Kevät keikkuen tulevi ja nyt se oli keikahtanut taaksepäin kohti talvea, kun olimme menossa testaamaan yhtä kaupungin kuumimmista uusista ravintoloista, Hello Strangeria. Tämä vuodenaikoihin liittyvä aloitus on siinä mielessä oleellinen tässä tapauksessa, että kyseisessä ravintolassa on todella mukava sisäpihan terassi, jossa olin toivonut ruokailevani vielä eilen, kun lämpötila huiteli hellerajoilla. Kymmenen astetta pudonnut lämpötila ajoi meidät kuitenkin ruokailemaan sisälle.
Hello Strangerista on moneksi. Paikasta löytyy erillinen baari ja ravintolasali ja sisäpihan terassi. Maailmalla tämänkaltaiset ”täyden palvelun talot” ovat yleisempiä, mutta Suomessa vastaava konsepti ei ole oikein onnistunut vielä lyömään läpi. Ehkäpä tässä tulee nyt tämän aallon edustaja, joka viimein tässä onnistuu. Edellytykset siihen ainakin ovat kohdillaan, sillä jokainen ravintolan osioista toimii todella hyvin. Ruokapuoleen on panostettu kiinnittämällä keittiöön Thomas Hudson, joka on hankkinut kannuksensa useissa huippuravintoloissa ja pyörittämällä omaa Säsong –popup ravintoloiden sarjaa yhdessä nykyään Pasilan Plattassa mestaroivan Markus Fogelholmin kanssa.
Baaripuolen (ja toki myös ravintolan) vetonaulana toimivat laadukkaat drinkit ja sisäpihan terassi taas on todellinen janoisen keidas vain noin 200 metrin päässä rautatieasemasta. Tämä rauhaisa keidas tosin muuttuu aika ajoin DJ:n myötä vähän vähemmän rauhaisaksi paikaksi illanviettoon. Keskeisestä sijainnista huolimatta asukkaita ei sisäpihan terassin ympärille ole, joten bileet siellä jatkuvat viikonloppusin aina kello neljään saakka.
Ravintolan drinkeistä olin kuullut jo ennen tätä ensimmäistä vierailuani siellä ja siksi illallinen piti ehdottomasti aloittaa maistamalla jotain niistä. Valinta ei ollut aivan helppo, mutta päädyimme valitsemaan Hello I love you! ja Penny Lane -nimiset cocktailit. Molemmat cocktailit vahvistivat ennakko odotusta hyvistä cocktaileista.
Alkudrinkkejä siemaillessa päätimme nauttia Chef’s menun, joka koostuu neljästä keittiötä hyvin edustavasta ruokalajista. Ensimmäiseksi pöytäämme tuli markrillitartar, joka oli maultaan yllättävän vahva annos. Makrillin vahvaa suolaisuutta ja ”sillimäisyyttä” (taisin juuri keksiä uuden kuvailun ruoalle) tasapainotti majoneesipohjainen kastike. Ei ihan perinteisen kevyt aloitus menulle. Ja tämä onkin ehdottomasti Hello Strangerin vahva puoli, että annoksissa on sopivasti yllätyksellisyyttä eikä tyydytä pelkästään seilamaan tutuissa ja turvallisissa vesissä.
Toinen annos oli parsaa hollandaisekastikkeella, joka edustaa perinteikkäämpää keittämistä. Tämä taas toi esiin Hello Strangerin mainostamaa sesonkeihin keskittymistä. Annokseen pientä twistiä toi hollandaisekastikkeen savuisuus, joka yhdessä grillatun parsan kanssa sai annoksesta todella herkullisen. Oli vaikeuksia olla nuolematta lautasta lopuksi. Jos kukaan ei kerro eteenpäin, niin voin tunnustaa näin meidän kesken, että en siinä tainnut ihan onnistuakaan.
Pääruoaksi meille tuli grillattua härkää keittiömestari Hudsonin luottotoimittajalta, tilan nimi pääsi kuitenkin jo unohtumaan. Tähän annokseen särmää toi pippurikastike, jossa oli Sichuanin pippuria ja lisukkeena höyrystettyä purjoa. Sichuanin pippuri toi kivasti pientä kihelmöintiä kieleen ja vaimon mukaan se jopa puudutti kielen. Itse en tällaista havainnut, mutta olenkin epäillyt vaimolla olevan pieniä ongelmia makunsa suhteen. Siis muutenkin kuin miesmaun.
Annokset eivät olleet mitään superisoja, mutta siitä huolimatta kolmen ruokalajin jälkeen ei ollut enää suurempaa ruokahalua jäljellä, kun jälkiruoka tuli pöytään. Sekin kuitenkin meni alas ihan sujuvasti, vaikka itsellä oli jo ajatukset paikan houkuttelevassa drinkkilistassa, josta halusin ehdottomasti vielä digestiiviksi testata yhden juoman lisää. Päädyin valitsemaan ginipohjaisen raparperijuoman, josta löytyi myös Aperolia, Camparia ja kananmunanvalkuaista. Kyseessä ei siis ehkä ollut ihan perinteinen drinkki, mutta ah, niin herkullinen.
Tähän Rhubarbieri -drinkkiin oli hyvä lopettaa illallinen.
Yhteenvetona voisi sanoa, että Helsingissä on ehdottomasti tilaa tällaiselle fun diningiksikin joskus mainitulle paikalle. En ole ihan varma, mistä tämä nimitys tulee, mutta ehkä se kertoo tietynlaisesta helposti lähestyttävyydestä ja kekseliäisyydestä ruoka- ja juomalistan suhteen, jossa ei liikaa kunnioiteta perinteisiä kaavoja, mutta samaan aikaan panostetaan täysillä niiden laatuun ja ennen kaikkea ihmisten viihtymiseen, me like.
Varaa pöytä Hello Strangeriin!
Ville/TableOnline
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.