Ruokakoju [tsu]NAMi on vihreä niin väriltään kuin arvoiltaankin. Kaikki annokset ovat vegaanisia, ja aterimetkin biohajoavaa materiaalia.
Annoksissa maistuvat vietnamilaiset maut. Kojua pyörittävä Tam Le on ottanut vaikutteita vietnamilaisesta katuruoasta ja äitinsä resepteistä, mutta muokannut niistä omanlaisiaan. Proteiineina käytetään itse tehtyä seitania sekä tofua, ja kastikkeistakin hän on tehnyt omat versionsa.
Tam Le tutustui vegaaniseen ruokavalioon nelisen vuotta sitten, jolloin vegaanisten tuotteiden valikoima oli vielä suppea.
"Aasialainen seitan ei ole niin ravinteikas kuin se, mitä nyt on tarjolla. Lähdin sitten kehittämään omaa seitania. Siitä se lähti", Le kertoo.
Viime kesänä [tsu]NAMi möi annoksiaan eri puolilla Helsinkiä ja päivysti useimmiten Sörnäisissä. Tänä vuonna Le on parkkeerannut kärrynsä Tapiolaan kauppakeskus Ainoan ja Espoon kulttuurikeskuksen välissä sijaitsevalle Aarne Ervin aukiolle.
Kurvissa kauppansa tekivät erityisesti seitan-annokset, erityisesti seitanilla täytetty sämpylä, joka on eräänlainen variaatio vietnamilaisesta Banh mi -patongista. Tam Len versiossa patonki muuttui sämpyläksi, sillä hän ei löytänyt Suomesta sopivanlaisia patonkeja.
"Vietnamilaisessa patongissa on tosi ohut rapea kuori ja pehmeä ontto sisältö, mutta sellaisia ei saa Suomesta mistään. Perinteinen länsimainen patonki on tosi tiivis sisältä, ja kuori sitkistyy ja nahistuu nopeasti", Le sanoo.
Patongin sijaan hän käyttää pehmeitä hampurilaissämpylöitä, joiden väliin tulee itse tehtyä seitania omalla kastikkeella. Höysteenä on majoneesia, salaattia ja tuoreita yrttejä.
Tapiolassa suosikkiannokseksi on noussut sa te -tofu, joka tarjoillaan riisin ja raikkaan salaatin kera. Saatavilla on myös perinteisiä riisinuudeleilla ja tofulla täytettyjä kesäkääryleitä, jotka dipataan pähkinäiseen kastikkeeseen.
Ruokakoju [tsu]NAMi, Aarne Ervin aukio, Espoo