Kirjoitus ja kilpailu ovat toteutettu yhteistyössä Pauligin kanssa.
Albertinkadulla vuoden alusta toimineessa ravintola Pompierissa tarjoillaan tätä nykyä viikonloppuisin brunssia!
Pompier – joka muuten tarkoittaa ranskaksi palomiestä – sijaitsee legendaarisen ravintola VPK:n tiloissa ja sen takana on sama jengi kuin Michelin-tähditetyn Postresinkin. 160-paikkainen ravintolasali huokuu 50-luvun henkeä lautasia ja peltisiä kahvikuppeja myöten, myös tilan vapaapalokuntalaistausta on vahvasti läsnä.
Keskelle ikkunatonta, mutta silti kauniin valoisaa salia katettuun noutopöytään tehdään kaikki eväät alusta alkaen itse. Viime viikonloppuna tarjolla oli itse leivottuja leipiä, juustoa, leikkeleitä, broilerinmaksapasteijaa, hummusta, katkarapu-guacamolea, marinoituja oliiveja ja vihanneksia, quinoa-, bulgur- ja pastasalaatteja, tomaatti-mozzarellasalaattia ja porkkanaraastetta.
Lämpöhauteesta löytyi munakokkelia, peruna-nakki-lihapullapaistosta, ylikypsää possunkylkeä ja kanavartaita sen seitsemän tilpehöörin kera – oli mm. mangosalsaa, romesco-kastiketta ja kurkkusalaattia. Ja jos vielä jälkiruoalle jäi tilaa, oli tarjolla makeannälkäisille suklaakakkua, raparperikiisseliä kermavaahdolla sekä hedelmiä ja juustoa.
Pompierin brunssille passaa piipahtaa ilman pöytävaraustakin – paitsi juhlapyhinä tai suuremman jengin kera. Brunssipöytä on katettu lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11.30-14.30 ja 22 eurolla saa sapuskan lisäksi suodatinkahvia, teetä ja tuoremehua. Aamupäivän upgreidaus kuoharilasillisella onnistuu muutaman euron lisähintaan.
Ravintola Pompier, Albertinkatu