9 tapaa tehdä vaikutus ensitreffeillä

Tarjoa kahvi ja muista purukumi.

"Saanko tarjota kahvin?"
"Saanko tarjota kahvin?" Kuva: © berc - Fotolia.com

Juttu on toteutettu yhteistyössä Xylitol Jenkin kanssa. Juttu käyttää aineistonaan Cityssä tehtyä Suurta Deittikyselyä ja sitä varten haastateltiin deittivalmentaja Mia Halosta.


Hienoa! Olet päässyt treffeille! Näillä neuvoilla teet deittiin vaikutuksen ensitreffeillä.

1. Valitse treffipaikka oikein

Moni ajattelee, että treffeillä pitää olla jotain tekemistä. Cityn suureen deittikyselyyn vastanneista 36 % on kuitenkin sitä mieltä, että paras deittipaikka on perinteinen kahvila. Kahvila on julkinen paikka, jossa voi vain piipahtaa, eikä treffeistä tarvitse ottaa turhia paineita. Joidenkin tutkimusten mukaan kuumien juomien nauttiminen edistää ihastumista. Luonnossa deittailee 15 % vastaajista, ja moni tykkää yhdistää kahvin ja kävelyn. Vain 10 % menisi ensitreffeille baariin. Eräs vastaaja luottaa omaperäisempään deittipaikkaan: ”Speden hauta.”

2. Järjestä deitit viikonloppuna: 

Deittikyselyyn vastanneiden mielestä paras viikonpäivä ensitreffeille on lauantai.

  • Maanantai 2 % 
  • Tiistai 7 %
  • Keskiviikko 18 %
  • Torstai 18 %
  • Perjantai 21 % 
  • Lauantai 22 %  
  • Sunnuntai 6 %

3. Valitse musiikki

Parasta musaa ensideiteillä on vastanneista 19 % mielestä rnb, 16 % mielestä rock ja 13 % mielestä jazz. Joku tykkää ottaa musiikin suhteen riskejä: ”Parasta musaa ensimmäisillä deiteillä on jodlaus. Jos sen kestää, tietää että nyt on tosi kyseessä.”

4. Älä osta kukkia

Moni vaivaantuu lahjoista ensitreffeillä. Cityn deittikyselyyn vastanneista 28 % veisi ensimmäisille treffeille kukan (deittivalmentaja Mia Halonen suosittelee luonnonkukkaa, jonka voi poimia matkalla treffipaikalle). 46 % on sitä mieltä, että lahjat eivät kuulu ekoille deiteille. Drinkin, teekupillisen tai vaikka purukumin tarjoaminen tekee kuitenkin vaikutuksen. Mutta:

5. Nainen, älä tarjoa

Deittikyselyyn vastanneista 47 % on sitä mieltä, että ensitreffeillä molemmat maksavat oman laskunsa. 32 % mielestä laskun maksaminen kuuluu miehelle, 16 % mielestä deittejä ehdottaneelle. Kenenkään mielestä naisen ei kuulu tarjota (ellei hän ole ehdottanut deittejä). Jos tarjoaminen korpeaa, valitse sellainen deittipaikka, jossa sinulla on varaa tarjota kahvi. Maksaminen on ehkä vanhanaikaista, mutta se on myös huomaavaista ja tekee takuulla hyvän vaikutuksen (sukupuolesta riippumatta). Muista lisäksi olla kohtelias. 

6. Ole oma itsesi

Kyselyyn vastanneista 64 % kuumenee itsevarmuudesta, 62 % ulkonäöstä ja 48 % läpistä. Erään vastaajan kuumenemiseen vaaditaan kuitenkin yksinkertaisesti ”hyvät hinkit”.

7. Juttele

Kysele deitiltäsi kysymyksiä ja osoita olevasi kiinnostunut hänestä. Cityn suureen deittikyselyyn vastanneista 71 % puhuu ensitreffeillä mielellään harrastuksista ja muista kiinnostuksen kohteista. Jos olet superkiinnostunut vaikkapa moottoripyöristä tai meikeistä, ja huomaat, että toinen ei ole, älä puhu niistä. Politiikkaan ja uskontoon liittyviä puheenaiheita kannattaa välttää, elleivät ne nouse keskusteluun luonnollisesti. Myös työasioista ja kännimokailuista puhuminen kannattaa jättää vähemmälle.

