Varaa Kuori sekä muut Food & Fun 2017 ravintolat TableOnlinesta.
Viime vuoden loppupuolella Turkuun avattiin Kauppahallin Roots Kitchenin sisarravintola Kuori. Ravintolan takana on vahva naiskaksikko Marjaana Pohjola sekä Katariina Vesterinen, joiden unelma kunnollisesta illallisaikaan toimivasta kasvisravintolasta oli muhinut pitkään mielessä.
Ideasta toteutukseen ei ollut helpoin tie kuljettavaksi, kuitenkin tarpeellinen sellainen. Turussa oli kova kysyntä kasvisruokaan, joka huomattiin jo muutamien toimintakuukausien aikana. Samat kasvot kävivät jatkuvasti nautiskelemassa Kuoressa niin lounaalla kuin illallisella. Kaksikon uurastus on noteerattu lyhyessä ajassa usealla tavalla. Ylistävät palautteet, blogikirjoitukset sekä tuplavoitto viimeisimmässä Cityn Suuressa Ravintolaäänestyksesä on vain pieni esimerkki kunnollisen kasvisruokaravintolan tarpeellisuudesta Turun ravintolaskenessä.
TableOnline on yksi pääyhteistyökumppaneista vuoden 2017 Food & Fun tapahtumassa, jossa Kuorikin on edustettuna. Kävin testaamassa Kuoren illallisen itse Food & Fun mestarin, Jouni Kurun kanssa ja täytyy sanoa, että molempien odotukset olivat eritäin korkealla. Nappasimme Kuori Menun sijaan vähän rennomman Street Food maistelumenun, joka osottautui aivan täydelliseksi valinnaksi.
Alkupalat saapuivat pöytään osittain jaettavina annoksina ja olivat ehdottomasti illallisen parasta antia. Street Food menun ainoa kompastuskivi oli mielestämme itse pääruoka Portobello slider. Vaikka pääruoka olikin hauska ja hyvä annos, poikkesi se paljon Street Food tyylistä ollen eri linjassa alkupalojen kanssa. Tuhti annos jäi myös mauiltaan ja kekseliäisyydeltään kauas alkupaloista. Alkupalojen olisin toivonut jatkuvan loputtomiin.
Kuori kokonaisuutena ei pettänyt oikeastaan millään osa-alueella. Palvelu, miljöö ja ruoat, varsinkin alkupalat, olivat enemmän kuin olin toivonut. Minun on pakko takertua vielä siihen pieneen seikkaan, joka Kuoren tyyppisissä ravintoloissa askaruttaa varmasti moni kaltaisiani lihansyöjiä. Ovatko Kuoren annokset täyttäviä ja mikä tärkeintä, poistuuko ravintolasta tyytyväisenä vai pitääkö illallisen jälkeen käydä tyydyttämässä lihalliset himot esimerkiksi mättösnägärillä tai kebabbilassa? Ei missään nimessä! Kuoren annoksiin on laitettu mukaan paitsi rakkautta, mutta paljon suunnittelua, harkintaa, sekä ammattitaitoa. Proteiinintarve täyttyy ja safkassa on selkeiden makujen lisäksi purutuntumaa. Muistutamme myös, ettei Kuori ole vegaaniravintola vaikka huomioikin erikoisruokavaliot ennakkoon ilmoitettuna.
Eli nyt ennakkoluulot sikseen ja suunnatkaa Kuoreen! Seuraavalla kerralla testaan varsinaisen illallismenun, mutta en mitenkään voi uskoa että se päihittää Street Food illalliskokemukseni.
Jos haluat testata Kuoren Food & Fun tapahtumassa, suosittelen varauksen tekemistä TableOnlinen kautta hyvissä ajoin. En usko, että sisään käveleville asiakkaille löytyy juurikaan tilaa, jos ollenkaan.
Erityiskiitos Jounille kuvista, ruokaseurasta, sekä mahtavasta alkavasta Food & Fun yhteistyöstä!
Teksti: Kimi / TableOnline
Kuvat: Jouni Kuru / Food & Fun, poislukien City-palkintokuva
TableOnline.fi – Löydä ravintola makusi mukaan – on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
Kirjoitettaessa soi Cypress Hill - Dr. Greenthumb