Norjalaisen hotellimoguli Petter Anker Stordalenin Clarion hotelliketju rantautui Suomeen lokakuussa 2016. TableOnlinessa tämä kiinnosti meitä ennen kaikkea siksi, että hotelliketjun mukana maahan saapuisi myös uusi ravintolaketju Kitchen & Table, joka on ruotsalaisen, New Yorkissa uraa luoneen Markus Samuelssonin luoma, Clarion-hotelleihin suunniteltu ravintolakonsepti.
Valitettavan usein hotellien ravintoloiden toteutuksessa ollaan menty ajatuksella, että koska on olemassa hotelli, niin pitää olla myös ravintola. Tämä on aiheuttanut oman kokemukseni mukaan useita rimanalituksia. Clarion on lähtenyt haastamaan tätä toteutusmallia Kitchen & Table -konseptilla ja ravintolaan ja ennen kaikkea sen keittiöön on panostettu.
Tällä kertaa emme kuitenkaan olleet menossa testaamaan ravintolaa vaan Clarion Airport -hotellia. Näin siksi, koska olimme jo aiemmin iltapäivällä nauttineet ruumiin ja mielen kulttuuria KOM-teatterissa ja -ravintolassa (Voit lukea sen tästä). Clarioneita on tällä hetkellä kaksi, joista Jätkäsaaren Kitchen & Table -ravintolan olemme jo ehtineet testata (sen voit lukea tästä).
Clarion Airport sijaitsee aivan Aviapoliksen juna-aseman vieressä ja pihalta löytyy myös reilusti parkkipaikkoja, joten saapuminen kohteeseen on vaivatonta. Hotellin vastaanotto hoiti hommansa erityisen hyvin. Toimitushan ei sinänsä ole kovin monimutkainen, mutta ei se silti ole itsestäänselvyys, että homma hoidetaan sujavasti ja siten, että vieras tuntee olevansa tervetullut. Tässä tapauksessa respassa palveltiin meitä niin kohteliaasti ja iloisesti, että meille tuli vaikutelma, että hän olisi ollut aidosti iloinen, kun saavuimme heidän vieraakseen.
Kivana yksityiskohtana huoneeseen saavuttaessa oli henkilökohtainen tervehdys ja mummon vanhat hillopurkit mieleen tuova lasipurkki, jossa oli mukana vähän tuoreita hedelmiä ja pari käsintehtyä suklaakonvehtia. Tervehdys voitti kymmenen kertaa väsyneen Marianne-karkin tyynyllä, ja oli muuten herkullisia konvehteja.
Huone itsessään oli oikein siisti ja raikkaan oloinen, kuten uuden hotellihuoneen tietysti kuuluukin olla. Huoneeseen asettumisen jälkeen päätimme lähteä testaamaan hotellin baaria. Kitchen & Table -ravintola sekä hotellin baari sijaitsevat hotellin alakerrassa ja näitä kahta tilaa jakaa luontevasti isohko baaritiski. Ravintolaan oli jonkin verran menossa hotellin asukkaita ruokailemaan ja osa jouduttiin käännyttämään myös baarin puolelle odottamaan pöydän vapautumista. Ilmeisen hyvin Kitchen & Table on siis onnistunut houkuttelemaan myös muita, kuin hotellin asukkaita, minkä lähinnä päättelin siitä, että melko monilla ravintolan vierailla oli takit mukana. Suosittelen siis myös hotellivieraita muistamaan pöytävaraukset, vinkvink, mikäli haluaa varmasti päästä syömään ja ei ole halukas odottelemaan kauaa pöydän vapautumista.
