Tampereen tuoreet ravintola-avaukset ihastuttavat: "Täydelliset puitteet"

Tampereen ravintolatarjonta on monipuolistanut tänä vuonna hurjasti.

Bistro Amande on yksi Tampereen tämän vuoden kehutuista avauksista.
Bistro Amande on yksi Tampereen tämän vuoden kehutuista avauksista.

Kuluvan vuoden aikana Tampereelle on avautunut useita uusia hurmaavia ravintoloita. Poimimme uutuuksien joukosta mielenkiintoisimmat avaukset ja odotetuimmat uutuudet.

7 x uudet ravintolat Tampereella

BURGERILLE: Hamptown Burger

  • Mikä: Mainetta niittänyt burgeriravintola
  • Missä: Rautatienkatu 22, Tampere

Vuonna 2021 Hämeenlinnaan ovensa avanneesta Hamptown Burgerista tuli hetkessä niin suosittu, että ravintolan omistajalla Hossain Ebrahimilla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin avata uusi ravintola. Somessakin mainetta niittänyt yrittäjä järjesti yleisölleen kilpailun, ja äänestyksen tuloksena suosittu ravintola laajensi toimintaansa helmikuussa Tampereelle.

Suomen paras burgeri -äänestyksessäkin mainetta niittänyt ravintola tarjoaa asiakkailleen omin sanoin Suomen parhaita burgereita. Hämpton-Smash, Jönssi, Bad-Santa sekä Otto-Chicken ovat ravintolan kuuluisimpia herkkuja, mutta Hamptowniin kannattaa suunnata myös kuukausittain vaihtuvan kuukauden burgerin perässä.

AFTER WORKEILLE: Viinibaari Airo

  • Mikä: Viinibaari
  • Missä: Huhtimäenkatu 5, Tampere
     

 

Tampereen suosikkiravintoloiden joukkoon lukeutuvan Apajan kylkeen avautunut viinibaari Airo tarjoilee asiakkailleen laajan kattauksen laadukkaita juomia aina viineistä cocktaileihin.

Tyhjin vatsoin ei tässä viinibaarissa tarvitse istua, sillä tarjolla on juomien kylkeen sopivia tapaksia, jotka vievät taatusti pikkunälän mennessään. Vaikka tapakset viittaavat Espanjaan, Airossa näihin herkkuihin käytetään pääasiassa kotimaisia raaka-aineita.

Vintage-huonekalut ja tunnelmallinen sisustus kruunaavat elämyksen.

PIZZALLE: Via Tribunali

  • Mikä: Napolilainen pizzeria
  • Missä: Vuolteenkatu 1, Tampere

Kauppakeskus Ratinaan ovensa avannut Via Tribunali ei ole mikä tahansa pizzeria. Se on nimittäin saanut napolilaisen pizzan kattojärjestön AVPN-sertifikaatin tunnustuksena ensiluokkaisesta pizzasta. Pizzeriaketju valittiin myös viime vuonna maailman 33. parhaaksi arvostetun italialaisen Top 50 Pizza Guiden toimesta.

Via Tribunali menu koostuu napolilaisista klassikoista sekä kolmen kuukauden välein vaihtuvista kauden uutuuksista.

AFTEREILLE: Saunaravintola FLOU

  • Mikä: Kelluva saunaravintola
  • Missä: Ratinan Rantatie 6, Tampere

Ratinan edustalle kesän korvilla avautunut FLOU ei ole mikä tahansa saunalautta, vaan monenlaisia ruoka-, juoma- ja löylyelämyksiä tarjoileva kokonaisuus.

Viihtyisä hirsirakenteinen FLOU soveltuu niin päiväkahvitteluun, after workeille kuin rentoon illanviettoon ystäväporukalla. Ravintolan menusta voi löytää muun muassa täytettyjä smash croissantteja, hapanjuurileivästä valmistettuja sandwicheja ja herkullisia cocktaileja.

Talveksi tämä ravintola lipuu Pyynikin Rosendahlin rannalle palvelemaan avantouimareita.

LOUNAALLE: Bistro Amande

  • Mikä: Ranskalainen bistro
  • Missä: Aleksanterinkatu 31, Tampere

Huhtikuun lopulla ovensa avannut Amande on kolmen vankan ammattitaidon omaavan ravintoloitsijan autenttinen bistro, joka tarjoilee asiakkailleen ranskalaista keittiöperinnettä kunnioittavia annoksia rennossa ilmapiirissä - myös lounaalla!

Menusta voi löytää muun muassa tartaria, ankka-confitia, ranskalaista kalakeittoa ja gratinoituja ostereita. Leivonnaiset, jälkiruoat ja juustot on tarjoillaan ilta-aikaan asiaan kuuluvasti jälkiruokavaunusta. Lounaalla näitä herkkuja voi valita vitriinistä.

TULOSSA: Frenckell

  • Mikä: Ranskalaishenkinen ravintola
  • Missä: Frenckellinaukio 2, Tampere

Keskustorille Frenckellin konttorirakennukseen avautuva Frenckell lupaa hurmata asiakkaansa paitsi ainutlaatuisella miljööllään, myös ranskalaisiin vivahtavilla herkuillaan.

”Uuden ravintolan tavoitteena on tuoda suomalaisille tuttuihin ruokiin ranskalaista vivahdetta. Frenckellin konttorin historiallinen ympäristö tarjoaa täydelliset puitteet ravintolallemme. Olemme iloisia voidessamme tarjota asiakkaillemme ainutlaatuisia makuelämyksiä ja unohtumattomia hetkiä Tampereen sydämessä”, kertovat uuden ravintolan yrittäjät Marco Kaniecki ja Tapio Alanko tiedotteessa.

Ravintolan yhteyteen tulee myös viinibaari, joka tarjoaa laajan valikoiman ranskalaisia viinejä ja cocktaileja.

TULOSSA: Ristorante Fiorina

Mikä: Italialainen ravintola
Missä: Kalevan Puistotie 26, Tampere

Il Siciliano-ravintoloista tutun yrittäjän uusin ravintola, Fiorina, avaa ovensa Tammelan Stadionille aivan näillä näppäimillä. Ristorante Fiorina lupaa tuoda aidot italialaiset pizzaelämykset kaikkien saataville.

Noin 80-paikkaisessa ravintolassa panostetaan raaka-aineisiin ja käsillä tekemiseen, jotta jokainen asiakas saisi täydellisen pizzakokemuksen.

 

LUE MYÖS: Turkuun avautuu ravintola, jossa puhelimet ovat pannassa: Tällainen on täysin uudenlainen MOVE·5D!

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi