Tämä on Kahviaddiktioon liittyviä havaintoja blogisarjan osa 4: Aikaisemmin tapahtunutta:
Osa1: Olen siis tunnustanut olevani kahviaddikti.
Osa2: Olen hommannut kahvipapuja.
Osa3: Olen hankkinut kahvimyllyn ja opetellut kahvipapujen jauhamista
Osa4: Tutustumista eri kahvilajeihin
Osa5: Selvitin miksi kahvi on kitkerää?
Osa6: Koemaistoin Kenya Gichathaini -kahvipavut
Arvasin jo kahvimyllyn hankkiessani, että tämä homma lähtee lapasesta. No itseasiassa homma lähti lapasesta jo kun sain ensimmäiset kahvipavut siskoltani Nepalista.
Olin tänään KoppiCatch:lla käymässä sparrailemassa ja koska olin hieman etuajassa, eksyin matkalla heidän alakerrassa Kanavaranta 7 C:ssä olevaan Johan & Nyström -kahvilaan, jossa barista Pasi Kokko väänsi päivän herkullisimmat kahvit.
Kahvinenäni haistoi tuoreen kahvipavun tuoksun ja utelin heti kahvimestari Pasilta onko heillä myytävänä jotain hyviä papuja. Kahvilan takaosasta löytyi kokonainen hylly herkkuja.
Kahvipapuja on erilaisia. On tummaa paahtoa ja vaaleampaa paahtoa. On suodatinjauhatusta ja espressompaa settiä. Otin neljää eri tummempaa ja suodatinjauhatukseen soveltuvaa lajia: Monsun Malabar, Etiopien Hafursa, Red Bourbon, Bourbon Jungle. Mausta pääsee jyvälle kun lukee selostuksen. Mausta voi saada myös papujen tuoksun perusteella ideaa. Nenä kiinni papuihin ja tuoksuttele. Useimmissa laatupapupusseissa on venttiili, jonka kautta voit tuoksuttaa kahvipapuja.
Herkullisia kahvihetkiä ja lisää kahviaddiktiota elämääsi!
Ilkka O. Lavas
sarjayrittäjä ja kahviaddikti
Ps. Mainitut kahvipavut:
- Monsun Malabar
- Etiopien Hafursa
- Red Bourbon
- Bourbon Jungle
Johan & Nyström perustettiin vuonna 2004 innostuksesta kahviin. Perinteisen kahvinpaahtamisen saralla vielä nuori tekijä, mutta tarkoituksena on luoda uutta kahvikulttuuria tuomalla enemmän esiin kahvin alkuperän, viljelijöiden ja paahtamisen merkitystä lopputuotteessa, eli kupillisessa kahvia. http://johanochnystrom.se/fi/
Osoite:
Johan & Nyström
Kanavaranta 5 C
Helsinki