TableOnlinen ruoka ja ravintola-aiheinen blogi. Blogissa tuodaan ajankohtaisia aiheita, ravintoloita sekä ravintola-alan henkilöitä kaikkien luettavaksi ilman turhia hienosteluja, alan sanastoja tai liian syvällisiä kirjoituksia.
Ennen yöpymistä Clarion Hotel Helsingissä oli tietenkin illallisen aika.
Olen ruokaillut kertaalleen aiemmin Kitchen & Table Helsingissä ja ravintola oli mielestäni vielä parantanut edukseen. Poissa oli se alun epävarmuus ja erityisesti liian isot ja hankalasti luettavat ruokalistat. Plussaa myös ruokalistan sisällön tiivistymisestä.
Niin kuin koko hotellistakin, myös ravintolasta on upeat näkymät Jätkäsaareen ja Hietalahden rantaan. Alue olikin pitkään tunnettu rahtilaivoista ja merimiehistään. Silloin rankka työ vaati kunnon eväät ja on hyvillä eväillä paikkansa Jätkäsaaressa edelleen. Kitchen & Table Helsingissä niitä tarjoillaan ruotsalaiskokki Marcus Samuelssonin suunnittelemina annoksina. Samulesson vastaa kaikkien Clarioneiden ravintolakonseptista.
Alkuun valitsen tietenkin tartaria, valitsen sen oikeastaan aina kun mahdollista, ja saankin eteeni hauskan ja värikkään annoksen. Punasipulihilloke tuo annokseen ryhtiä ja keltuaiskreemiä on paljon, joka sitoo makuja kivasti yhteen. Lautaselta on kuitenkin helppo myös napsia myös makuja erikseen. Toinen meistä taas on artisokan ystävä ja hänelle alkuruokavalinta on yhtä helppo. Paahdettua maa-artisokkaa ja artisokkapyrettä maistuu sille mille lupaa.
Pääruoaksi avecini valitsee K&T Kimchi burgerin, joka tarjoillan hänen toiveidensa mukaisesti mukavan mediumina. Itse valitsen Sitruunalla ja yrteillä marinoitua jyväbroileria, johon otan vielä henkilökunnan suosituksesta mausteiset ranskalaiset lisäkkeeksi. Kana on maukasta ja annoksen lisukkeet, voikastike ja knokit terävimpänä kärkenä, ovat erinomaisia. Myös suositellut spicy friesit ovat todella nimensä mukaisesti spicyjä.
Jälkiruoalle ei meinaa enää löytyä tilaa, mutta hetken maisemia ihailtuamme päätämme urhoollisesti jatkaa aterian loppuun kirsikkajäätelöllä ja annoksella brownieta ja banaania, huh! Nyt on hyvä, että yläkerrassa on huone lähellä, jonne voi mennä toipumaan. ...Kunhan olemme ensin käyneet kurkistamassa huikean Sky Roomin :)
Varaa pöytä Kitchen & Table Helsinkiin (Tyynenmerenkatu 2, Helsinki) TableOnlinesta!
Katja/TableOnline
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
Jätkäsaaressa sijaitseva Claron Hotel Helsinki ja sen Kitchen & Table -ravintola tulivat TableOnlinen asiakkaiksi heti avautuessaan vuoden 2016 loppupuolella, Helsinki-Vantaan läheisyydessä sijaitsevan sisarensa tavoin.
Helsingin Kitchen & Table -ravintolaa sain mahdollisuuden käydä testaamassa heti tuoreeltaan, mutta hotellin puoli, huikeaa Sky Room- cocktailbaria lukuun ottamatta, oli jäänyt hieman vieraammaksi; asunhan melkein rakennuksen naapurissa.
Koska pieni irtiotto piristää aina loppuvuoden kiireen keskellä, olin aivan innoissani saadessani, kauempaa tulleen yövieraani kanssa, testata Clarionin puitteet myös hotellin osalta.
TableOnlinen muu joukkue on kantanut myös oman kortensa kekoon ja käynyt jo aiemmin testaamassa Clarion Hotel Helsinki Airportin sekä sen Kitchen & Table -ravintolan.
Saavuttuamme hotelliin saimme erittäin lämpimän vastaanoton ja sisäänkirjautuminen sujui helposti ja nopeasti. Löysimme helposti valoisan ja tilavan huoneemme hotellin 11. kerroksesta.
Vielä varsin uusi hotelli oli erittäin siisti ja tyylikäs ja intouduin ottamaan paljon valokuvia yksityiskohdista ja näkymästä. Isot ikkunat niin yleisissä tiloissa, ravintolassa kuin huoneissa ja näkymät niin Jätkäsaareen kuin kauas muuallekin Helsinkiin eivät taatusti jätä ketään kylmäksi.
Suosittelen lämpimästi kaikkia hotellivieraita katsastamaan ylimmän kerroksen allasosaston jo pelkästään sen mielettömän tunnelman vuoksi. Katetussa ulkotilassa oleva allas on eksoottisuudessaan varmasti erityisesti ulkomaisten vieraiden mieleen.
Hotellin runsas aamiainen katetaan Kitchen & Table -ravintolan tiloihin ja pöytävarauksia voi tehdä illallisten lisäksi niin aamiaiselle kuin lounaallekin.
Aamiaisvieraita oli aivan tavallisena tiistaina, vielä hieman ennen kello yhdeksääkin aika paljon. Tunnelma oli lämmin ja ihmiset rupattelivat iloisesti toisilleen ja henkilökunnan kanssa. Astiat tyhjenivät ja niitä täytettiin vauhdikkaasti.
