Torressa SYÖdään muutakin kuin pihvejä

Pihviravintolaksi profiloituneesta Torresta saa herkullista valkosipulikanaa sekä höyryäviä sinisimpukoita.

Keittiöpäällikkö Markus Peltonen viimeistelee kympin sinisimpukka-annoksen.
Keittiöpäällikkö Markus Peltonen viimeistelee kympin sinisimpukka-annoksen.

Kun City kysyi aiemmin lukijoiltaan, mitkä turkulaiset ravintolat pitäisi saada mukaan SYÖ-viikoille, ylsi lukijoiden listalle Linnankadun oma Torre.

Tänä keväänä turkulaisia on onnistanut, sillä Torre on mukana SYÖ-viikoilla ensimmäistä kertaa, ja vieläpä millaisella ruokalistalla!

Kympillä Torresta saa sinisimpukoita sahrami-valkoviinikastikkeessa, valkosipulikanaa ranskalaisilla sekä härkäsalaattia serrano-muruilla.

Nälkäiset turkulaiset ovat keittiöpäällikkö Markus Peltosen mukaan löytäneet tiensä Torren patojen äärelle. Höyryäviä simpukka-annoksia kannetaan ulos keittiöstä tasaiseen tahtiin. Vieressä puisella lankulla matkaavat ranskalaiset, aioli ja maalaisleipäviipaleet.

Simpukoita onkin pesty jo aimo satsi eikä loppua näy. Suosituin annos on ollut hiuksen hienolla erolla valkosipulikana.

“Simpukat ovat sellainen alkukesän juttu, ja nyt ne ovat tietenkin muuten in. Valkosipulikana on klassikko”, Peltonen sanoo.

Peltosen mukaan SYÖ-viikoilla on ollut ilahduttavaa huomata, että suomalaisistakin löytyy nautiskelijoita.

Illallistamaan ei olla tultu vain perjantaisin klo 20, vaan myös arki-iltoina laadukkaat ruoka-annokset viinilasillisen tai -pullollisen kera ovat houkutelleet ihmiset poteroistaan. Ylös, ulos ja Torreen safkalle.

“Kampanja on ehdottomasti tuonut piristystä arki-iltoihin. Toivotaan, että ihmiset tulevat tutustumaan uusiin ravintoloihin kampanjan aikana ja kokeilevat jotakin uutta”, Peltonen sanoo.

Viitisen vuotta sitten avattu Torre osallistuu SYÖ-viikoille ensimmäistä kertaa.
Viitisen vuotta sitten avattu Torre osallistuu SYÖ-viikoille ensimmäistä kertaa.

Huokeat kympin annokset ovat tuoneet myös toisen suomalaisittain epätavallisen ilmiön: ihmiset ovat alkaneet tilata myös alkuruokia ja jälkiruokia.

“Kun yhden tai jopa kaksi ruokalajia saa kympillä, se ei rasita kovinkaan paljon budjettia”, Peltonen vahvistaa.

Torre on profiloitunut espanjalaishenkiseksi pihviravintolaksi. Peltosen mielestä Turku on ravintolakaupunkina suhteellisen valmis.

“Jokaiselle löytyy jotakin. Maanantaista sunnuntaihin on ravintoloita auki, joten tarjontaa on joka suuntaan.”

Mitä Turku sitten vielä tarvitsisi?

“Lisää ihmisiä! Ja etenkin lisää ihmisiä, jotka käyttävät ravintoloita”, Peltonen heittää.

Siispä Turun ihmiset, kuulkaa ravintoloiden vieno pyyntö: menkää ja syökää.

Tsekkaa kaikki Turun SYÖ-ravintolat!

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi