Valta on vaihtumassa pääkaupunkiseudun pikaruokaskenessä! Vielä vähän aikaan sitten saimme nauttia Vaasankadulla sijainneen vegaanisen burgeriravintola Bun2Bunin herkuista, mutta nyt konkurssiin hakeutuneen ravintolan osoitteessa nautitaan berliiniläistä döneriä.
Bröner-nimisen uutuusravintolan reseptejä on kehitelty viimeisen puolen vuoden ajan tiiviiseen tahtiin yleisöpalautteiden perusteella. Pop up -tempauksissa uuden konseptin tuotteet ovat joutuneet tarkkaan syyniin, ja nyt täydellinen lopputulos on selvillä.
Brönerin salaisuus löytyy 48 tuntia marinoituneesta, täydellisesti grillattusta lihasta sekä ravintolan salaisista kastikkeista. Muun muassa Deluxe Burger & Pizzasta tutun ravintoloitsijan, Tony Branderin mukaan kyseessä on elämys, “jollaista ei Suomesta vielä löydy”.
Brönerin tuotteet myytiin ensimmäisinä päivinä järjestäen loppuun, ja nyt ravintola onkin päässyt kasvattamaan lihamääriään päivästä toiseen.
LUE MYÖS: Yli 600 burgeria kolmen päivän aikana! Deluxe Burger & Pizzan avajaiset räjähtivät käsiin
Makumatkalle Berliiniin voi lähteä myös Fennia-korttelissa, jossa döneriä tarjoilee viime kesänä ovensa avannut, varsinaiseksi hitiksi noussut Baba Döner.
Eikä kannata myöskään unohtaa huippukokki Akseli Herlevin DIF Döneriä, jonka berliiniläistyylistä kebabia saa nykyisin Helsingin lisäksi jo Oulusta, Jyväskylästä ja Seinäjoelta.
Berliiniläistä döneriä saa nyt myös Hesestä
Pikaruokaketju Hesburger on lähtenyt mukaan kilpailuun avaamalla Turun keskustaan Döner HeseKebab ja Gyros -ravintolan. Uutuusravintolan kulmakiviä ovat autenttinen kreikkalainen gyros sekä berliiniläistyylinen dönerkebab, jonka kebablihassa on 97 prosenttia naudanlihaa ja loput kolme prosenttia mausteita.
Hesen Dönerin välistä löytyy myös pikkelöityä punakaalia, aitoa fetaa ja reilusti kastikkeita.
Oman lusikkansa premium-lihojen soppaan on heittänyt myös Espoon Westendiin avautunut Mr. Pastrami, jonka leivän välissä tarjoilema, lähes vuorokauden hautunut liha on ehdottomasti maistamisen arvoista. Hitaasti kypsytettyihin lihoihin panostava ravintola nauttii niin suurta suosiota, että se joutuu myymään ei oota päivästä toiseen.
Nyt näyttääkin vahvasti siltä, että liha on palannut takaisin ihmisten lautasille. Tosin laadukkaampana kuin koskaan aiemmin.