Edellisessä blogipostauksessa kerroin The Helsinki Distilling Co:n mielenkiintoisesta tislaamokierroksesta, jonne voi varata tutustumiskäyntejä TableOnlinesta. Vierailuun kannattaa varata hieman pidemmästi aikaa ja yhdistää se mukavaa illalliseen Tislaamon Distillery Barin maukkaista ruoista nauttien.
Kuten tislaamossa kuuluukin, sivuutamme ruokajuomina viinit ja muun tuontitavaran ja nautimme annoksillemme sovitettuja cocktaileja. Aperitiiviksi saamme mainion lempeän gin tonicin, joka sopi helteiseen alkuiltaan.
Alkuruoaksi sain ihanan, yksinkertaisen tartarin, jossa laadukas ja pehmeä liha ja voimakas yrttimajoneesi saivat rapeutta näkkäristä, joka teki tartarista myös hieman tavanomaisesta erottuvan. Tartar yhdistettiin Negroni Spagliaton kanssa, joka oli paras maistamani negroni koskaan. Todennäköisesti juomaan lisätystä kuplivasta johtuen.
Avecini alkuruoan kesäinen ja kevyt kala oli kuulemma sopivan mureaa ja maut toimivat hyvässä tasapainossa korianterin tuoden kivaa potkua makuihin. Myös tarjoilijan ehdottaman Evening in Rome -drinkin kehuttiin toimivan kalan kaverina äärimmäisen hyvin. Cocktailin maku on kevyen kirpeä, jonka ansiosta se toimi alkupalakalan hyvänä parina. Vaaleanpunainen juoma oli myös esteettisesti kaunis.
Myös pääruoan liha jatkoi laadukasta linjaa ja annoksessa oli paljon syömistä. Varsinkin, kun mausteisista ranskalaisista söi mielellään ihan jokaisen. Pääruoan kanssa sain Summer of '69 -cocktailin, jonka tiesin jo passionhedelmäisen ulkonäön perusteella nousevan suosikikseni.
Avecini kalapääruoka yhdistettiin Aztec Lemonade #3 kanssa, johon mezcal ja tyrnipontikka tekivät vahvan ja savuisen maun. Annoksen kevyesti savustettu ranskankerma toimi kalan sekä ruuan kanssa tarjoiltavan juoman kanssa mainiosti.
Jälkiruoat noudattelivat aiempien annosten kesäistä teemaa. Tislaamon viskin teossa käytettyjä maltaita oli kekseliäästi ja ekologisesti hyödynnetty toisen jälkiruoan leipämäiseksi kakuksi, joka toi mukavasti tasapainoa makeille mansikoille, kirsikoille ja jäätelölle. Leipäkakku toi lisäksi miellyttävän suutuntuman annokseen. Myös toiseen jälkiruokaan oli yhdistetty kakkua, jota puolukka-ginijäätelö raikasti. Molempien jälkiruokien kanssa suositeltiin cocktailiksi Mango Daisya, jonka mangosorbetti toimi jälkiruokana jo itsessään, nam! Kolmen ruokalajin illallisen annoskoot toimivat hyvin, illallisen jälkeen oli täysi ja kylläinen, mutta ei liian ähky olo.
Katja/TableOnline
>> Lisätietoja Tislaamosta ja varaukset niin kierrokselle kuin ravintolaankin TableOnlinesta.
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.