Matti Jämsénin Sesonki on Suomen ensimmäinen grocerant – ruokakaupan ja ravintolan saumaton symbioosi

Gastro Bar Sesongin keittiössä ei varastoa tarvita, sillä raaka-aineet haetaan päivittäin ravintolan kyljessä toimivasta K-Citymarketista.

Sesonki syntyi ravintoloitsija Matti Jämsénin ja kauppias Markku Hautalan yhteistyönä.
Sesonki syntyi ravintoloitsija Matti Jämsénin ja kauppias Markku Hautalan yhteistyönä.

Varaa pöytä

Järvenpääläisten ei enää tarvitse matkustaa Helsinkiin asti hyvän ravintolaruoan perässä. Siitä pitää huolen Matti Jämsén, jonka Gastro Bar Sesonki avaa ovensa vappupäivänä.

Sesonki ei ole mikä tahansa ruokaravintola, vaan Suomen ensimmäinen grocerant, joka on syntynyt Jämsénin ja Järvenpään K-Citymarketin kauppiaan Markku Hautalan yhteistyön tuloksena.

Grocerant on yhdistelmä sanoista grocery store ja restaurant, ja se tarkoittaa ruokakaupassa sijaitsevaa ravintolaa. Ravintolalla on myös oma sisäänkäyntinsä, joka mahdollistaa myöhäisen aukiolon.

Hyvää ruokaa ilman kikkailua

Ruokafilosofialtaan Sesonki edustaa Jämsénin visiota simppelistä mutta laadukkaasta ruoasta, jossa korostuvat puhtaat maut.

“Hyvän makuista ja kaunista ruokaa, se ei vaadi paljoa kikkailua”, Jämsén sanoo.

Muun muassa Chez Dominiquessa ja G. W. Sundmansissa työskennellyt Jämsén on edustanut Suomea kahdesti kokkien maailmanmestaruuskisoissa Bocuse d’Orissa. Huipputason osaaminen näkyy myös Sesongissa. Annokset on hiottu huippuunsa pieniä yksityiskohtia myöten ja reseptiikasta huokuu kekseliäisyys.

Alkuruoan matjessilli ja varhaisperunat saivat ylleen ranskankermahunnun.
Alkuruoan matjessilli ja varhaisperunat saivat ylleen ranskankermahunnun.

Raaka-aineet valitaan sesongin mukaan ja ne haetaan seinän takaa K-Citymarketista. Systeemistä hyötyvät kaikki: ravintolassa ei tarvita varastotiloja, raaka-aineet ovat aina tuoreita ja hävikin määrä saadaan minimoitua.

Hintataso saadaan pidettyä maltillisina, kun tilaukset hoidetaan yhdessä kaupan kanssa ja samalla kaupan valikoima monipuolistuu, kun ravintolassa tarvittavia raaka-aineita myydään myös kaupan puolella.

Keittiön tervehdys on kuin keväinen puutarha pienoiskoossa.
Keittiön tervehdys on kuin keväinen puutarha pienoiskoossa.

Kauppias Hautalalle tärkeintä on palvella asiakkaita hyvin ja monipuolisesti. Aiemmin hänen asiakkaansa ovat voineet napata kauppareissultaan mukaan sushia sekä italialaistyylistä pizzaa, nyt kaupan kyljessä toimii täyden palvelun ravintola.

“Helpotetaan asiakkaiden arkea”, Hautala sanoo.

Kun Sesongin kokit käyvät aamuisin ostoskierroksellaan marketissa, asiakkaat voivat samalla kysellä vinkkejä myös kotikokkailuun.

Ravintolasalissa hädin tuskin huomaa olevansa marketissa. Lounasaikaan verhot avataan ja ikkunoista aukeaa näkymä kauppaan.
Ravintolasalissa hädin tuskin huomaa olevansa marketissa. Lounasaikaan verhot avataan ja ikkunoista aukeaa näkymä kauppaan.

Sesonki tarjoaa arkisin lounasta ja tiistaista lauantaihin myös illallista. Sunnuntaisin tarjolla on brunssi, joka on Järvenpäässä ensimmäinen laatuaan. Avauspäivänä pöytään katetaan vappubrunssi.

Hiillostettua siikaa, paahdettua kukkakaalia, simpukkakermaa ja hauenmätiä.
Hiillostettua siikaa, paahdettua kukkakaalia, simpukkakermaa ja hauenmätiä.

Gastro Bar Sesonki avataan 1. toukokuuta Järvenpään K-Citymarketin yhteyteen osoitteessa Helsingintie 41, Järvenpää.

1 kommentti

Gastronauttija

27.4.2018 11:51

Hienoa!!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi