Turkulaisen gourmet´n keskittymä Vähätori Aurajokirannassa sai viikonloppuna uuden ravintolan, kun Yoki avasi ovensa. Yokin fuusiokeittiö yhdistelee luovasti eri maiden reseptejä ja raaka-aineita kulmakivenään aasialainen keitiö. Mukaan on otettu ripauksia Pohjois-Afrikasta ja Etelä-Amerikasta. Vaikka konsepti saattaa kuulostaa kikkailevalta, on kyseessä selkeä linjaus: haetaan parhaat maut sieltä, mistä ne ikinä löytyvätkin.
Yokin keittiötä johtaa brittiläinen keittiömestari Martin Langford.
Yoki on saanut avajaisviikonlopun asiakkailta kiitosta rennosta palvelusta ja luontevasta kansainvälisestä fuusiotyylistä. Esillepanoa on kehuttu tyylikkääksi ja annoksia kekseliäiksi.
Yokin à la carte menu jakautuu aasialaiseen, pohjoisafrikkalaiseen ja eteläamerikkalaiseen. Tarjolla on myös sormisyötäviä sekä kolme eri kokonaisuutta: pitkä maailmanympärysmatka, lyhyt maailmanympärysmatka sekä kasvismenu, joka sopii myös vegaaneille.
Yokin alkumetrien suosio vaikuttaa siltä, että pöydän tilaaminen on ehdottoman kannattavaa. Joulukuun loppuviikkojen illat ovat muutamia irtopöytiä lukuunottamatta loppuunvarattuja ja varauksia otetaan vastaan jo tammi- ja helmikuulle.
Ravintolan sisustus nojaa sekä talon pitkään historiaan että aasialaisiin vaikutteisiin. Ravintola on jaettu pienempiin tunnelmallisiin tiloihin ja peremmälle käydessä voi nauttia drinkin tai aterian esimerkiksi Aasia-vaikutteisen loungen matalilla sohvilla. Jaettu tilaa sopii hyvin myös erilaisten yksityistilaisuuksien järjestämiseen.
Talon omistaa Benito Casagrande, joka on restauroinut tilat huolellisesti. Vanha aika ja historialliset kerrostumat näkyvät, esimerkiksi käsittelemättömän tiiliseinän muodossa. Alakerrassa on pätkä 1600-luvun puuportaita ja kellarit ovat 1400-luvulta. Arkeologiset kaivaukset paljastivat kellareista yli 500 esinelöytöä. Näistä yläkerran lasilattian alle on laitettu näytille muun muassa pätkä vanhaa katukiveystä, jossa näkyy talossa vierailleen Aleksanteri I:n hevoskärryn jäljet.
Suomalaisen ravintolatoiminnan katsotaan alkaneen tässä talossa, kun Johan Seipel sai luvan harjoittaa hotelli- ja ravintolatoimintaa liki 260 vuotta sitten.