Yhteinen matka Kozeen Shiwanin mielenmaisemaan ja makuihin.Kozeen Shiwan on tunnettu karismaattisesta läsnäolostaan, aikaisemmista pop up -projekteistaan ja työskentelystään Michelin-palkituissa ravintoloissa niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Shiwanin keittiö yhdistää Lähi-idän ja Pohjolan vaikutteet, luoden innovatiivisia ja syvästi henkilökohtaisia ruokia, jotka herättävät voimakkaita tunteita.
Syyskuu ja Shiwan ovat tällä kertaa tuoneet mukanaan taianomaisen ja elämyksellisen ruokailukokemuksen Helsingin Pohjoisesplanadille. Elämyksellisenä ravintolana toimiva The ROOM by Kozeen Shiwan avasi ovensa 14.9.2023 ravintola Lulu'sin perältä löytyvään tilaan.
The ROOM by Kozeen Shiwan tarjoilee 7-ruokaljin maistelumenua toistaiseksi viikottain torstaisin, perjantaisin ja lauantaisin kahdessa kattauksessa kello 17.00 ja 20.00.
The ROOM – paikka, jossa taika tapahtuu
Lulu'sin salin perältä löytyvät mystiset verhot kätkevät taakseen harmonisen huoneen johon myös The ROOM -nimellä halutaan viitata. Tavallisen ravintolasalin sijasta verhojen takaa avautuu tunnelmallinen ja intiimi huone, jossa kaikki vieraat ruokailevat samanaikaisesti yhteisen pöydän äärellä. Kaareva pöytä tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden seurata annosten valmistelua sekä julkkiskokkina tunnetun Shiwanin työskentelyä lähietäisyydeltä, samanaikaisesti nauttien annoksista ja niiden juomaparituksista.
Makuja ja tarinoita Kozeen Shiwanin käsialalla
The ROOM:n keittiöfilosofia on täynnä intohimoa ja rohkeutta, jossa yhdistyvät laadukkaat sesongin mukaiset raaka-aineet, ruokamaailman normien taittaminen ja ennen kaikkea rohkea asenne ruoanlaittoon.
7-ruokalajin maistelumenussa on tuotu hyvin esiin Shiwanin henkilökohtaisia taustoja Lähi-idästä, joita on taitavasti yhdistelty pohjoismaissa totuttuihin ruoanlaiton tekniikoihin. Kuten arvata saattaa, tuloksena on syntynyt kiehtova ja yllättävä makujen tanssi, jossa jokaisen annoksen jokainen yksityiskohta on tarkasti harkittu.
Maistelumenusta on saatavilla myös täysin vegaanisen versio.
Shiwanin tuttuun tyyliin, annosten visuaalisessa ulosannissa esiin nousevat lukuisat kauniit värit, joita on tuotu esille kukkien sekä muiden mielenkiintoa herättävien elementtien avulla. Annosten lisäksi myös tarjoiluastiat ovat jo itsessään taideteoksia, jotka tuovat näyttävän lisän kokonaisuuteen.
Juomaparitukset
Ei hyvää ruokaa ilman hyvää juomaa. Maistelumenun yhteyteen voi valita huolellisesti kuratoidun viini- tai alkoholitoman juomapaketin. Biodynaamiset viinitilat ja tuoreet raaka-aineet takaavat korkean laadun ja kulkevat sopusoinnussa annosten kanssa.
Annoksista on tässä kirjoituksessa turha paljastaa kuvia enempää. Shiwan itse kertoo mielellään annostensa sielunmaisemasta ja taustoista, mikä tekee myös ruokailusta entistä merkityksellisemmän kokemuksen.
Testikäynnillä mieleeni jäivät erityisen vahvasti kuitenkin alla kuvatut kolme annosta: ensimmäinen tuttujen makujen käytöstä ei-niin-tuttuja raaka-aineita hyödyntäen, toinen upeasta visuaalisesta toteutuksesta ja kolmas merkityksellisestä viestistä sekä sen yhdistymisestä annokseen.
Älä jää matkasta
Suosittelemme varamaan paikan ajoissa, sillä jokaiseen kattaukseen mahtuu vain 14 henkilöä saman aikaisesti ja paikat täyttyvät kovaa vauhtia.
Jani/TableOnline