Eräänä kesäisen kuumana perjantai-iltana suuntasimme avecini kansa The Helsinki Distilling Co:n Tislaamo - Distillery Bariin illalliselle. – Itse illallisesta kerron teille toisessa blogissa, mutta ennen ravintolan tuotteiden maistelua pääsimme iloksemme osallistumaan myös lyhyelle (ja lämpimälle) kierrokselle varsinaisen Tislaamon puolella.
The Helsinki Distilling Co. järjestää sekä avoimia tislaamokierroksia että yksityiskierroksia hauskojen ja asiantuntevien oppaiden johdolla. Kierroksen aikana opimme talon ja yrityksen historiasta sekä viskin ja ginin valmistuksesta ja niihin tarvittavista laitteista. Pääsimme näkemään myös vilauksen tulevien tuotteiden kehittelytyöstä – jota ei luonnollisesti ollut mahdollista kuvata. Meidän lisäksemme kierrokselle osallistui aiheeseen perehtyneitä vieraita Virosta ja Ranskasta, jotka esittivät mielenkiintoisia kysymyksiä kierroksen edetessä.
Teurastamolle 2014 perustettu The Helsinki Distilling Company valmistaa ginin lisäksi tammitynnyreissä rauhassa kypsyvää ruisviskiä, omenabrandyä, akvaviittiä sekä Helsinki Long Drink -lonkeroa. Kun opas kertoo tisleisiin käytettävän Helsingin vesijohtovettä, saa hän kuulemma usein kierrosvierailta vastaukseksi yllättyneitä huudahduksia ja päänpuisteluita. Onpa usea ryhtynyt valistamaan kunnollisten vedenkäsittelylaitosten tärkeydestäkin. The Helsinki Distilling Company on kuitenkin erittäin ylpeä puhtaista raaka-aineista, ensiluokkaisesta suomalaisesta rukiista ja pehmeästä vesijohtovedestä. Niin kauan kuin raaka-aineiden puolesta on tarjolla näin hienoja mahdollisuuksia, on niissä päätetty pysyä.
Suomalainen tislaamokulttuuri elää uutta nousuaan ja suosittelenkin lämpimästi varaamaan kalenterista hetken aikaa ja tutustumaan Helsingin Teurastamolla sijaitsevaan The Helsinki Distilling Co:n Tislaamoon niin ruokatuotteiden kuin ohjatun kierroksenkin osalta.
> Lisätietoja Tislaamosta ja varaukset niin kierrokselle kuin ravintolaankin TableOnlinesta.
Katja/TableOnline
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.