Vaikka POCHA tarkoittaa suomeksi katuruokaa myyvää kärryä, tällä kertaa istutaan kuitenkin turvallisesti sisätiloissa. Ja onneksi niin, sillä tämän Kulmavuorenkadulla sijaitsevan ravintolan intiimi tunnelma ja värikäs, pienillä yksityiskohdilla leikittelevä sisustus nostavat odotukset korkealle jo ennen illallisen alkua.
Mitä pidemmälle ilta etenee, sitä paremmin värikäs valaistus pääsee oikeuksiinsa.
Mieltä nostavan sisustuksen lisäksi yllättävän suuri merkitys on myös musiikilla. Iltayhdeksään saakka ruokailijat pääsevät nauttimaan korealaisen retro-popin sävelistä, kun taas myöhemmin illalla ilmoille kajahtaa funkympaa K-poppia.
Musiikkifiilistelyn lomassa kannattaa ehdottomasti kurkistaa myös ravintolan kylmäkaappiin, josta löytyy kaupungin suurin soju-valikoima.
Tätä Koreassa erittäin suosittua riisiviina on tarjolla peräti kahtakymmentä erilaista makua, ja näitä erikoisuuksia pääsee maistamaan niin sellaisenaan kuin erilaisiin drinkkeihin upotettuina.
(Eli pelkkään kaappiin kurkisteluun ei kannata tyytyä, vaan tutustua avoimin mieliin uusiin juomaelämyksiin ihan lasissa.)
Kaikille edellä mainituille, sisustukselle, musiikille ja juomille, on syynsä. Pocha haluaa nimittäin istuttaa palan korealaista juhlimisen kulttuuria myös meidänkin maaperälle. Pitkät aukioloajat, monipuolinen juomalista ja juhlafiilistä nostattava tunnelma pitävät huolta siitä, että Pochassa ei murjoteta, vaan nautitaan elämän parhaista puolista kaikilla aisteilla.
Yhtäkkiä huomaat istuneesi drinkkisi äärellä useamman tunnin ajan.
Ollaan päästy jo näin pitkälle, mutta vielä ei ole mainittu kertaakaan sitä kaikkein tärkeintä; eli ruokaa. Eli mennään siis siihen.
Koreassa street food näyttelee tärkeää roolia, kiitos leudon ilmaston, ja monet meillekin tutut korealaisherkut ovat peräisin juurikin katukeittiöstä.
Pochassa kannattaa toimia kuin paikallinen, eli tilata pöytä täyteen erilaisia annoksia jaettavaksi seurueen kesken.
Tässä ravintolassa sormisyötävät ja pientä näperrystä vaativat annokset tarjoavat ruokailun lomaan tervetulleen ohjelmanumeron. Yksi herkullisimmista alkuruoka-annoksista olikin tulisen soijakastikkeen, merileväarkin ja riisin kera tarjoiltu sashimi-lohi, joista ruokailija pääsevät askartelemaan itselleen taco-tyyliin käsin syötävän annoksen.
(Ei kannata pelästyä, annoksen kokoaminen oli aivan helppoa - joskin hieman kädet sotkevaa touhua.)
Makua, eikä myöskään kauneutta, puuttunut syötävillä kukilla koristellusta Mandy the Dumplings -annoksesta, jonka voi sanoa olevan kaikin tavoin täydellinen kokonaisuus.
Grillatulla possulla, pikkelöidyillä kurkuilla ja gochujang-chilikastikkeella täytetyt bao bunit tarjosivat puolestaan tuhdimpia makuja.
Jos haluat maistaa jotain, mitä ei ihan joka ravintolasta löydä, valitse listalta Cheesy Tteokbokki & Kimmari -annos. Ai siis mikä?
Tämä oli ensimmäinen ajatus myös minulla, mutta asia selvisi kun annos saapui pöytään. Kyseessä oli juustoinen pata, joka kätki sisäänsä korealaisia, pureskeltavia riisi- ja kalakakkuja, sekä nimensä mukaisesti myös juustoa.
Kuuman padan kera tarjoiltiin nuudelirullia, joita oli tarkoitus dippailla kastikkeeseen. Tämä mieltä ja kehoa lämmittävä annos olisi taatusti täydellinen kylmiin talvipäiviin.
Yksi ravintolan suosituimmista annoksista ei paljoa esittelyä kaipaa. Sehän on totta kai kuumassa kulhossa tarjoiltu bibimbap-kulho, joka meille tarjoillussa versiossa piti sisällään kasvisten, kananmunan ja riisin lisäksi ohueksi suikaloitua naudanlihaa.
Mukana tuli erikseen kippo chilikastiketta, jota ei missään nimessä suositeltu käytettäväksi kerrallaan - tai suusi saattaisi kärsiä tästä teosta pitkään.
Pochasta ei tarvitse poistua nälkäisenä, mutta ei myöskään ilman jälkiruokaa.
Pienen makean päätöksen upeita ja yllättäviä makuelämyksiä sisältävälle aterialle toivat pienet mocha-jäätelöt, joista etenkin ananas toimi erinomaisesti raikkaana lopetuksena.
Sosiaaliseen syömiseen kannustavaan Pochaan kannattaa suunnata etenkin kaveriporukalla. Osa menun annoksista on tilattavissa myös vegaanisina, joten tämänkin puolesta Pocha kannattaa pitää mielessä, kun seuraavan kerran etsit rentoa illanviettopaikkaa autenttisilla ruoilla ja juomilla, ja tietenkin hyvällä fiiliksellä varustettuna.
Pochassa jokainen vierailu on paljon enemmän kuin ruokaa; se on kokemus, jossa vieraanvaraisuus loistaa yhtä kirkkaasti kuin Soulin valot. Pochassa jokainen annos, jokainen juoma ja jokainen hymy heijastavat korealaista sielua, tarjoten palan elävää yöelämäkulttuuria kaikille niille, jotka kävelevät sisään.
Laura/TableOnline
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.