TableOnlinen ruoka ja ravintola-aiheinen blogi. Blogissa tuodaan ajankohtaisia aiheita, ravintoloita sekä ravintola-alan henkilöitä kaikkien luettavaksi ilman turhia hienosteluja, alan sanastoja tai liian syvällisiä kirjoituksia.
Loppuvuodesta 2018 avautunut toinen, ja Kallion ensimmäinen, Bar Cón on herättänyt paljon kiinnostusta Bottomless Bruchillaan. Tälläkin brunssilla saa toki syödäkseen, mutta normaalista poiketen 2 tunnin kattauksen aikana saa myös juoda Cavaa niin paljon kuin hyvälle tuntuu. Ei ihme, että brunssi houkuttaa. En edes yritä kieltää, etteikö päättymätön skumppatarjoilu kuulostaisi todella kokeilemisen arvoiselle.
Kesällä Bar Cón tarjoilee Bottomless Brunchiaan vain Flemarilla. Kampin Korttelissa brunssitarjoilu jatkuu taas syksyllä. Tässä uudemmassa ravintolassa en ollutkaan vielä ennättänyt käydä, joten mikäpä olisi parempi tapa tutustua siihen kuin brunssi - ja Cava. Ravintolan eteen on rakentunut kesän aikana myös tosi kiva terassi, joten lämpimien kesäkelien palattua se täyttyy varmasti nopeasti Kallion kulkijoista.
Bar Cóneihin tuodaan raaka-aineita Espanjasta valikoiduilta toimittajilta, jotta autenttisuus säilyy ja tyyli saadaan pysymään halutunlaisena. Fiilis ravintolassa onkin varsin espanjalainen tilan värikkään ulkoasun ja taustalla soivan musiikin ansiosta.
Brunssi kokonaisuudessaan oli erittäin laadukas ja ehdoton kunniamaininta täytyy antaa todella maukkaalle lohicevichelle. Lisäksi tarjolla oli useita salaatteja, huikean hyvää Manchegoa ja Salchichónia leikkeleenä. Erityisesti fenkoli-mereneläväsalaatti ja meloni-fetasalaatti yllättivät raikkaudellaan.
Vaikka salaateista ja tapaksista vatsansa saa jo takuuvarmasti täyteen, oli lämmintä ruokaa tarjolla sekä lihansyöjille että kasvisten ystäville. Mukavana yksityiskohtana pöytiin tarjoillaan myös patatas bravas -perunoita, jotka lämpiminä sulivat suuhun.
Eikä tälläkään brunssilla toki jälkkäreitä oltu unohdettu. Makeiden jälkiruokien lisäksi tarjolla on hedelmiä, jotka tuovat mukavasti vastapainoa raskaammille tarjoiluille.
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
Espanjalaistyyppinen ravintola Más aukesi vuoden 2017 loppupuolella keskeiselle paikalle Scandic Simonkentän yhteyteen Helsingin Narinkkatorille. Ravintolan sijainti on ihanteellinen ja kulkuyhteydet hyvät. Kuitenkin Más onnistuu sulkemaan kiireisen kaupungin hälyt oviensa ulkopuolelle. TableOnline pääsi testailemaan kauniisti sisustetun ravintolan annoksia. Maukkaiden annosten ohella ravintola tarjoilee ihastuttavia yksityiskohtia ja kauniita sisustusratkaisuja.
Nimi puupalikoissa varauksen merkiksi on superhauska idea ja luo heti viimeistellyn tunnelman pöytävarauksen alkuun. Másissa kattaus on muutenkin runsas ja kutsuva hauskoine cocktailkortteine ja pienin nahkayksityiskohtine.
Ruoat uhkaavat jäädä ihan sivuosaan runsasta sisustusta ihastellessamme. Ravintolan tarkasti mietityt yksityiskohdat tarjoiluastioissa, sisustustavaroissa ja huonekaluissa hellivät silmää.
Mutta entäs se ruoka sitten? Más luottaa trendikkääseen, jaettavien annosten valikoimaan ja se sopiikin hyvin espanjalaishenkiselle ravintolalle. Pienet annokset ovat raikkaita, hauskoja ja leikkisiä ja sopivat hyvin ravintolan valitsemaan linjaan.
Jaettavat annokset ovat myös mukavan kevyitä, joten niitä voi tilata useita itselle ja isommista annoksista saattaa malttaa jakaa myös kaverille. Erityisesti tyylitelty paella ilahduttaa. Hauskasti kootun annoksen maut ovat kohdillaan.
Makumaailma ravintolan annoksissa on hyvin espanjalaishenkinen, tomaattia ja chorizoa löytyy monesta annoksesta. Asiakkaat vaikuttavat löytäneen uudehkon ravintolan aika hyvin ja iso sali onkin puolillaan myös ihan tavallisen keskiviikon alkuiltana. Ravintolassa on myös hyvin tilaa isommille seurueille.
– Muista myös ravintolan huikea terassi kesällä!
Katja/TableOnline
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
Ravintola Isä Camillon rakennuksella on pitkä historia, aikaisemmin paikalla sijaitsi 1800-luvun alussa puutalo, jossa on toiminut mm. ravintola Bodega Espanola sekä Robert Rissasen nimikkoviinimaahantuonti. Puutalo tuhoutui tulipalossa vuonna 1907 ja paikalle nousi uljas kivirakennus, joka valmistui Suomen Pankin käyttöön vuonna 1912 ja olikin SP:n käytössä aina vuoteen 1993 asti. Isä Camillo aloitti remontin jälkeen toimintansa jo vuonna 1998. Ravintola sai vielä täydellisen remontin vuonna 2013, uudistunut Isä Camillo avattiin syyskuussa 2013.
