Mikään keskustelufoorumi ei ole enää ilmainen. Facebook tiputti firmojen sivujen ilmaisen reachin olemattomiin. Raha ratkaisee. Medioissa näin on ollut jo pitkään, mutta vihdoin keskustelufoorumimediat tai sosiaaliset mediat niinkuin moni niitä kutsuu ovat alkaneet hakemaan rahaa asiakkailta elääkseen muulla kuin sijoittajien rahalla. Twitter julkaisi mainonnan tuotteensa suomessa marraskuussa 2014.
Twitter mainonta
Luottokortti esiin ja kampanjan tavoitteet kiinni.
Twitter mainonta johtopäätökset
Twitter mainontaa kannattaa tehdä, jos on jotain sanottavaa, minkä haluaa ihmisille sanoa. Saman voi toki tehdä tv-kampanjalla, display kampanjalla, facebook kampanjalla, mobiilikampanjalla, hakukonemainonnalla, banner chat mainonnalla tms.
Mainontaan Twitterissä pätee siis ihan sama sääntö kuin mihin tahansa muuhinkin:
- määrittele tavoite
- suunnittele miten saavutat tavoitteesi
- luo kampanja
- aja kampanjaa
- nauti tuloksista
Ennen kamppista mulla oli 2066 seuraajaa, ostin 7 lisää (hyihyi se oli tuhmaa ostaa itsensä Who to follow -listalle). Engagement adsien kautta sain 21 orgaanisesti. Nyt on yhteensä 2094 seuraajaa.
Johtopäätös: Engagement adsien kautta saa parempia ja sitoutuneempia seuraajia ja paljon edullisemmin kuin "Who to follow" maksullisten seuraajien osamisen kautta.
5. Oma ansaittu tilaajajoukko Twitter ja Instagram -medioissa
"Timantit On Ikuisia" on vuoden katsotuin musavideo suomessa ja "Jossu" kolmanneksi tsiigatuin. #kiitos #timantitonikuisia #jossu #kukamuumuka http://instagram.com/p/hxtJpxCNHG/ https://twitter.com/CheekOfficial
Kaikki ylläolevat ovat medioita. Jokaisella on oma lukijajoukkonsa. Jokaisella on tuloja, jotka riippuvat suosiosta ja median kyvystä kohtauttaa lukija ja mainostaja tai kyvystä tarjota tilaajamaksulle lisäarvoa.
Nykyaikana median määritelmä on "olla välissä", kohtauttaa ja puhutella. Media on brändi, johon luotetaan ja brändi lainaa omaa luottamustaan mainostajille, kuitenkin niin, että samalla voi säilyttää luottamuksensa lukijaan eli tilaajaan.
Mitä sitten on journalismi, sillä ei välttämättä ole median kanssa mitään tekemistä. Medioissa on usein journalisteja töissä, muttei välttämättä tarvitse olla. Journalisti voi pitää itsekin omaa mediaansa ja moni journalisti on suositumpi kuin itse media. Siksi moni suosittu journalisti toimiikin yksityisyrittäjänä. Hyvä journalisti lisää median uskottavuutta. Hyvä journalisti on ammattitaitoinen ja luottamuksen arvoinen.
Maailma muuttuu. Median rooli muuttuu. Silti tarvitsemme journalisteja entistä enemmän ja journalistien tehtävä tässä infoähkyn maailmassa korostuu: kiteyttämistaidon arvostus kasvaa.
Kirsti Lonka todisti jo 2000 -luvun alkupuolella eräässä Nuorkauppakamarin seminaarissa meidän kaikkien olevan kyborgeja. Olen miettinyt asiaa monesti. Mikä kyborgi on? Miten meidän kybernetiikka on kehittynyt 2000-luvulla?
Kyborgi (engl. cyborg) tarkoittaa biologista organismia, johon on yhdistetty jotain, ihan mitä tahansa ihmisen valmistamaa tekniikkaa.
1) Sinulla on lisämuisti
Nykyaikainen kyborgi käyttää muistinlaajennosta. Nykyaikaiset ihmiseen liitettävät lisämuistit osaavat muistaa syntymäpäiviä, puhelinnumeroita ja kommunikoida telepaattisesti toisten kyberneettisten organismien kanssa.
Kirsti Lonka esitti havainnont, että yksi tyypillisimmistä lisämuisteista on kännykän puhelinmuistio. Emme enää muista ihmisten puhelinnumeroita, vaan olemme ulkoistaneet teknologiselle vempaimelle osan muististamme. Älypuhelin on nykyaikaisen kyborgin vakiovaruste.
