Kuultua

Helsingin ravintolauutiset

Vuoden Kokki Helsingistä
Vuoden Kokki 2004 tulee Helsingistä. Se tiedetään jo nyt, sillä kaikki semifinalistit työskentelevät pääkaupungin ravintoloissa. Kaksi kilpailijaa ovat mukaan saaneet Chez Dominique, G.W.Sundmans ja Teatteri. Kisa käydään Gastro-messujen ja ViiniExpon yhteydessä maaliskuussa Messukeskuksessa.

Kahvilaviikot tulevat!
Olut- ja Siideriviikot, Baarifestivaalit ja Syö Helsinki saavat seurakseen uuden kampanjan, kun 18 helsinkiläiskahvilaa tarjoaa tammikuun kahden ensimmäisen viikon ajan kahvilatuotteita asevelihintaan. Kampanjatuotteet vaihtelevat kahviloittain, mutta hinta on aina viisi euroa kahdelta henkilöltä. Lisätiedot näet seuraavasta lehdestä.

Joulukaraoke Manalassa
Perjantaina 19.12. lauletaan Bottalla tuttuja joulusävelmiä karaokena. Joulupukkina häärii isosta nenästään tunnettu Markku Arokanto ja lauluja säestää pianolla Ilmari Räikkönen. Nisse-polskasta nopeimmin selviytyvä palkitaan erikoispalkinnolla.

Huvijahdille saunomaan
Hietalahdenrantaan, Oasiksen viereen on rantautunut 25 metriä pitkä huvijahti, joka on vuokrattavissa max 20 hengelle kokouskäyttöön, synttäreille tai vaikka sählyjengin saunaillalle(!). Veneessä on muutaman oleskelutilan lisäksi suihkut ja löylyhuone. Info: oasisclub.net.

Eatzissa sunnuntaibuffet
Eatzin sunnuntaibuffet katetaan kello 13–19. Tarjolla on 18 euron hintaan itämaista ja Välimereltä tuttuja herkkuja marinoiduista pikkupaloista wokkiin ja kormasta vindaloohon jälkiruokia unohtamatta. Lapsilta veloitetaan euro per ikävuosi ja heille on tarjolla perinteisempiä ruokia.

Joulupöytä on katettu
Joulubuffetin herkkujen ääreen pääsee 8.12. alkaen Katajanokan Kasinolla, Kulosaaren Casinolla, Palacen juhlakerroksessa ja Töölönrannassa. Kellarikrouvin joulupöytä katetaan 10.12., Pörssin ja Sipulin 15.12. lähtien. Via tarjoilee Italiaan vivahtavaa joulupöytää 18.–19.12. sekä 22.–23.12.

Tony’s Delissä kokkikouluja
Tony’s Delin uudet kurssit ovat Sikke Sumarin "Rakastan Ruokaa" -kurssi, jossa opetellaan Siken keittokirjan reseptejä sekä "Thaimaalainen menu", jossa kouluttajana toimii Oum Nira. Lisätietoja kursseista osoitteesta tonysdeli.fi/fi/Kokkikoulu.

Espanjalainen joulu
Moderni espanjalainen keittiö on muodissa huippukokkien parissa niin Helsingissä kuin maailmalla. Espanjalainen joulu edustaa perinteisempää linjaa kuin Katalonian ja Baskimaan uudet keittiötaiturit. Mitä, se selviää Perhon teemaillassa tiistaina 9.12. Asiantuntijaesittely, näytös ja maistelu kustantavat 20 ¤.

Copa sulkee, uusi avaa
Copacabana sulkee ovensa joulukuun loppupuolella. Vuoden vaihteessa paikalla avaa niinkään Tuula ja Jorma Railonkosken vetämänä uusi "ainutlaatuinen" yökerhokonsepti, jonka juonista ei vielä tarkkaa tietoa ole tihkunut. Varmaa on, että uusista tiloista löytyy ainakin espanjalaistyyppinen viini- ja ruokaravintola.

Chico’s goes Canada
Chico’sin väki haki uuden ruokalistan vaikutteet Torontosta ja Montrealista. Kanadan oppeina on lisätty kasvisruokien määrää. Vege-wrap saa makua japanilaisesta teriyaki-kastikkeesta, ja hampurilainen imaisee sisuksiinsa jauhettua tonnikalaa. Pääkaupunkiseudulla toimii kaikkiaan 11 Chico’sia. Chico’sin perustajat pyörittävät nykyisin espanjalaishenkistä Nuevoa.

Vian viinibaari laajensi
Vian viinibaari on remontin myötä kasvanut laajemmin edesmenneen Vian kaupan tiloihin. Samalla saatiin lisää viinejä Italiasta, Espanjasta ja Ranskasta. Vian omatoimisessa viinitastingissa (17 ¤) saa neljä viiniä Italian eri maakunnista sekä huikopaloiksi kaksi antipastia. Lounaalla enotecaan eli viinibaariin katetaan salaatti- ja keittopöytä.

Juhlatila käyttöön ilmaiseksi
Lauttasaaren venesatamassa sijaitseva Blue Peter on varattavissa talvisaikaan yksityistilaisuuksiin ilman erillismaksua. Tila voidaan rajata 20–200 hengelle ja nurkkaan mahtuu myös bändi. Paikasta on komeat näkymät merelle.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi