiruokia portviini kylkiäisenä. Omaan makuun juustot upposivat parhaiten, mutta seuralaiseni ylisti Lönkan näkemystä crème brûléesta, eikä turhaan.
Lönkka Bull & Bottle kannattaa ottaa seurantaan. Kesällä Lönkkaan on helppo saapua lasilliselle tai muutamalle annokselle, jos on liian kuuma kilon lihamötkölle. Tästä pitää huolen parklet terassi ja baarialue. Kesän jälkeiselle ajalle on tulossa kuulemma innostavia uudistuksia ruokalistaan ja tarjontaan, sekä olen kuullut puhuttavan jostain viinibaarimeiningistä, mitä lie tarkoittaa... seuraamalla selviää.
Varauksen Lönkkaan teet tietysti TableOnlinen kautta: https://www.tableonline.fi/fi/helsinki/lonkka-bull-and-bottle/997
Kimi/TableOnline
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
Kirjoitettaessa soi Wheeler Walker Jr. - Redneck Shit