Marraskuun alussa Kespron julkaisemassa Maailman ravintolatrendit -tutkimuksessa selvitettiin ravintolaruokailuun liittyviä ilmiöitä meillä ja maailmalla. Viime vuosina esiin noussut ilmiö ravintolaruokailun elämyksellisyydestä ja sen merkityksestä korostui myös tässä tutkimuksessa; ravintolan odotetaan tarjoavan jotain kotona nautittavien ruokien vastapainoksi.
Ravintolassa halutaankin tutkimuksen mukaan nauttia elämyksellisiä, raaka-aineita kunnioittavia annoksia, joiden valmistamiseen asiakas ei kotioloissa itse kykene tai viitsi.
6 x ravintolaruokailuun liittyvää trendiä vuodelle 2021
1. Autenttisia makumatkoja
Nyt kun ulkomaanreissut ovat tauolla, yhä useampi suomalainen kaipaa autenttisia makumatkoja maailman keittiöihin. Tämä tulee näkymään muun muassa tuntemattomampien raaka-aineiden lisääntymisenä ja paikallisten mikroalueiden keittiöiden nousuna.
2. Terveys ja turvallisuus
Ravintolat ovat jo nyt onnistuneet luomaan turvallisuutta lisääviä tekijöitä ravintolassa - mutta tämä on taatusti vasta alkua. Ensi vuonna yhä useammissa ravintoloissa saatetaan nähdä turvasermeillä erotettuja ruokailutiloja.
3. Maapalloystävällisyys
Yhä useampi ravintolaruokailija haluaa suosia paikkoja, jotka ottavat omassa toiminnassaan luonnon monimuotoisuuden huomioon. Tämä voi näkyä ensi vuonna esimerkiksi hiilijalanjälkilaskurien lisääntymisenä.
4. Elämän piristäminen
Haastavina aikoina yhä usemmat haluavat piristää arkeaan ruoan avulla. Tämä näkyy muun maussa kotiin tilattavien fine dining -paketteina, joiden avulla jokainen voi tuoda palan ravintolaelämystä kotioloihin.
LUE LISÄÄ: Fine diningia kotioloissa? Näillä vinkeillä nostat take away -ruoan uudelle tasolle
5 Raaka-aineiden ja valmistustapojen kunnioittaminen
Ravintolaan mennään nauttimaan ennen kaikkea annoksia, joita ei osata valmistaa itse. Valmistustapojen lisäksi asiakkaat kiinnittävät huomiota raaka-aineiden käyttöön ja lähellä tuotettuja ainesosia suositaan.
6. Personoitu ruoka
Tutkimuksen mukaan yli 61 prosenttia suomalaisista on kiinnostunut älykkäistä ruokatoimituspalveluista, jotka toimittavat ruokavalion ja terveystilan mukaisia ravintola-annoksia. Tulevaisuudessa “ravintolaruoan Netflix” saattaa olla arkipäivää.
Koko tutkimuksen löydät täältä.