2) Hyödynnät alkeellista telepatiateknologiaa
"Telepatia eli ajatuksensiirto on parapsykologinen ilmiö, jolla tarkoitetaan kykyä kommunikoida toisten kanssa ajatuksen välityksellä." - Wikipedia
Moni meistä nykyään saa telepaattisia viestejä taskuunsa. Värinä taskussa signaloi keskushermostoamme siirtämään näköaistin kautta viestin facebook kaverimme kommentista aivoihimme. Sanattomasti viestimme toisillemme. Hyödyllistä ja nykyaikaista. Värinähälytyksen kautta herättävä mobiiliviestintä on yksi nykyaikaisimmista telepatian muodoista. Olemassa on jo vielä modernimpaa silmälaseihin integroitua teknologiaa, joka herättää meidän telepatiavastaanottimemme ilman käsien heiluttelua tai taskuvärinöitä.
Aivo-ohjattu teknologia on jo niin pitkällä, ettei mene montaa vuotta kun instaus, facebookkaus ja tweettailu sujuu suoraan ajatuksen voimalla.
3) Ohjelmoit itseäsi joka viikko
Jokaisella ihmisellä on päässään tietokone, joka on ohjlemoitu sekä tahdonalaisten että tahdosta riippumattomien toimintojen aikaansaamiseen. Tyypillisimpiä toimintaketjuja aivoissamme on Tunne-Ajatus-Toiminta -ketju.
Tyypillisimpiä ihmisen rutiineista on nälän tunteeseen reagointi. Kun nälän tunne syntyy, se on oikeastaan tarve. Se vie ajatukset pois työstä. Viimein syömisen tarve tulee niin voimakkaaksi, että työ keskeytyy ja ihminen menee syömään. Mikäli hän ei tyydytä syömisen tarvettaan, hänestä tulee ärtynyt, kiukkuinen ja levoton. Kun tarve on vihdoin tyydytetty, hän voi palata rauhassa töihin.
Ohjelmoimme itsellemme rutiineja. Tyypillinen on herääminen. Opetamme itsemme, että kännykän herätyskellon ääni on signaali sille, että on aika herättää tarve heräämisestä. Tarve on tunne jota vastaan voi kamppailla. Motivaatiosta riippuen joko pakotamme tai innostamme itsemme heräämään. Kivana päivänä herääminen merkitsee iloista tunnetta, tylsänä päivänä mälsää tunnetta. Molemmissa ohjelmallisesti aiheutamme meille tunteen syntymisen, joka sitten aiheuttaa jälleen toimintaketjun Tunne-Ajatus-Toiminta.
Kybernetiikalla lisää tehokkuutta
Voimme hyödyntää kyberneettisiä ominaisuuksiamme myös toimintamme tehostamiseen. Olen aikaisemmin kirjoittanut aiheesta pari vinkkiä miten itse hyödynnän kybernetiikkaa ja itseohjelmoitavuutta.
Pidin tänään puheen Keudassa valmistuville merkonomeille ja datanomeille. Kun olin itse koulussa, en ollut mikään mallioppilas joten puheeli oli ensimmäinen jota valmistujaisissa pääsin pitämään. Olin otettu kunnista tuoda työelämän terveiset. Olen ollut työelämässä 17 vuotta ja oppimista on tapahtunut koulunkin jälkeen paljon. Tässä puhe hieman lyhennettynä.
Onnittelut valmistumisesta. Tuon teille terveiset työelämästä. Kun teet jotain 8 tuntia joka päivä, sen on parempi olla sellaista mistä nautit ja mihin osaat asennoitua oikein.
Asioista nauttiminen on asennekysymys. Jopa hanttihommista voit nauttia. Itse olen opetellut suhtautumaan kaikkeen työhön niin, että mietin mitä iloa tai hyötyä tästä on minulle. Toistuva rutiinityö on minulle aivot-nollille lepoa. Fyysisesti rankka työ on minulle ilmaista kuntosalitreeniä. Vaikeat tehtävät ovat mahdollisuuksia kehittyä. Mahdottomat tehtävät ovat sellaisia, joista selviän kun pyydän muilta apua ja samalla voin oppia jotain muilta.
Kysyin Twitterissä ja Facessa mitä teille pitäisi sanoa. Tässä pari kohokohtaa. Olen maininnut monta kertaa sanan oppiminen. Oppiminen on tärkeä asia elämässä menestymisessä ja asian kiteytti hyvin San Fransiscossa asuva Harri Lehmuskallio ( @harzu ): Jatkakaa oppimista, vaikkei se olisikaan enää opiskelua!
Tässä lisää hyviä vinkkejä:
- Mika Mäkeläinen ( @mikamakelainen ): Mistä unelmoisit, jos tietäisit, ettet voi epäonnistua? (kirjasta taivasjahelvetti.fi )
- Aki Vänni ( @ VnniTwt ): Haastakaa olemassa oleva. Kaiken voi aina tehdä paremmin. Kun lamppu syttyy. Kerro se esimiehelle ja ystäville.
- Janne Nyyssönen ( @Nysses ): Kokeilkaa, epäonnistukaa ja oppikaa. Epäonnistunista ei tarvitse pelätä, niistä pitää oppia.
- Heli Järvenpää ( @jarvenpaa ) Jos on selkeitä unelmia jo mielessä, ei kun kohti niitä. Jos ei vielä selkeää suuntaa, kannattaa hankkia monenlaista kokemusta. Niin työn kuin harrastustenkin kautta.
-Pasi Rautio ( @TuplaPasi ) Olkaa rohkeita, reippaita ja älkää kangistuko kaavoihin.
-Sonja-Sofia Thure ( @sonjasofia): Ja mä ainakin olisin kaivannut siinä iässä tän: töitä pitää tehdä, siitä kannattaa opetella nauttimaan :)
-Noora Keskievari (@Nkeskievari ) Käyttäytykää hyvin, olkaa kohteliaita ja muistakaa kiittää! Se vaikuttaa eniten tulevaisuuden mahdollisuuksiinne.”
-Niina Tuominen ( @NiinaTuominen ) Oppimista ja epäonnistumisia – ja lisää oppimista!!! Huikee matka tää #elämä
-Martti Kankaanranta Liikkukaa tuntosarvet päässä. Työn tulos on tärkeää, ei se aika, jonka vietät työpaikalla. Lähde pyörittämään omaa ratastasi hankkimalla tietoa niin kumppanisi ratas missä päin maailmaa hyvänsä kulttuurieroista huolimatta alkaa pyöriä samaan suuntaan kuin sinun ratas.
-Vesa Tuomala "Haaveita pitää olla ja unelmat pitää toteuttaa!" - Elina G. meidän laivan kokkistuju
-Juha Mäntynen: Kun täytät 18 vuotta, niin vastuu onnellisuudestasi, menestymisestäsi tai menestymättä jäämisestä on kokonaan omalla vastuullasi. Kaikki eivät koskaan sisäistä tätä, mutta ole Sinä poikkeus! Tänään on yksi etappi takana. Onnittelut! Nauti tästä hetkestä, sillä olet sen ansainnut, mutta älä jää paikoillesi sammaloitumaan, vaan jatka seuraavaan haasteeseen. Tänään koettu puutostila elämässäsi on se hinta, jonka maksat laiskottelustasi viikko, kuukausi tai vuosi sitten. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa paitsi "huomenna". Vain tästä hetkestä käsin voit vaikuttaa elämääsi, joten panosta nykyhetkeen ja elämä kyllä kantaa.
Janne Kujala: Kertoisin jos jossain välissä haluaa olla oman itsensä herra kannattaa rohkeasti harkita yrittäjyyttä.
Maltti on valttia eikä kannata haukata liian isoa palaa heti alkuun. Lähtee "autotallista" liikkeelle ja sitten pikkuhiljaa kasvattaa bisnestä ja työllistää muita, jos siihen mahdollisuus.
Ei ne suuret tulot vaan pienet menot.
Talouden realiteetit tällä hetkellä huomioitava. Rahoitusta ei ole kovin helppoa saada edes hyville hankkeille.
Yrittäjällä on "vapautensa" lisäksi myös suuret vastuut, jotka tulee hoitaa, jotta bisnes sujuu pidemmän päälle.
Tekemällä oppii. Työlämässä oppii. Elämässä oppii. Vaikka valmistutte, muistakaa ikuisen oppijan asenne: Joka päivä voin oppia uutta. Joka tilanteessa voin kehittyä. Kunnioittakaa muita ja olkaa valmiita oppimaan heiltä. Olkaa kiinnostuneita, aktiivisia ja menestykää elämässänne.