Baari, kuten koko hotelli, on sisustettu raikkaaseen skandinaaviseen tyyliin ja tila vaikuttaa mukavan avaralta, mutta kuitenkin tietyllä tavalla kodikkaalta. Kävellessäni baaritiskiä kohti silmä skannasi tottuneesti pullorivistöä ja koin helpotuksen tunteen, kun tuttu pyöreä ja ruskea pullo osui silmääni. Valinta oli siis helppo ja tilasin Hendrick’s GT:n. Seuralainen päätti aiemmin illalla nautittujen viinien jälkeen tilata tässä vaiheessa teetä ja myös sen osalta valikoima ilahdutti, sitä löytyi kaikissa väreissä. Hyvistä tarjoiluista huolimatta emme jaksaneet kovin pitkään baarissa notkua vaan huoneen sänky alkoi tuntua hyvin kutsuvalta.
Clarion Airport sijaitsee nimensä mukaisesti lentokentän välittömässä läheisyydessä ja siksi valtaosa hotellin asukkaista on lentomatkustajia. Viikolla vieraina on paljon bisnesmiehiä ja viikonloppuna taas liikkeellä on enemmän turisteja. Molemmat osaavat varmasti arvostaa hotellihuoneessa sitä, että huone on hiljainen ja siellä on pimeää. Tämä toimi Clarionissa loistavasti. Myös me pienten lasten vanhempina osasimme tätä arvostaa. Päivärytmi on muodostunut sellaiseksi, että kovin myöhään ei osaa nukkua, mutta aamulla oli hyvin levännyt olo, koska koko yön oli onnistunut nukkumaan ilman heräämisiä.
Ennakkoaavistus oli, että aamulla saattaa olla tukka aavistuksen kipeä, mutta pelko aikaisesta nukkumaanmenosta ja maltillisesta baarin hyväksikäyttämisestä johtuen näin ei kuitenkaan ollut. Heräämisen jälkeen tuli siis mieleen, että hotellista löytyy myös punttisali ja sauna, jota olisin nyt mieluusti voinut testata. Jumppahetki piti kuitenkin jättää väliin, koska jumppavehkeet eivät tulleet mukaan. Matkalla aamupalalle tuli kuitenkin tilan fasiliteetit katsastettua ja kelvollisiksi todettua. Tämäkin on varmasti sellainen yksityiskohta, jota etenkin paljon reissaavat ja itsestään huolehtivat bisnesmiehet ja -naiset osaavat arvostaa.
Aamupala tarjoillaan Kitchen & Table -ravintolan tiloissa. Koska en työkseni joudu kovin paljon matkustamaan ja hotelleissa ei tule jatkuvasti nukuttua, jaksaa hotelliaamiainen vielä aiheuttaa innostusta. Clarionissa aamiainen oli todella monipuolinen ja kaikki vaikutti tuoreelta ja hyvälaatuiselta.
Hotelliaamiaiset tuntuvat kehittyneen ajansaatossa jatkuvasti ja aikanaan jos aamupalalta löytyi lähinnä kaurapuuroa, niin nykyään hyvät aamupalapöydät vastaavat jo laajaa brunssitarjontaa. Jos edellinen ilta olisi ollut kosteampi, olisi lämmin tarjonta pekoneineen ja makkaroineen varmasti jaksanut kiinnostaa enemmän, mutta nyt keskityin syömään terveellisen aamupalan ja ilokseni löysin mm. smoothieta, mikä ei kokemukseni mukaan vielä sisälly läheskään kaikkiin hotelliaamiaisiin.
Monipuolinen tarjonta aiheutti sen, että terveellisestä sisällöstä huolimatta sen verran montaa sorttia tuli nautittua, että aamupalan jälkeen oli kiva lähteä ruokalevolle köllöttelemään huoneen mukavaan sänkyyn. Köllöttelyn jälkeen oli aika kerätä kimpsut ja kampsut ja lähteä kotiin viettämään muksujen kanssa sunnuntaita ja valmistautumaan uuteen viikkoon, mikä oli näin rentouttavatn viikonlopun jälkeen oikein mukavaa. Kiitos Clarion Airport, piditte meitä hyvänä!