-
Mitä? Laadukasta läheltä viinejä myöten
-
Missä? Fredrikinkadulla
-
Kenelle? Niille, joille vaatimus lähiruoasta ei ole vain haihattelua
Fredrikinkadulta löytyy yksi Helsingin ravintolakentän kiinnostavimmista uutuuksista. Skörd elää ja hengittää trendin ja maailman muutoksen mukaista lähiruokabuumia ja ottaa sen tosissaan.
Cityn jutussa ravintolasta kerrotaan, kuinka keittiön puolella ainoa ulkomainen raaka-aine on suola, sitä kun ei kotimaisena saa. Muut mausteet on korvattu muun muassa yrteillä ja kuivatuilla kasviksilla.
“Olen suolannut ja kuivattanut esimerkiksi punajuurta, sitä voi käyttää mausteena. Sienistä olen myös tehnyt jauhetta”, sanoo ravintoloitsija Anton von Troil.
Syksyisin lähiruokaravintola valmistautuu talven varalle. Talveksi varastossa tekeytyy suolakurkkuja, hapankaalia, säilöttyjä kirsikkatomaattia, pihlajanmarjoja ja tietenkin sieniä.
Skörd on 24 asiakaspaikallaan sympaattinen ja tunnelmallinen mesta, jonne kannattaa varautua pöytävarauksella. Ravintolan baarimestari Janne Kylmämaa pitää huolen siitä, että safkalle löytyy oikeat parit juomapuolelta, tykkäsit sitten oluista, siidereistä, marjaviineistä, itse tehdyistä marjalikööreistä tai sesongin cocktaileista.