Helsinki Wildfoods -workshopeissa otetaan haltuun pääkaupunkiseudun metsiä. Luonnossa samoillessa oppii tunnistamaan yleisimmät ja herkulliset villiyrtit ja oppailta saa myös vinkkejä niiden käyttöön. Wildfoods-workshoppeja järjestetään Helsingissä ainakin Mustikkamaalla ja Seurasaaressa. Uusien kierrosten ajat ja paikat ilmoitetaan tapahtuman Facebook-sivulla.
Kursseilla saa opetusta suomeksi ja englanniksi, ja vaikka tiedotteen mukaan Helsinki Wildfoods vie turistit pääkaupunkiseudun supervihannesten luo, on tosi asiassa aika moni pääkaupunkiseutulainenkin autuaan tietämätön, millaisia aarteita yllättävän vehreästä kaupungista löytyykään.
Kurssit maksavat kympin ja mukaan tarvitaan oma teemuki ja paperikassi. Seuraavat Onnenrummun workshopit järjestetään 6. kesäkuuta Mustikkamaalla ja 14. kesäkuuta Seurasaaressa.
Villiyrtit ovat jonkinmoisessa buumissa Suomessa. Yksi näkyvimpiä asian puolestapuhujia on kokki Sami Tallberg. Hän on kirjoittanut aiheesta kirjoja ja tarjoaa Villiyrttikurssia netissä yhdessä villiyrttiopas Heikki Ruususen kanssa. He lupaavat opettaa, mistä löytyy parhaat keruupaikat lähistoltä, miten makuja käytetään keittiössä, miten osaat tunnistaa 40 oleellista yrttiä ja vahvistat luontoyhteyttäsi. Ja mikä parasta, saat ilmaista ruokaa käyttöön loppuelämäksi. Tallberg muistuttaa, etteivät yrtit ole ruuanlaitossa vain koristeita.
“Villikasviksista voi tehdä mitä vain! Ne toimivat salaattina, lisukkeena, mausteyrtteinä ja jopa pääruokana. Koko ruokalistan voi rakentaa niiden varaan, jos haluaa”, Tallberg vakuuttaa Visit Helsingin haastattelussa.