Onneksi ravintolatapahtumia järjestetään muuallakin kuin Helsingissä. Siksi on virkistävää, että kansainväliset Food & Fun -ruokafestarit nähdään syksyllä jälleen Turussa.
Toista kertaa järjestettävässä tapahtumassa on mukana 12 paikallista ravintolaa ja 7 baaria, joihin saapuvat kansainväliset mestarikokit loihtivat upeita annoksia ravintolakävijöiden herkuteltavaksi. Vierailijat on haastettu luomaan ruoka- ja drinkkimenut niin, että paikalliset, tuoreet saaristolaisraaka-aineet ovat pääosassa. Tänä vuonna mukana ovat muun muassa suosikkiravintolat Tintå, Smör, Pinella ja Kaskis.
Tapahtuma perustuu islantilaiseen konseptiin, jota on sovellettu Suomeen. Reykjavikissa jo 14 kertaa järjestetty vuosittainen Food & Fun -festari on saanut vierailevia soppamestareita myös Suomesta: viime keväänä Islannissa kilpaili Vuoden Kokki 2014 Heikki Liekola, ja tuomaristossa istui G. W. Sundmansista tuttu Matti Jämsen.
Festivaalin tarkoituksena on edistää paikallista ruokakulttuuria madaltamalla asiakkaiden kynnystä ruokailla alueensa ravintoloissa. Ja siinä se onnistuu, sillä neljän ruokalajin Food & Fun -menu maksaa vain 48 euroa jokaisessa festariravintolassa.
Food & Fun Finland Turussa 30.9.-4.10.
1 kommentti
Sepuli
17.8.2015 10:55
Yrittää päihittää, doh.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin