Bouchon Carême on uusi tulokas ravintoloitsijaystävyksiltä, joihin kuuluu Hans Välimäki, Arto Rastas, Miika Lönn ja Maria Von Graevenitz. Bouchon Carême sijaitsee lyömättömällä paikalla Aleksanterinkadulla, ja toisen kerroksen tila tarjoaa kaupungin elämän tuntua ilman liiallista hälyä.

Nimi Bouchon Carême viittaa Lyonin ravintolakulttuuriin sekä legendaariseen ranskalaiskokkiin, Marie Antoine Carêmeen, jota pidetään haute cuisinen (grande cuisine) edelläkävijänä ja joka lyhyesti sanottuna tarkoittaa taidokkaasti valmistettua korkeatasoista ruokaa.
Välimäen nimissä on nyt jo useita ravintoloita ja nyt jo odotellaan uusinta tulokasta, Brasserie Lionnea, joka aukeaa toukokuussa legendaarisen Café Esplanadin paikalle. Miten sitten Bouchon Carême eroaa muista portfolion ravintoloista? Bardot on mereneläviin keskittynyt ranksalainen bistro, Bistro Gina on vahvasti ranskalaiseen keittotaitoon nojaava italialainen bistro, ranskalainen The Rook ammentaa inspiraationsa brittien saarilta, josta päästäänkin Bouchon Carêmeen: listalla on enemmän lihaa kuin muissa Välimäen ravintoloissa sekä tarjoaa entisaikojen harvinaisuuden, liekityskärryn.

Bouchon Carême erottuu edukseen hienostuneilla ranskalaisilla klassikoillaan, upealla miljööllään ja nostalgisella liekityskärryllään.
Perjantai-iltana ravintola on täpötäynnä keittiön tiskiä ja baaria myöten, joten pöytävarauksen tekemistä ei kannata odottaa viime hetkeen. Varasimme pöydän tiskiltä, mutta meidät saadaan ylipuhuttua etuajassa vapautuneeseen pöytään Mikonkadun ikkunaan ääreen. Nyt pääsemme kokemaan liekityskärryt kunnolla.
Suurin ongelma Välimäen ravintoloissa? Listat ovat pitkiä ja hyvältä kuulostavia annoksia on niin paljon, että päätöksenteosta voi tulla vaikeaa. Bardotissa on kuitenkin tullut syötyä niin paljon hyviä kalaan ja mereneläviin pohjautuvia annoksia, että keskitymme runsaaseen lihavalikoimaan.


Bouchon Carême on mielenkiintoinen valinta, mikäli klassisempi laadukas ranskalainen keittotaito miellyttää ja etenkin jos haluaa kokea jo lähes unohdetut liekityskärryt. Carême onkin kaikista näiden ravintoloitsijaystävysten ravintoloista ehkä kaikista elämyksellisin, joka sopii erinomaisesti esimerkiksi romanttisiin illallisiin. Miltä tuntuisi palata aikaan, jolloin illallinen oli enemmän kuin vain ateria – se oli esitys?

Muista varata myös pöytä pian aukeavaan Brasserie Lionneen! Tämä Välimäen portfolion seuraava lisäys, Brasserie Lionne, tuo jälleen uuden tulkinnan ranskalaisesta keittiöstä, joka avataan legendaarisen Cafe Esplanadin paikalle vappuna.
Kimi/TableOnline
Varauksen Bouchon Carêmen, ravintolasaliin, keittiön tiskille tai baariin teet luonnollisesti kätevästi TableOnlinesta: https://www.tableonline.fi/fi/helsinki/bouchon-careme/1544
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.