Story Kortteli on We are Groupin operoima kahvila/ravintola/viinibaari Kampin Korttelin ravintolamaailmassa. Ennen kuin mennään tarkemmin Storyyn, niin pitää mainita muutama sana Korttelista. Kauppakeskuksissa sijainneet ravintolat eivät ole perinteisesti olleet Suomessa kovin laadukkaita ja sellaisia joihin haluaisi nopeaa lounasta kummempia tarjoiluja mennä nauttimaan. Kuulin ensimmäistä kertaa Kampin korttelin suunnitelmista joskus kesällä 2016. Ajatuksena siis oli avata kauppakeskukseen ravintolamaailma, jossa olisi mukana tasokkaita ravintoloita ja jotka olisivat auki myös illallisella. Äkkiseltään tämä tuntui melko haastavalta projektilta, koska kuten todettua, normaalisti kauppakeskusravintolat ovat food court –tyylisiä pikaruoan keskittymiä. Tästä johtuen ensimmäinen ajatus hankkeesta itselläni oli, että mitähän tästä tulee. En ollut epäilyksineni yksin, sillä kuulin muutamankin tunnetun ravintoloitsijan kieltäytyneen kunniasta kun heitä oli pyydetty avaamaan ravintola Kortteliin.
Onneksi ennakkoluulotonta porukkaa löytyi ja etunenässä raflamaailmaa oli ideoimassa We Are Group ja sen toimitusjohtaja Anders ”Andu” Westerholm. Andun avustuksella paikkaan löytyi mukava kattaus erilaisia ja hyvätasoisia ravintoloita. Hyvä suunnittelu, tyylikkäät puitteet, tasokas ravintolavalikoima ja onnistunut markkinointi on tehnytkin vastoin pieniä epäilyksiäni Korttelista menestyneen hankkeen.
Itsekin on tullut jo käytyä testaamassa useimmat Korttelin mestat, mutta tällä kertaa vuorossa ollut Story Kortteli oli uusi kokemus. Storysta on hyvä tietää ensimmäisenä sellainen seikka, että siellä ei ole perinteistä pöytiintarjoilua vaan tilaukset tehdään tiskiltä. TableOnlinesta löytyvissä kommenteissa tämä nimittäin aiheutti jonkin verran hämmennystä. Storyssa tämä ei kuitenkaan mielestäni ole ongelma ja sopii hyvin paikan konseptiin ja tunnelmaan.
Illan suunnitelma oli nauttia hyvää ruokaa ja juomaa ennen illan keikkaa Hartwall Arenalla. Menimme siis paikalle jo klo 17 ja kuvittelin, että siihen aikaan ravintolassa tuskin on kovin montaa ihmistä paikalla. Jälleen olettamukseni meni pieleen ja paikka oli melko lailla täynnä. Siis tiistai-iltana klo 17! Totesin, että olipa hyvä, kun olin tehnyt pöytävarauksen. Vaikka paikka oli täynnä, ei tiskillä mennyt kuin pieni hetki ennen kuin pääsimme tilaamaan. Nopea vilkaisu listaan riitti tekemään päätöksen alkuruoan suhteen ja voittajaksi valikoitui Sinisimpukat, lämmintä perunasalaattia ja aiolia.
Tämä annos löytyi Story Classics –otsikon alta. Menun muut otsikot ovat Weekly specials, Burgers etc ja Something sweet. Myös pääruokani löysin klassikoista ja baby back ribsit oli valintani. Seuralainen valitsi pääruoaksi Story burgerin. Lisukkeeksi otettiin lisää perunoita ja cole slawta. Perunoita oli muuten senverran reilusti jo tuossa simpukka-annoksessa, että aivan turhaan tuli tilattua lisää.
Tilauksen jälkeen meidät opastettiin pöytään ja kiva oli kulkea tupaten täynnä olevan ravintolan läpi hyvillä näkymillä varustettuun ikkunapöytään. Kortteli sijaitsee kauppakeskuksen viidennessä kerroksessa (ja Bar Con kuudennessa) ja sieltä on hyvät näkymät Narinkkatorin yli kohti lasipalatsia. Vaikka alkupalaksi tilatut simpukat tulivat melko nopeasti, oli oma alkujuomaksi ja alkupalan pariksi tarkoitettu Pfaltzin alueelta tullut Weingut am Nil -riesling päässyt jo hupenemaan melkein loppuun, joten toinen mukillinen oli tilattava simpukoiden kaveriksi. Storya operoiva We Are Group harrastaa myös viinin maahantuontia ja siksi ei ollut yllätys, että Storysta löytyi hyviä ja kohtuuhintaisia viinejä. Viini toimi hyvin yhteen simpukoiden kanssa ja simpukat olivat mukavan tuoreita ja maukkaita. Simpukoita oli iso kulhollinen ja alkuruoaksi yhdelle hyvin runsas ja kahdelle jaettavaksi juuri sopiva.
Pääruoaksi tilaamani baby back ribsit olivat keitetty mukavan ylikypsiksi, kuten pitääkin, ja liha irtosi luusta helposti. Ribsit olivat myös mukavan tahmeita bbq-kastikkeesta, jossa oli muuten mukana mm. omenaa, joka toi mukavaa kosteutta ja makeutta annokseen. Hyvä valinta oli siis tämäkin. Ribsien kanssa minulle suositeltiin San Cassiano Valpolicellaa, joka oli myöskin suunmyötäinen ja ribsien kaveri. Valpolicella nyt muutenkin on useimmiten oman suunmyötäinen ruoasta riippumatta, mutta nyt viinin melko vahva hedelmäisyys sopi hyvin ylikypsän ja hieman mausteisen kylkirivin kanssa yhteen.
Myös seuralaisen Story burger oli juuri sellainen mitä hyvän burgerin tulee olla ja sai siis hyväksynnän. Lisukkeeksi oli tilattu cole slawta, joka on hyvin yleinen burgerin ja ribsien lisukkeena ja toimi oikein hyvin myös tällä kertaa. Storyn annokset ovat hyvin kohtuuhintaisia ja runsaita, joten rahoille saa hyvin vastinetta, vaikka olisi vähän isompikin nälkä. Pääruoan jälkeen olo alkoi olla jo hieman tukkonen, mutta keikan alkuun oli vielä melko paljon aikaa, joten päätimme juoda virkistävät kahvit ja jakaa Storyn jäätelön. Niin ja Calvadosta piti tietty maistaa pikkutilkka kahvin kanssa edistämään ruoansulatusta runsaan aterian päälle.
Ruokailusta jäi kaikenkaikkiaan hyvä mieli ja täysi vatsa. Story on sijainnut perinteisessä miljöössä Vanhassa Kauppahallissa jo useamman vuoden ja on saanut siellä uskollisen asiakaskunnan. Saman konseptin tuonti moderniin "kauppahalliin" Kampin keskuksen ravintolamaailmaan ei ole täysin riskitön, mutta vaikuttaa korkean käyttöasteen perusteella olleen menestys. Myös oma subjektiivinen havainto tukee Storyn hyvää suorittamista. Kynnys kahvilamaiseen ravintolaan on hyvin pieni ja paikalla olikin paljon ihmisiä pelkän viinilasin äärellä. Ilahduttava asia Storyssä on myös laajat aukioloajat. Aamiaista on tarjolla maanantaista lauantaihin, lounas arkisin, brunssi on vuorossa sunnuntaisin ja a la carte menu on tarjolla päivittäin lauantaisin kello 12 alkaen ja muina päivänä klo 15 alkaen. Pöytävaraukset ovat mahdollisia kaikkiin kattauksiin, mistä myös voi Storylle antaa kiitosta.
Ville/TableOnline
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.