Helsingin Kalliossa sijaitseva ravintola Kolmon3n on kiehtonut minua jo pitkään, eikä suotta. Jo heti ovella tunnelma on lämmin ja keltaiset tuolit tuovat mukavasti väriä sisustukseen. Ravintola on muutenkin rennon kutsuva ja tiistaina jo alkuillasta puolillaan täynnä. Pidän pienestä ja tunnelmallisesta ravintolasta heti.
Istahdan pöytään odottamaan seuralaistani ja minulle tarjoillaan mukavasti alkuun lasillinen cavaa, viihdyn täällä varmasti!
Ensimmäiseksi tarjoillaan hauska ja pieni annos artisokkaa, porkkanaa ja mustajuurta. Artisokkaa tarjoillaan sekä paahdettuna että pyreenä ja mustajuuri on pikkelöityä. Pöytään katetaan myös makeaa karpaloleipää ja tuhtia perunarieskaa, joiden kanssa tarjoillaan hauskaa katajanmarjasuolaa, joka sopii leipien kanssa tuoden alkuleivät ihan uudelle tasolle.
Borssikeitto toisena alkuruokana ihastuttaa ulkomuodollaan. Annos on koottu kauniisti ja liemen kaataminen vasta pöydässä viimeistelee ja luo tunnelmaa. Annos on muutenkin mainio, siinä on hyvä suola ja lihaisaa savukylkeä. Maukas ja höyryävä liemi kaadetaan kauniisti aseteltujen makupalojen päälle. Kevyt Becker Landgraf -viinitalon Spätburgunder & Sankt Laurent Trocken tuo mukavaa pippurisuutta annokseen.
Keittiö yllättää ja tuo pöytään seuraavaksi osterivinokasrisottoa. Risoton osterivinokkaat on kasvatettu Helsingissä kahvinpuruissa, hauskaa! Italialainen Chianti sopii erinomaisesti maukkaaseen ja hyvin suolattuun annokseen, johon rapeutta tuo kuivattu herkkusieni.
Yves Duportin Bugey Blanc "Les Côtes" Chardonnay on raikas valinta paahdetulle nieriälle. Pääruoka sisältää kaikkea mistä pidän; kampasimpukkaa, herneitä ja kyssäkaalia, nam! Pikkelöity kyssäkaali on yllättävä lisä annoksessa, siihen ei usein törmää. Kala on paistettu rapeaksi ja se on todella maukas, hernepyree tuo väriä annokseen.
Jälkiruoista saamme pienen ennakkomaistiaisen karpalojäädykkeen ja suolatoffeen muodossa. Annos on kaunis ja sopivan pieni, marinoidut karpalot on jätetty riittävän happamaksi ja kauracrumblessa on mukava suutuntuma. Tämä ei ole ollenkaan liian makea jälkkäri!
Jälkiruokana tarjoillaan myös Kolmos3n sekamelskaa, jossa on hyvin tummasta suklaasta tehty mousse, vadelmamelbaa, mustikkaa ja suklaamarenkia. Huh, todellinen sekamelska annos onkin, lautasella on paljon makua ja paljon kaikkea. Ihanan makea valkoviini kruunaa annoksen, se tuo sille raikkautta ja tumman suklaan kaipaamaa makeutta. Valitettavasti tarkemmat tiedot jälkiruokaviinistä jäivät ihastuksissa ottamatta ylös, joten käykää ihmeessä testaamassa itse Kolmos3n jälkiruokaviinejä(kin) ja tehkää omat päätöksenne siitä, mitkä viineistä sopivat teistä suklaiseen jälkkäriin parhaiten.
Katja/TableOnline
Kolmon3n Kolmas linja 11, Helsinki
Lisätiedot & pöytävaraukset: https://www.tableonline.fi/ravintola/kolmon3n
TableOnline.fi - Löydä ravintola makusi mukaan - on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.