8. Pese hampaat ja muista purkka

Kyselyyn vastanneista 38 % mielestä suurin turn-off treffeillä on pahanhajuinen hengitys. Hyvänä kakkosena tulevat huonot läpät: 22 %. Humaltuminen viilentää tilanteen vain 12 % mielestä, eli kännit saa vetää, kunhan jutut pysyvät tasokkaina. Muista kuitenkin, että alkoholi sekoittaa aisteja ja saattaa johtaa hätiköityihin johtopäätöksiin. 

9. Unohda säännöt

Cityn suureen deittikyselyyn vastanneista 34 % ottaa treffien jälkeen deittiin yhteyttä viimeistään seuraavana päivänä ja 32 % heti, kun haluaa uusille deiteille. Kolmen päivän sääntöön luottaa vain 6 % vastaajista. "Inhoan tätä deittisääntöä! Otan yhteyttä silloin, kun tuntuu hyvältä, mieluummin pian. Ja jos ei aio ottaa yhteyttä, niin kasvatetaan selkäranka ja kerrotaan sekin."


Xylitol Jenkki

  • Viilentävän raikastavalla ksylitolipurukumilla on helppo raikastaa hengitys.

  • Muista katkaista happohyökkäys aina syönnin jälkeen, hampaat kiittävät ja hengitys raikastuu.

  • Laadukkaat ksylitolituotteet tunnistat pakkauksen punaisesta Hammaslääkäriliiton suositusmerkistä.

 

 

8 kommenttia

shiwan8

6.6.2014 14:32

Olennaisin on tuo kohta 9. Ihminen joka aloittaa tutustumisen sosiaalisilla peleillä luultavasti jatkaa niillä loppuun saakka.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ammattihenkilö

7.6.2014 17:52

Miksi työasioista ei haluta puhua? Jos ihminen ei pidä työstään tai kokee sen epämielenkiintoiseksi, ei hän osaa järjestää elämäänsä haluamallaan tavalla. Hän mitenkään voi nauttia elämästään täysillä, jos tekee noin kolmasosan vuorokaudesta epämiellyttäviä asioita. Minä olen erittäin kiinnostunut toisten ihmisten työstä ja mielestäni ihmisen valitsema ammatti kertoo tästä ihmisestä lähes enemmän kuin mikään muu yksittäinen asia. En voisi mitenkään seurustella ihmisen kanssa, joka ei pidä työstään. Merkitsevää on myöskin MIKSI tekee juuri sitä työtä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Franny_Berry

7.6.2014 23:11

Tässä juuri huomaa, kuinka erilaisia me ihmiset olemme. Minua taas ei kiinnosta pennin vertaa, mitä ihminen tekee työkseen! Tosin hyviä perusteluja sinulla tuohon, että luet ihmisen heti, kun tiedät mitä se tekee työkseen. Voihan asiaa noinkin katsoa :)

shiwan8

8.6.2014 22:07

Ehkä tässä koitetaan ilmentää sitä, että se työ on kyllä "kaikilla", mutta sen lisäksi pitäisi olla elämäkin.

Ammattihenkilö

9.6.2014 18:19

On kieltämättä mielenkiintoista, että joku voi sivuuttaa ammatin kokonaan arvioidessaan toista ihmistä mahdollisena tulevana kumppanina. Mikä tähän tilanteeseen verrattava yksittäinen asia mielestäsi kuvaa sitten eniten toista ihmistä, Franny_Berry?

Mitä tarkoitat kun erotat "työn" ja "elämän" toisistaan shiwan8? Eikö työ/ammatti ole kuitenkin tärkeä osa elämää? Vai onko sinulle työ vain keino rahoittaa aika, jota et vietä töissä? Olen joskus ajatellut niin ja se johti vain syvään tyytymättömyyteen elämää kohtaan ja jopa masentuneisuuteen...

Suurin osa ihmisistä opiskelee peruskoulun jälkeen ja mielestäni näitä opintoja suoritetaan työllä ja vaivalla, että voitaisiin saavuttaa haluttu ammatti vaikka peruskoulupohjallakin helposti perheen elättämiseen tarvittaviin tuloihin. Eli opiskelussa kyse ei yleensä ole edes rahasta.

Franny_Berry

9.6.2014 22:40

En pysty antamaan mitään yksittäistä asiaa, joka minun mielestäni pystyisi määrittelemään ihmisen, varsinkaan ensi tapaamisella. Kuten sanoin, asiaa voi ajatella myös noin, enkä ole missään vaiheessa sanonut, etteikö ihmistä voisi halutessaan määritellä työn kautta :) Ehkä ajattelen Shiwanin tavoin (jos nyt en häntä väärin ymmärtänyt) että työ on työtä ja elämä on elämää.

Jos taas ajateltaisiin hypoteettisesti tilannetta, että olisin treffeillä (minä kun en ole koskaan niitä "harrastanut"), olettaisin asian, joka tekisi minuun eniten vaikutuksen ja siten saattaisin ajautua (ajan kanssa) tilanteeseen, jossa punnitsisin ihmistä kumppanikseni, on huumorintaju. Ja sanotaanko, että se myös jatkossa kantaisi ihmistä varmaankin pisimmälle minun kanssani.

shiwan8

2.8.2014 20:23

Viiveellä tulee mutta:

Ammatti voi antaa osviittaa ihmisestä, mutta vain jos osaa lukea muutenkin sitä ihmistä. Noin niin kuin vaikka vasemmistolaisaktiivina ei välttämättä ole viisautta lähteä tekemään johtopäätöksiä ihmisestä joka on työssään vartija tai poliisi. Se johtopäätös kun tulee sen oman näkövinkkelin kautta ja on aika epätodennäköistä, että toisella puolella pöytää istuu jonkin sortin uusnatsi (vaikka toki sekin on mahdollista) siitä huolimatta, että se on se ensimmäinen mielikuva joka toisen ammatista noista lähtökohdista välittyy. Sen sijaan poliittisesti välinpitämättömän sairaanhoitajan olisi suunnattoman helppo johtaa noista oikea päätelmä. Vastaavasti en näe poliisia ja rastapäistä hampun suurkuluttajaa treffeillä keskenään juurikin siksi, että molemmat vetävät ne johtopäätöksensä toisen ammatista. Toki tuossa yhtälössä toinen luultavasti vetää oikean johtopäätöksen ja toinen väärän.

Minulla on kolme ammattia ja neljännestä koulut käytynä (tutkintoa en suorittanut tajuttuani, ettei ole mun juttu). Kaikki niistä kertovat minusta jotain. Mikään niistä ei kerro minusta niitä asioita joita useimmat niistä saavat johdettua. Minun mielestäni siis ei ole viisautta olettaa, että ammatti kertoo kaiken olennaisen ihmisestä. Kyllä poliiseistakin löytyy niitä, jotka pahoinpitelevät kumppaneitaan ja sairaanhoitajista niitä, joiden kiinnostus empatisoida ja tukea kumppania hädän hetkellä on pyöreät nolla.

Kyllä, minä teen töitä rahoittaakseni vapaa-aikani. Tämä siksi, ettei sillä mitä teen vapaalla voi tässä maassa itseään elättää. Teen kyllä työkseni luonteelleni sopivaa hommaa, ei siinä, mutta en siksi, että se olisi niin minua varten kuin olla ja voi vaan siksi, että se on parasta mitä on saatavilla. Paremman saavuttaminen vaatisi seuraavat 10 vuotta täyspäiväistä opiskelua johon ei ole varaa eikä toisaalta kiinnostustakaan riittävästi, että voisin sanoa haluavani samaa vielä sitten kun koulu olisi käyty.
Mutta niin, lakkaan edustamasta ammattiani siinä vaiheessa kun vaihdan työvaatteet vapaa-ajan vaatteisiin. Vapaalla en ole niitä asioita mitä olen töissä vaikka töissä saatan olla niitä asioita mitä olen vapaalla.

Pikkuyöperhonen

9.10.2015 02:01

Hmm.. itsellä pitää ehdottomasti tarkistaa tuo uskonto ja politiikka.. jos ihminen ei ole niistä laisinkaan kiinnostunut tai "ei voi puhua" niistä, siitä tietää ettei tule vakavaa juttua..

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi