Helsingissä Kasarmitorin kupeessa sijaitseva Latva vaihtoi konseptiaan ja palvelee jatkossa lounasasiakkaita sekä tilauksesta.
En ollut koskaan käynyt Latvassa ja ilokseni pääsin testaamaan sen maistuvaa lounasta. Valitsimme testipäiväksi, hieman ajattelemattomasti, koko kaupungissa kiireisen Nordic Business Forum -päivän. Päivän kiire ei onneksi ulottunut Latvaan saakka, vaikka heilläkin oli asiakkaita lähes joka pöydässä. Ravintolan tunnelma säilyi koko vierailun ajan mukavan rentona ja rauhallisena ja palvelu oli ystävällisen huomaavaista. Samalla linjalla Latvan palvelusta ovat olleet myös TableOnlineen palautetta jättäneet asiakkaat.
Latvassa on rento ja samalla asiantunteva palvelu. Tupa oli täynnä ja silti meidät huomioitiin todella hyvin.
Latva on kokenut viimevuosina muutamiakin muutoksia ja mielestäni sen sisustus on kaunis ja kutsuva. Vihreä tehostevärinä on trendikäs ja isot ikkunat Kasarmitorille ilahduttavat.
Vaikka fiilis pysyi koko ajan rentona ja rauhallisena oli lounasserviisi nopea ja ruoat tulivat hyvää tahtia pöytään. Aika usein pidemmillä lounailla aikataulu venähtää, mutta täällä siitä ei ole mitään vaaraa. Siis täydellinen bisneslounas!
Latvan keittiömestari Jarkko Lindroth kuvailee Latvan keittiön ja annosten perustana olevat isot, täyteläiset ja ajattomat maut. Ravintolan filosofia näkyy myös tämänkertaisissa lounasannoksissa.
Päivän lounasvalinnat olivat kaikki ihanan kuuloisia vaihtoehtoja, jotka miellyttävät varmasti monia. Valitsemme molemmat alkuun tartarin, joka on yksi meidän molempien lempiruoista. Tartar osoittautui mukavan isoksi annokseksi, liha oli reilun kokoisina ja pehmeinä paloina ja sen rakenne oli erinomainen. Tartarin kanssa tarjoiltu piparjuurivoi toimi mainiosti tuomalla kevyttä potkua ja vaikka sana voi meitä hieman alkuun hirvittikin, ei lisuke ollut missään nimessä liian voinen. Annoksesta jäi suuhun mukavan pippurinen jälkimaku.
Pääruoan kala oli maistuva, nahka oikeaoppisen rapea ja kastike pysyi kuvattavan kauniina pitkään.
Superkauniissa punajuuririsotossa oli hyvä happo ja annokseen ripotellut hasselpähkinät toivat risottoon makua ja purutuntumaa.
Erikoismaininnat täytyy antaa sekä leipien kanssa tarjoillulle tattivoille, jossa oli erinomainen suola ja joka maistui ihanan paahteiselle sekä jälkiruokaporkkanakakulle. Dekonstruoitu porkkanakakkuannos oli ehkä parasta porkkanakakkua, jota olen koskaan syönyt. Taikinaa ei oltu kypsytetty täysin kypsäksi ja se sai kakun sulamaan suussa.
Testaa itse ja varaa pöytä Latvaan (Pohjoinen Makasiinikatu 9, Helsinki) TableOnlinesta.
Katja/TableOnline
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.