Nimellään hämmästyttänyt Kuusi Palaa on uusi ravintolatulokas Mannerheimin tiellä Helsingissä, uudelleen avatun hotelli Marskin yhteydessä. Pieteetillä suunniteltu ravintola on ilo silmälle ja koko vierailun ajaksi löytyy hauskoja yksityiskohtia ihailtavaksi niin kattauksesta kuin sisustuksestakin. Erityismaininta jo heti alkuun pöydän kattaukselle.
Myös cocktaillista ansaitsee huomiota, sillä Kuudessa Palassa kaikkia listan juomia on saatavilla normaalin sekoitussuhteen lisäksi puolikkaalla alkoholiannoksella ja mocktailina.
Alkuun valitsemme pieniä suomalaistapashenkisiä alkupaloja Kuusi palaa. Tai Puoli kuusi (3) molemmille, miten asian haluaakaan ajatella. Valinta on vaikea, sillä kaikki alkuruokapalat vaikuttavat mielenkiintoisilta. Päädymme lopuilta valintoihimme ja sovimme maistelevamme annoksia ristiin, joka osoittautuu toimivaksi ja aika ruokaisaksi ratkaisuksi.
Valitsemamme Kuusi palaa tuodaan hauskasti pöytään laudalla, jolle pieni koroke onkin tarpeen laskutilan vähyyden vuoksi. Valitsimme riimihärkää ja perunaa, tartaria, kyssäkaalipannacottaa, siikaa ponzu-soijalla, kanttarelli-riisipallon ja luumutomaattia Wästerbotten-kreemillä.
Kaikki kuusi annosta on aseteltu hauskasti esille ja ne ovat erittäin herkullisia. Tartar sulaa suuhun, siika on maustettu mainiosti ja merikoralli tuo siihen hyvää rapsakkuutta. Myös tomaattiannos on raikkaan erilainen ja erityisesti kyssäkaalipannacotta yllättää. Joskus siis kannattaa ehdottomasti poistua omalta makumukavuusalueelta, se voi palkita positiivisesti.
Pääruoaksi valikoituu Puruveden pannuahvenet ja entrecote. Ahvenet tarjoillaan korvasieniraviolin kanssa, jossa sieni on todellakin pääosassa, kuten kuuluu. Entrecote on iso ja maistuva annos. Myös parmesaaniranskalaiset ovat todella hyvät ja niissä on riittävästi parmesaania. Kattauksen viimeistelevät tyylikkäästi mustat ja kultaiset aterimet.
Mitä jälkiruokaan tulee, mielestäni poksukarkit on parasta mitä jälkiruokaan voi piilottaa ja tuskin kukaan on koskaan syönyt huonoja mokkapaloja. Siksi Mokka6palaa oli ehdoton valinta suklaaleivoksine ja paukkuströsseleine. Myös, tuhtia suklaata raikkaampi ja kevyempi valinta, Coupe Romanov oli oikein mainio lopetus illalliselle.
Kuuteen Palaan (Mannerheimintie 10, Helsinki) voi tehdä pöytävarauksen TableOnlinesta illallisen lisäksi myös aamiaiselle ja lounaalle.
Katja/TableOnline
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.