
Jos rakastat hapanjuuripizzaa, suuntaa Iittiin! Vanhaan hirsikouluun marraskuussa 2021 avattu Pizzeria Rehtori on muutamassa vuodessa onnistunut vakiinnuttanut asemansa Suomen parhaiden pizzerioiden joukossa.
TableOnline suosittelee -listauksen kärkisijoilta löytyvä Pizzeria Rehtori on paikka, jonne hyvän ruoan ystävät matkaavat kauempaakin. (Huom, tämä persoonallinen ravintola jätti listauksessa taakseen monet isojen kaupunkien huippuravintolat!)
"Erittäin hyvää ruokaa, erinomainen asiakaspalvelu ja vielä tunnelmallinen tila. Kaikki nämä yhdessä muodostivat kokonaisuuden, jonka vuoksi kannattaa vierailla vaikka vähän kauempaakin", TableOnlinen arvostelussa hehkutetaan.
Kaikki alkoi hapanjuuresta
Yksi syy Pizzeria Rehtorin menestykseen löytyy vuosia sitten maalaistalon aitasta löydetystä vanhasta hapanjuuresta. Kyseinen hapanjuuri on itse asiassa koko syy siihen, miksi pizzeria on edes ylipäätään olemassa.
“Hapanjuuresta leivottu pizza hurmasi koko perheen, ja ryhdyimme miettimään, miksei muualla ei ole näin hyvää pizzaa. Voikin sanoa, että koko ajatus pizzeriaan lähti taikinasta”, Temonen kertoi Citylle avajaisten kynnyksellä.

Vähintään 36 tunnin kohotus antaa taikinalle paitsi syvää makua, se kohottaa taikinan ilman lisättyä hiivaa.
"Erittäin viihtyisä ravintola ja lämmin tunnelma. Parhaat pizzat, mitä olemme Suomessa saaneet", tyytyväinen asiakas kirjoittaa arvostelussaan.
Pizzeria Rehtori on myös jokaisen gluteenittomia pizzoja etsivän unelma, sillä tässä ravintolassa erikoisruokavaliota noudattavan ei todellakaan tarvitse tyytyä vähempään. Gluteenittomat pizzapohjat keräävätkin kehuja arvosteluissa yksi toisensa jälkeen.

"Pizzat ihan huiput! Näin hyvää gluteenitonta pohjaa ei ole vielä ravintoloissa tullut vastaan. Suosittelen poikkeamaan", arvostelija kehuu.
Vaikka taikina on totta kai tärkeässä roolissa, Rehtorissa myös pizzojen täytteisiin panostetaan huolella. Menusta löytyy muun muassa savusärjellä, hirvelihalla ja kotijuustolla höystettyjä luomuksia, jotka yhdistävät italialaisen pizzaperinteen suomalaiseen makumaailmaan.
Iittiläis-napolilaista pizzaa, kuten omistajat itse luomuksiaan kutsuvat.
Uniikki ravintolamiljöö sykähdyttää
Pizzeria Rehtorin ainutlaatuisuus ei rajoitu pelkästään ruokaan, vaan myös miljööllä on osansa. Pitkään käytämättömänä ollut kyläkoulu remontoitiin avajaisten yhteydessä uuteen uskoon; osa ravintolasta on remontoitu alkuperää kunnioittaen, osa taas muutettu moderniksi keittiöksi nykyajan standardeja noudattaen.
Vaikka työ vaati paljon aikaa ja rahaa, kaikki oli sen arvoista.

“Mielestäni sillä, missä syöt ja millainen tunnelma ruokaillessa on, on paljon merkitystä. Olemme pyrkineet tekemään tilasta sellaisen, että se olisi jo itsessään elämys”, Temonen kertoo.
Kesäisin ravintola laajenee terassille, tai itse asiassa kahdelle. Pizzojen nauttimiseen voi yhdistää myös vierailun viereisellä Olgan Farmilla, joka ilahduttaa taatusti perheen pienimpiä.

"Jos haluaa syödä todella hyvää pizzaa mielenkiintoisessa miljöössä, jossa palvelu pelaa - tämä on oikea paikka", TableOnline-arvostelussa vinkataan.
1 kommentti
david598ball
18.3.2025 13:30
Enjoyed reading the article above, really explains everything in detail, and the article is very interesting and effective. Thank you and good luck with the upcoming articles. Big Lots rewards
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin