Strömsö-kokkinakin tunnetun Michael Björklundin ravintolakonsepti Niska tuo “ahvenanmaalaiset peltileivät” Helsinkiin.
Kun Björklund suunnitteli ensimmäistä Pub Niskaa Maarianhaminaan, hänen tavoitteenaan oli luoda astetta parempi pizzeria, jossa pizzat valmistettaisiin tuoreista ja laadukkaista ahvenanmaalaisista raaka-aineista.
Konsepti osoittautui toimivaksi, ja nyt Pub Niska toimii jo viidellä paikkakunnalla: Turussa, Maarianhaminassa, Tammisaaressa, Pietarsaaressa ja Nauvossa. Näistä osa on tosin auki vain kesäkaudella.
Niska Helsinki avaa ovensa joulukuussa Katajanokan Kanavarantaan, kunhan ravintolatilan remontti valmistuu.
Lähiruokaa Ahvenanmaalta
Pub Niska tunnetaan rapeapohjaisista pizzoistaan, joita Björklund kutsuu ahvenanmaalaisiksi peltileiviksi. Pizzojen lisäksi tarjolla on ruokaisia salaatteja sekä ahvenanmaalaisen Stallhagen-panimon olutta.
Björklundin alkuperäisen idean mukaan pizzojen päällä suositaan tuoreita ahvenanmaalaisia raaka-aineita. Esimerkiksi juustona käytetään Ålandsmejerietin juustosekoitusta, ja pizzoissa käytetystä lihasta suurin osa tulee Ahvenanmaalta. Ruokalistalta löytyy toki myös kasvispizzoja sekä vegaanisia vaihtoehtoja.
Pub Niska on nimetty kieltolain aikaan pirtua Suomeen salakuljettaneen Algoth Niskan mukaan. Merellinen salakuljetusteema näkyy myös Niska -ravintoloiden sisustuksessa hauskoine yksityiskohtineen.
Niska Helsinki avataan joulukuussa Katajanokalle osoitteeseen Kanavaranta 3–7 D 19.