Kirjoitimme vuodenvaihteessa ainutlaatuisesta sesonkiravintolasta, joka on auki vain neljä kertaa vuodessa. Kyseessä on Säsong, Thomas Hudsonin ja Markus Fogelholmin projekti, joka kumartaa paikallisille ruoantuottajille, lähiraaka-aineille ja sille, että ravintolassa tiedetään sekä keittiössä että ruokapöydissä, mistä ruoka tulee.
Ravintola on auki yhden viikonlopun per vuodenaika, ja sitä isännöidään aina eri lokaatiossa. Ravintolatila valitaan niin, että siinäkin tuntuu käsillä olevan sesongin kaiku – odotamme, josko kesän pop up järjestettäisiin vaikkapa kukkakedolla tai järven rannalla.
Säsong-vuodenaikaprojektin ensimmäinen osa, Vinter, järjestettiin viime viikonloppuna tunnelmallisissa Lapinlahden vanhan sairaalan tiloissa toimivassa hävikkiruokaravintola Loopissa. Ruokasali oli koristeltu havuoksin ja kynttilöin, ja tunnelma oli kylmästä säästä huolimatta erittäin lämmin. Seitsemän ruokalajin illallisen raaka-aineet tulivat muun muassa Kangasalta, Huittisista, Helsingin keskuspuistosta sekä ihan vierestä: Lapinlahden sairaalan pihapiiristä. Illallisen hinta oli 72 euroa ja viinipaketin 44 euroa, ja etenkin tipattomia ja autoilijoita miellytti menulle luotu monipuolinen mehupaketti, jonka sai parillakympillä.
Kokemus oli mahtava, tunnelma huikea ja itse illallinen mieletön. Ja tällaista siellä oli:
Seuraava pop up -lähiruoka- ja sesonkiravintola eli Säsong – Vår järjestetään toukokuussa, muttemme vielä tiedä missä. Emme malta odottaa!