Tikkanen Sundmansiin
Henry Tikkanen on siirtynyt Kämpistä lieden ääreen G.W. Sundmansiin. Etelärannan keittiö on Tikkaselle entuudestaan tuttu ja yhteistyö Michelin-chef Jarmo Vähä-Savon kanssa luistaa. Marko Laine, Tikkasen seuraaja Kämpissä, suunnittelee Café Kämpistä vähemmän muodollista. Talon japanilaisravintola Yumeen etsitään uutta japanilaista kokkia.
G.W. Sundmans, Eteläranta 14
Kämp, Pohjoisesplanadi 29
GLO avaa maaliskuussa
Lifestyle-hotelli GLO avaa Kluuvikadulle 12. maaliskuuta. GLO:n asiakkaille pyritään tarjoamaan ennennäkemätön palvelupaketti, joka kooostuu tapahtumista hotellissa ja sen ulkopuolella. Hotellin kylpylä- ja kuntoilupalvelut sijaitsevat talon ylimmässä kerroksessa. GLO kuuluu Palace Kämp -konserniin.
GLO, Kluuvikatu 4
La Cocina Kluuviin
Espanjalainen La Cocina muuttaa Palacen talosta uuteen Glo-hotelliin. PalaceKämp on viime aikoina ollut melkoisessa myllerryksessä. Palace Gourmet’n uutena keittiöpäällikkönä on startannut Toni Eriksson. Turkulaisperäinen Eriksson on ennen Etelärannan kymppikerrosta työskennellyt mm. Meccassa, G.W. Sundmansissa ja kesäravintola NJK:lla.
Palace Gourmet, Eteläranta 10
S.I.B.E.R.I.A is back!
Yksi 90-luvun kuumimmista klubeista, Hesperiassa toiminut S.I.B.E.R.I.A, herätetään uudelleen henkiin, nyt Helsinki Clubilla. Baarityöntekijöille ja hardcorebilettäjille suunnattu klubi sykkii Hesarilla joka maanantai, 26.2. alkaen. Illat tulevat olemaan ohjelmapainotteisia ja hinnat asiakasystävällisiä.
Helsinki Club, Yliopistonkatu 8
Finlandia-kisan voitto Puolaan
Finlandia Vodkan järjestämä, vuotuinen baarimestarikilpailu kisattiin Kittilässä. Kipakassa, 35 asteen pakkasessa näppärimmin drinkkejä valmisti jääbaaritiskillä Puolan Leszek Kraszewski. Kisailijoita oli Laimion Lomakylän pakkaseen saapunut peräti 22 maasta, Etelä-Amerikkaa myöten.
Luovuta verta Meccassa
Ravintola Meccaan rakennetaan SPR:n verenluovutuspiste ystävänpäivänä 14. helmikuuta. Luovuttamassa voi käydä kello 11–17 eli normaalin aukioloajan ulkopuolella. Vuosittain noin 160 000 suomalaista käy luovuttamassa verta.
Mecca, Korkeavuorenkatu 34
Katajanokan ystävänpäiväjuhlat
Katajanokan Kasinon yläkertaan katetaan ystävänpäiväillallinen ja tanssitaan 14. helmikuuta. Illan menun on suunnitellut keittiöpäällikkö Kimmo Pusa, ja musiikista vastaa Fair Band. Lisätiedot: royalravintolat.com.
Katajanokan Kasino, Laivastokatu 1
Picnicistä aamiainen
Café Picnicissä on otettu käyttöön koeluontoisesti kaksihintajärjestelmä aamiaisille. Eli hinta on edullisempi mikäli aamiaisen ottaa mukaansa. Tarjolla on kolmenlaista aamiaista: kevyt, ranskalainen ja amerikkalainen aamiainen.
Café Picnic
Oolantia Haviksessa
Ahvenanmaan kulinaarinen lahja Michael Björklund kokkaa Haviksessa 15.–17.2. Micken Ålands-menu on tarjolla kuun loppuun. Listalla löytyy esimerkiksi uunissa paahdettua turskaa sekä ankeriaalla silavoitua lohta. Päälle puolukkaparfait tai klassinen crème brûlée.
Havis, Eteläranta 14
Aremo relaa
Markus Aremo lupaa ex- Chez Dominiquesta aikaisempaa rennomman paikan. Entinen Georgen isäntä ilahtui saadessaan laadunhaussa pienemmän ravintolan: 24 asiakaspaikkaa. Keittiöön tulee Valiolta ravintolamaailmaan palaava Marko Palovaara. Salin väki on aktiivisesti etsinyt uutuuksia viinilistalle.
Nimi julkistamatta, Ludviginkatu 3–5
Talvioluita Urkissa
Urkin pubissa vietetään portteripäiviä. Tummia porttereita ja stouteja on hanassa tarjolla 14 erilaista ja pullot päälle. Hanassa mm. Stadin Panimon Winter Porter ja Suomenlinnan Panimon Helsinki Portteri sekä neljä brittiläistä real ale -tuoreolutta.
St. Urho’s Pub, Museokatu 10
Piadinaa Tony’sista
Tony’s Deli suuntaa Emilia-Romagnan maakuntaan. Tarjolla on neljä erilaista menu-kokonaisuutta (38–46 e) sekä piadinaa, joka on keski-italialainen vaihtoehto blineille, pastataikinasta tehty leipänen. Täytteeksi (9–13 e) on tarjolla parmankinkkua, sardellia, latva-artisokkaa sekä tonnikalaa.
Tony’s Deli, Bulevardi 7