Lähiruoka- ja vuodenaikaravintola Säsong – Vinter ihastutti Lapinlahdessa

Viime viikonloppuna hävikkiravintola Loopin tiloissa nautittiin monipuolisista lähiruokaherkuista ja lämpimästä tunnelmasta.

Kirjoitimme vuodenvaihteessa ainutlaatuisesta sesonkiravintolasta, joka on auki vain neljä kertaa vuodessa. Kyseessä on Säsong, Thomas Hudsonin ja Markus Fogelholmin projekti, joka kumartaa paikallisille ruoantuottajille, lähiraaka-aineille ja sille, että ravintolassa tiedetään sekä keittiössä että ruokapöydissä, mistä ruoka tulee. 

Ravintola on auki yhden viikonlopun per vuodenaika, ja sitä isännöidään aina eri lokaatiossa. Ravintolatila valitaan niin, että siinäkin tuntuu käsillä olevan sesongin kaiku – odotamme, josko kesän pop up järjestettäisiin vaikkapa kukkakedolla tai järven rannalla.

Säsong-vuodenaikaprojektin ensimmäinen osa, Vinter, järjestettiin viime viikonloppuna tunnelmallisissa Lapinlahden vanhan sairaalan tiloissa toimivassa hävikkiruokaravintola Loopissa. Ruokasali oli koristeltu havuoksin ja kynttilöin, ja tunnelma oli kylmästä säästä huolimatta erittäin lämmin. Seitsemän ruokalajin illallisen raaka-aineet tulivat muun muassa Kangasalta, Huittisista, Helsingin keskuspuistosta sekä ihan vierestä: Lapinlahden sairaalan pihapiiristä. Illallisen hinta oli 72 euroa ja viinipaketin 44 euroa, ja etenkin tipattomia ja autoilijoita miellytti menulle luotu monipuolinen mehupaketti, jonka sai parillakympillä.  

Kokemus oli mahtava, tunnelma huikea ja itse illallinen mieletön. Ja tällaista siellä oli:

Lapinlahden sairaala on tunnelmallinen, historiaa tihkuva tila kauniissa ympäristössä.
Lapinlahden sairaala on tunnelmallinen, historiaa tihkuva tila kauniissa ympäristössä.

Sisäänkäynti oli koristeltu kauniisti ulkotulin.
Sisäänkäynti oli koristeltu kauniisti ulkotulin.

Vanha sairaala on myös sisältä todella kaunis.
Vanha sairaala on myös sisältä todella kaunis.

Tervetuloa Säsongiin!
Tervetuloa Säsongiin!

Ruokasalissa oli lämmin tunnelma.
Ruokasalissa oli lämmin tunnelma.

Vinterissä (ja Loopissa) syödään ja juodaan Iittalan ja Arabian astioista.
Vinterissä (ja Loopissa) syödään ja juodaan Iittalan ja Arabian astioista.

Pöydissä oli illalliskortit, joissa lueteltiin illallisen raaka-aineet ja niiden tuottajat.
Pöydissä oli illalliskortit, joissa lueteltiin illallisen raaka-aineet ja niiden tuottajat.

Alkujuomaksi tietenkin samppanjaa.
Alkujuomaksi tietenkin samppanjaa.

Säsong – Vinterissä oli pimeää ja tunnelmallista.
Säsong – Vinterissä oli pimeää ja tunnelmallista.

Maa-artisokka kallioimarre-smetanakastikkeessa nousi monen pöytäläisen suosikiksi.
Maa-artisokka kallioimarre-smetanakastikkeessa nousi monen pöytäläisen suosikiksi.

Seuraava pop up -lähiruoka- ja sesonkiravintola eli Säsong – Vår järjestetään toukokuussa, muttemme vielä tiedä missä. Emme malta odottaa!

Lue lisää Säsong – Vinterin annoksista TableOnlinen blogista!

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi