Henkilökunnan ideoima Raideri putsasi pöydän
Raideri Rokkibaari: Paras baari, Paras tulokas, Paras kortteliravintola, Paras henkilökunta
Itse tekemällä saa parempaa. Tämä todettiin Suuressa ravintolaäänestyksessä Tampereella, kun Sedun ravintolaketjut ostaneen Night People Groupin ensimmäinen itse toteuttama mesta, Raideri Rokkibaari, vei ykkössijan peräti neljässä eri kategoriassa. Lukijat valitsivat Raiderin parhaaksi baariksi, tulokkaaksi ja kortteliravintolaksi sekä talon väen parhaaksi henkilökunnaksi.
Raiderin henkilökunta ansaitsee palkintonsa paitsi asiakkaiden palvelusta, myös "rock-olohuoneen" ideoinnista ja rakentamisesta.
"Tämä syntyi nopealla aikataululla, ja homma tehtiin henkilökunnan voimin. Porukka on sitoutunut ja kokee paikan omakseen", NPG:n aluepäällikkö Valtteri Mäkelä kertoo.
"Hyvänä esimerkkinä voi pitää avajaispäivää ja edeltävää yötä. Saimme idean baaritiskin värimaailman uudistamisesta ja koristelemisesta lp-levyillä yhden aikaan yöllä. Aloimme hommiin ja olimme valmiita joskus neljän aikaan yöllä. Aamulla vielä kiinnittelimme lp-levyjä", Mäkelä sanoo.
Raiderin konsepti on kerännyt kehuja ja tullut täyttämään selkeää tarvetta Tampereella. Kyseessä on rehellinen rockbaari, josta löytyy muun muassa 1600 musavideon kirjasto, jonka suhteen on voi esittää toivomuksia. Keskiviikkoisin Raiderissa vietetään iltaa rokkivisan merkeissä, ja Raideri Acoustic Nights tarjoilee akustista musiikkia.
Top5: Baari
- Raideri Rokkibaari
- Jack the Rooster
- Pub Vinyyli
- Minibaari
- Tiikerihai
Top5: Kortteliravintola
- Raideri Rokkibaari
- Pub Vinyyli
- Kivenheitto
- Ohranjyvä
- Jack the Rooster
Top5: Tulokas
- Raideri Rokkibaari
- Nightclub Tähti
- Fat Lady
- Lounge 23
- Huber
Top5: Henkilökunta
- Raideri Rokkibaari
- Pub Vinyyli
- Tivoli
- Jack the Rooster
- Ohranjyvä
Klubi houkuttelee aamusta yöhön
Klubi: Paras keikkapaikka, Paras brunssi
Tampereen parhaaksi keikkapaikaksi valittiin ylivoimaisesti Klubi. Klubilla tapahtuu pitkin päivää, sillä mesta vei voiton myös parhaan brunssin kategoriassa.
"Olettaisin, että me ollaan kaupungin aktiivisin paikka", sanoo Klubin ohjelmatuotannosta vastaava Tero Viikari.
Vuodessa Klubin lavalla nähdään yli 300 keikkaa ja yli 400 bändiä. Kävijöitä on noin 100 000. Tarkoituksena on tarjoilla laatumusiikkia mahdollisimman monena iltana viikossa.
"Täällä pyörähtää vuoden aikana koko Tampereen väkimäärä. Panostamme laatuun ja laaja-alaisuuteen. Ohjelmaa on 4-6 iltana viikossa, ja pyrimme esittelemään kaikkien genrejen helmet", Viikari kuvailee.
Viikarin mukaan laaja kohdeyleisö ja genrekirjo oli tavoitteena siitä asti, kun hommaan lähdettiin vuonna 2001. Raskaampi musiikki vetää Suomessa aina – rap ja dubstep ovat jo nostaneet päätään, ja nyt nousee elektroninen tanssimusiikki. Klubilla ei keskitytä vain mainstreamiin, vaan tuodaan undergroundia esiin ja yhdistellään rohkeasti genrejä.
"Yleisölle tätä tehdään, vaikka joskus on tullut buukattua oman maun mukaankin", Viikari heittää.
Klubi aloitti viime vuonna myös keikkojen lähettämisen livenä netin välityksellä, hd-kuvalla ja hyvällä äänenlaadulla.
"Ei se koskaan korvaa live-elämystä, mutta antaa niille, jotka eivät pääse paikan päälle, mahdollisuuden nähdä keikka."
Tulevan ohjelman tärpiksi Viikari nostaa 3. huhtikuuta Klubille saapuvan Rocket From The Cryptin.
"Uudelleen aktivoituva bändi heittää Euroopassa vain viisi keikkaa: Barcelonassa, Pariisissa, Berliinissä, Genevessä… ja Tampereella. Odotan sitä henkilökohtaisesti ja tiedän, että keikasta ollaan innoissaan Tampereella, muualla Suomessa ja ulkomaillakin."
Klubin brunssi kiilasi ravintolaäänestyksen parhaaksi brunssiksi. Brunssia vietetään Klubilla lauantaisin Aamiaisklubin muodossa. Tarjolla on herkullinen vaihtuva buffet, jota rytmittävät vaihtuvat dj:t. Klubi erottautui Tampereen kapeasta brunssitarjonnasta ykköseksi jo toisena vuotena putkeen.
Top5: Keikkapaikka
- Klubi / Pakkahuone
- Jack the Rooster
- Vastavirta
- Yo-talo
- Pub Vinyyli
Top5: Brunssi
- Klubi
- Kahvila Valo
- Hullu Poro
- Ohranjyvä
- Miami
Makuja aidolta mausteasteikolta
Nanda Devi: Paras maailmankeittiö
Kun tutkailee Nanda Devin listaa, kannattaa huomioida, että chilin kuvat tulevat aidosta intialaisesta mausteasteikosta. Tuotetta ei ole edes yritetty sovittaa suomalaiseen suuhun sopivaksi.
"Me ollaan ihan rehellisesti intialaista. Joskus on tullut väärinkäsityksiä siitä, että asiakas on erehtynyt luulemaan mietoa suomalaisittain miedoksi. Mausteisuuden ja tulisuuden kokeminen on hyvin henkilökohtainen asia, siihen ei ole mitään mittaria. Me teemme maustamisen käsityönä, joten siinä on myös vaihteluväliä", Nanda Devin Veli-Pekka Parviainen kertoo.
Paras maailmankeittiö -kategoriassa ykköseksi noussut Nanda Devi Näsilinnankadulla käy parhaillaan läpi remonttia, jossa keittiö laitetaan uuteen uskoon ja salia ehostetaan. Parviainen vinkkaa, että samojen yrittäjien Swagath Aleksanterinkadulla palvelee, vaikka Nanda Devin remontti kestää vielä pari viikkoa.
Ravintolassa on huomattu, kuinka suomalaiset ruokailijat ovat viimeisen kymmenen vuoden aikana avautuneet uusiin suuntiin.
"Kaikki erilainen ruoan suhteen herättää nykyisin kiinnostusta, ja intialainen ruoka on ääripäässä erilaisuudessa", Parviainen pohtii.
Top5: Maailmankeittiö
- Nanda Devi
- Maruseki
- Salud
- Katmandu
- Thai & Laos
Armotonta biletystä dj-vetoisesti
Tivoli: Paras bailupaikka
Tampereen bilekansan suosikiksi nousi tänä vuonna Tivoli. Paras bailupaikka -titteli irtosi erikoisohjelmalla, jossa luotetaan osaaviin dj:hin. Ruotsalaisten vetoavulla tanssimusalle löytyy kasvavaa kysyntää.
"Dj-kulttuuri ja varsinkin dance-musiikki ovat nouseva trendi. Alkuvuodesta on luvassa muun muassa DJ Orionin parhaaksi klubi-illaksi viime vuonna valitsema Fuck Me It's Friday -klubi ja Heavyweight DJs. Myös DJ SM -kiertue tulee meille", Night People Groupin aluepäällikkö Valtteri Mäkelä sanoo.
Tivolin dj-portaan nokassa istuu viime vuoden DJ SM -skaban voittanut Dj Sampl, joka soittaa mestassa viikottain. Tivolin tanssilattia toteuttaa kirjaimellisesti Night People Groupin yhtiöstrategiaa: se luo kohtaamisia.
Top5: Bailupaikka
- Tivoli
- Klubi
- Fat Lady
- Ilona
- Jack the Rooster
Toimivaa ei kannata muuttaa
Ohranjyvä: Paras ruoka
Ravintola Ohranjyvässä ollaan innoissaan, kun tieto paras ruoka -kategorian voitosta päätyy perille.
"Tuntuu kyllä ihan mielettömän hyvältä saada tällainen tunnustus, varsinkin kun kyseessä on lukijaäänestys. Olen todella ylpeä kokeistamme", toimitusjohtaja Jaro Suoste kommentoi.
Ohranjyvässä luotetaan laadukkaisiin raaka-aineisiin, joista toteutetaan loppuun asti suunnitellut annokset.
"Kyseessä on ennen kaikkea kokkien intohimo ja antaumus omaan työhönsä – halu saada jokaiselle asiakkaalle unohtumaton ruoka", Suoste muotoilee.
Ohranjyvä klassikko ja suosituin annos on perinteinen pippuripihvi. Toinen klassikko on eksoottisen maukas Puerto Ricon pannu. Suoste suosittelee lisäksi savuporojuustokeittoa, muhkeaa "miesten annosta" Ohranjyvän pannua sekä uudistettua kanaa talon takaa -annosta. Ruokaelämyksen täydentää kullekin ruoalle sopiva juoma, oli se sitten viiniä, olutta tai siideriä.
Ohranjyvässä ymmärretään se, ettei toimivaa kannata liiaksi muuttaa. Välillä listaan tehdään muutoksia, mutta hankalaa se on, sillä suuri osa annoksista on niin suosittuja, ettei niitä voi tiputtaa pois. Vaihtelua synnytetään teemaviikoilla ja erikoisannoksilla. Helmikuun lopulta 10. maaliskuuta saakka tarjolla on peritamperelaiset mustamakkaraviikot.