Kiehtovan historian lisäksi Isä Camillon sijainti kauppakadulla on erinomainen, Kuopion tuomiokirkko sekä kirkkopuisto sijaitsee nimittäin tien toisella puolella.
Isä Camillon uusi sisustus on hyvin paljon mieleeni, tummia sävyjä, hauskoina yksityiskohtina mm. katosta roikkuvat viinipullolamput sekä viinilaatikot sisustuselementteinä. Osa kuopiolaisista ystävistäni eivät pitäneet remontista, Isä Camillo muuttui kuulemma liian vakavaksi ja hienoksi paikaksi, en valita. Camillosta löytyy muutama kabinetti, iso ravintolasali josta on näkymät tuomiokirkolle, salin perällä vähän rauhallisempi ylätasanne sekä kesäisin iso terassi.
Isä Camilloa pyörittää Ravintolamestarit, heidän käsialaa on myös mm. Kuopion huippuravintola, Musta Lammas. Sekä Mustassa Lampassa että Isä Camillossa on jatkuvasti tapahtumia, esimerkiksi vierailevia keittiömestareita, bliniviikkoja, stand-up show & dinnereitä yms. Jos haluat tietää mihin Kuopiossa kannattaa mennä, suosittelen tsekkaamaan Isä Camillon sekä Mustan Lampaan ajankohtaiset tapahtumainfot.
Saavuin Isä Camilloon hetken ennen lounasta tapaamaan Erkka Isotaloa, hän on yksi Ravintolamestareiden yrittäjistä. Erkan kanssa on mukava keskustella ravintola-alasta, maailman menosta, ruoasta, viineistä sekä kaikesta mikä sylki suuhun tuo. Tapaamisen jälkeen Erkka siirtyy saliin tarjoilemaan, minä siirryn nautiskelemaan lounaasta. Perjantaisin Isä Camillossa on yleensä lohta, jopas sattuikin.
Isä Camillon talon lounas maksaa 10€ (keittolounas 8,70€), tähän sisältyy päivän keitto, salaattipöytä, leipä sekä pääruoka. Kymppi on erittäin kohtuullinen tälläisestä annoslounaasta. Buffettilounaat jää nykyään herkästi väliin, tulee aina syötyä liikaa sekä ruoka ei ole tarpeeksi houkuttelevaa ja/tai tuoretta. Maksan mieluusti muutamasta eurosta kymppiin extraa jos annokset tuodaan suoraan keittiöstä.
Alkuun lämmin yrttikeitto ja leipä, en halua syödä liikaa joten salaattipöydän jätän väliin. Keitto on sopivan kermainen sekä yrittinen, juuri oikeanlainen aloitus lounaalle keskellä talvea.
Paistettu kirjolohi on höystetty punaisella pestolla, pastalla sekä haudutetuilla vihanneksilla. Täydellisen kyspyyden omaava kirjolohi on suussa sulavaa. Kuitenkaan jokin ei ole kohdallaan, annos huutaa suolaa, onneksi pintasuolat annokselle voi heittää pöydästä löytyvästä sormisuola-astiasta, miksi sormisuolaa löytyy nykyään niin harvasta ravintolasta!? Hyvän annoslounaan ainoa huono puoli on, etten oikein osaa syödä sitä ilman lasillista viiniä. Espanjalainen Waltraud Riesling tarjoiltiin sopivan viileänä ja sopi italialaistyyppisen lohiannoksen kanssa kuin pullo punaviiniä italialaisen piispan arki-iltoihin.
Puoli kahdentoista maissa porukkaa ryntäsi Isä Camillon lounaalle melkein jonoksi asti, enkä yhtään ihmettele miksi. Sijainti sekä upea sistusta tarjoavat mahtavat puitteet luonaalle eikä hinta-laatusuhteessa ole mitään valittamista, päinvastoin.
Olen testannut Isä Camilloa muutaman kerran illallisella sekä kerran aikaisemmin lounaalla. Edellisen lounaskäyntini pitkään haudutettu ibericopossu oli aivan uskomatonta. Suosittelemme TableOnlinessa Isä Camilloa tasokkaana annoslounaana sekä illallispaikkana.
Isä Camillo luonnehtii itseään näin: Rehellisiä makuelämyksiä! Ravintola Isä Camillon ruoka on tehty kolmelle gastronomiselle sesongille. Syksyllä herkutellaan riistalla, sienillä, juureksilla ja kalalla.
Talvella kaikki lämpimät ja syvät maut saavat pääroolin. Myös viinit hehkuvat täyteläisyyttä.
Keväällä ruokalistamme paitsi kevenee, myös vihreys ja grilli saa suuremman roolin. Viinit kuplivat kesässä ja roseviinit nostetaan pöytään.
Esimerkiksi Isä Camillo sekä Musta Lammas todistaa, että Kuopio voi olla myös gastronomien makukeidas, jos osaa etsiä ja valita oikein. Tsekkaa TableOnlinen koko Kuopion tarjonta ja varaa pöytä.
TableOnline.fi - Löydä ravintola makusi mukaan, on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.