Clarionin runsas aamiainen on perinteisen maukas hotelliaamiainen, jota on höystetty muutamilla kansainvälisillä erikoisuuksilla, joista mate-baari oli yksi mielenkiintoisimmista.
Varaa pöytä Kitchen & Table Helsinkiin (Tyynenmerenkatu 2, Helsinki) TableOnlinesta!
Katja/TableOnline
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
Vierailu Kissakahvila Helkatissa tuntuu heti alkumetreillä siltä kuin tulisi kyläilemään kissojen kotiin. Ja kissojen koti se onkin. Helkatissa nimittäin asuu yhdeksän kissaa: Pete, Herkules, Nestori, Tyylilyyli, Kinuski, Puu, Tuli, Pehmis ja Namitassu.
Kissojen vuoksi sisään ei marssita kuin mihin tahansa kuppilaan. Ensin soitetaan ovikelloa, ja henkilökunta tulee eteiseen varmistamaan, ettei kukaan pörröisistä kavereista pääse livahtamaan samalla ovenavauksella ulos.
Kahvila on sisustettu hurmaavilla kierrätyskalusteilla, ja seinille ja katonrajaan on nikkaroitu monenmoisia kiipeilytelineitä ja piilopaikkoja, joihin kissat pääsevät halutessaan lepäilemään.
Pöydässä saamme käsiimme Helkatin menun, ja silloin iskee tenkkapoo. Listalle on koottu kotoisia suomalaisia makuja pieneen ja isompaankin nälkään, mutta annokset kuulostavat niin hyviltä, että tekisi mieli maistaa vähän joka sorttia.
Kissakahvilan Liisa suosittelee kokeilemaan Helkatin lautasta, joka sopii tilanteeseen täydellisesti. Se sisältää parhaita paloja Helkatin menusta kätevästi suupalakoossa.
Tällä kerralla herkkulautaselta löytyy myskikurpitsakeittoa, lämmintä saaristolaisleipää, savusiikaa, salaattia, suppilovahveropiirakkaa, kotimaista Peltola Blue -sinihomejuustoa, vadelma-salmiakkihilloa, pensasmustikoita, paistettua leipäjuustoa ja omenaa.
Seuralaiseni himoitsee suppilovahveropiirasta, joten hän päätyy ottamaan sellaisen. Piiraan seuraksi sopii marinoidulla punakaalilla ryyditetty salaatti.
Myös juomalista on laadittu kotimaiset maut edellä. Listalta löytyy esimerkiksi Laitilan perinteisiä limonadeja sekä Honkajoen panimon Kissalimpparia. Aikuisten juomalistalta löytyy monipuolinen ja vaihtuva valikoima kotimaisten pienpanimojen tuotteita muun muassa Stadin panimolta, Suomenlinnan panimolta ja tuusulalaiselta Cool Head -Brewilta.
Myös viinilistalta löytyy linkkejä Suomeen. Herkkulautasen kaveriksi valitsen raikkaan sauvignon gris -valkoviinin, joka on peräisin suomalaiselta Chateau Carsinin viinitilalta Bordeauxin lähistöltä. Seuralaiseni suppilovahveropiiraan kylkeen sopii täydellisesti samalta tilalta tuleva täyteläinen Merlot.
Kun ruoka-annokset saapuvat, Helkatin lautanen herkkupaloineen ei voi olla aiheuttamatta annoskateutta naapuripöydissä. Maistiaiset on aseteltu kauniisti kivilautaselle, mutta mikä tärkeintä, ne myös maistuvat taivaallisilta.
Sesonkiin sopiva myskikurpitsakeitto on makean täyteläinen, ja suppilovahveropiiras suorastaan sulaa suussa. Juustojen ystävänä ilahdun erityisesti Peltola Bluesta, joka on yksi lempijuustoistani. Vadelma-salmiakkihillo tuo jännittävää potkua lämpimään leipäjuustoon.
Jälkiruoaksi maistuu kakkulajitelma, joka pitää pitää sisällään suklaisen tassuleivoksen, omenajuustokakkua sekä “maailman parasta suklaakakkua”. Nimi ei ole aivan tuulesta temmattu, sillä kakku todella on aivan fantastista.
Saatavilla olisi ollut myös aitoa sivettikissakahvia, joka tarjoillaan näyttävän kahviseremonian saattelemana, mutta päädyimme valitsemaan jälkiruokajuomiksi suloiset kisucappuccinot.
Ruoka todella yllätti positiivisesti, mutta kokemuksen kruunasivat tietenkin kahvilan ihanat kissa-asukkaat, joiden touhuja seuraillessa ei meinannut malttaa keskittyä syömiseen. Välillä olikin pakko päästä silittelemään kisuleita lattianrajaan. Viimeistään kissojen perässä lattialla kontatessa kävi selväksi, miksi kengät jätetään täällä eteiseen.
Etenkin vielä pentuiässä oleva leikkisä ja hellyydenkipeä Namitassu varasti sydämeni kiipeämällä jalkojeni päälle, kun kyykistelin lattialla kuvaamassa kassakoneen kyljessä sylikkäin torkkuneita Nestoria ja Tyylilyyliä.
Ilta kissakahvilassa oli mitä parhain piristys kaamoksen keskelle ja ehdottomasti kokemisen arvoinen elämys kaikille kissanystäville.
PS. Kannattaa käydä kurkkamassa myös kahvilan vessaa, vaikka ei hätä olisikaan!
Kaisa/City.fi
Kaisa on Cityn toimittaja ja vankkumaton kissaihminen.
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.