"Kyseistä herkkua on tarjolla hieman muussa muodossa kuin pelkästään puolukkahillon kanssa tarjoiltuna", Suoste sanoo.
Top5: Ruoka
- Ohranjyvä
- Jack the Rooster
- Ravinteli Bertha
- Salud
- Stefan´s Steakhouse
Ketjukonsepti kärkeen kahviloissa
Coffee House: Paras kahvilakonsepti
Massassa on voimaa. Tampereellekin on noussut useita pieniä kahviloita, mutta Paras kahvilakonsepti -kategoriassa Coffee House jyräsi muut.
Suomalainen kahvikulttuuri on ottanut isoja harppauksia viime vuosina, ja asiakkaiden vaatimukset ovat nousseet.
"Suomalainen kahvilakulttuuri merkitsee mielestäni nykyään jo hyvin paljon espressopohjaisia erikoiskahveja, tummia paahtoasteita ja laadun vaatimista. Ihmiset tietävät mitä haluavat ja ovat maistelleet paljon erilaisia ja erilaatuisia kahveja sekä tutustuneet eri maiden kahvilaatuihin. Tämä on todella hieno asia!" Tampereen Keskustorin Coffee Housen ravintolapäällikkö Minna Turvala kertoo.
Ketju antaa tulitukea nousseiden vaatimusten suhteen.
"Tuotevalikoimaamme päivitetään ketjun toimesta koko ajan, eli tuotepuolella tulee säännöllisesti jotain uutta ja kiinnostavaa", Turvala sanoo.
Coffee House palvelee rehellisesti massoja. Jokaisen yksikön koulutetut master baristat valvovat laatua, jota tarjoillaan kaikenikäisille kahvinystäville.
"Asiakaskuntamme on haitariltaan 10–90-vuotiasta ja toivomme kaikenikäisiä asiakkaita lisää."
Top5: Kahvilakonsepti
- Coffee House
- Cafe Europa
- Kahvila Valo
- Wayne´s Coffee
- Pyynikin näkötornin kahvila
Kuohut rytmittävät Roosterin terassielämää
Jack The Rooster: Paras terassi
Ei liene yllätys, että Tampereen paras terassi löytyy Tammerkosken kuohujen ääreltä. Viime vuonna Tampereen parhaan baarin ja parhaan palvelun pokannut Jack The Rooster nousi tänä vuonna kaupungin parhaaksi terassiksi.
Tulevaa kesää odotetaan Roosterissa jo innolla.
"Terassikauden ja kesän saapuminen Roosterille on yksi vuoden kohokohdista. Pitkän talven jälkeen sitä odottaa innolla näkevänsä lämpöisestä terassitunnelmasta nauttivia ihmisiä", ravintolapäällikkö Pia Häkkinen kertoo.
Roosterin asiakaspaikat tuplaantuvat kesäisin terassin myötä. Iso terassi on valoisa, ja tunnelmaa luo vieressä kohiseva koski.
"Tammerkosken läheisyys on ehdottomasti parhaimpia paikkoja terassille. Veden läheisyys tuo hieman helpotusta helteille ja kaunista tunnelmaa terassimiljööseen", Häkkinen kuvailee.
Kuten monissa muissakin tämän vuoden voittajaravintoloissa, myös Roosterin asiakaskuntaan kuuluu paljon rockhenkistä porukkaa.
"Mutta myös ihmisiä, jotka tykkäävät rennosta terassimeiningistä ja hyvästä ruoasta Tampereen parhaalla terassilla."
Top5: Terassi
- Jack the Rooster
- Passion
- Telakka
- Miami
- Pub Vinyyli
Lappilaista eksotiikkaa Koskikeskuksessa
Hullu Poro: Paras lounas
Lapin Levillä mainetta niittänyt Hullu Poro avattiin myös Tampereella vappuna 2011. Lappilaista eksotiikkaa Koskikeskuksen huipulla tarjoileva Hullu Poro valittiin Cityn lukijoiden toimesta tänä vuonna Tampereen parhaaksi lounaspaikaksi.
Lappilaista eksotiikkaa on tarkoitus levittää myös muualle eteläiseen Suomeen.
Hullun Poron lounas koostuu muutamasta eri vaihtoehdosta, jotka voi käydä bongaamassa ravintolan Facebook-sivuilta. Päivittäin vaihtuva lounas pitää yleensä sisällään keiton, kalaruoan sekä pari liha-annosta.
Top5: Lounas
- Hullu Poro
- Ohranjyvä
- Gopal
- Nanda Devi
- Edun Herkkukeidas
Tsekkaa muiden kaupunkien tulokset!
- Helsingin ravintolaäänestyksen tulokset
- Turun ravintolaäänestyksen tulokset
- Oulun ravintolaäänestyksen tulokset
Kyllä kansa tietää. Vai tietääkö? Kerro omat suosikkisi.
1 kommentti
lööööp
14.6.2013 14:24
Ooooi onneksi raideri voitti! on voittonsa ansainnu noissa kaikissa. VARSIKIN PARHAASSA HENKILÖKUNNASSA!
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin