Tiisun biisi ja video seikkailevat varsin tutun aihevalinnan parissa, mutta molemmat onnistuvat tuomaan siihen raikkaan kulman. Videon saunan taakse roudattavat vihapuheen kohteet yhdistettynä kertosäkeen raivokkaaseen tulkintaan ja haikeaan vastakappaleeseeen muodostavat kiinnostavan kokonaisuuden. Ensin hieman naurattaa, mutta kun aloiteboksi laulaa ja toiveet johtavat käytäntöön, muuttuu tunnelma synkäksi ja kokonaisuus saa uusia sävyjä.
Vihapuheen irroittaminen kontekstista, mutta esittämällä se kaikessa karuudessaan juuri sellaisena kuin se on, on tehokas keino saada ihmiset ajattelemaan verkossa valloillaan olevan kielenkäytön irvokkuutta. Se on myös omiaan selvittämään Iltasanomien päätoimittajan Ulla Appelsinin kaltaisille hämmentäjille, mistä aggressiivisiin ennakkoluuloihin perustuvassa vihapuheessa on oikeasti kyse. Appelsin on määritellyt vihapuhetta äärimmäisen löperösti pitämään sisällään yhtä sun toista.
Tässä yhteydessä voidaan nostaa esiin myös Suomen poliisin aloittama kampanja vihapuheen suitsemiseksi verkossa. Tiisu laulaa poliisivaltiosta, mutta onneksi poliisi ottaa itsekin kantaa samaan asiaan, mihin Tiisu omalla videollaan. Poliisin tuoreella videolla pienet lapset lukevat toinen toistaan kauheampia, netistä poimittuja vihapuheen myrkyllisiä kukkasia. Videon kommentit on poistettu käytöstä, koska ilmeisesti video on ollut monille kova pala purtavaksi. Pahempaa on kuitenkin kuvitella, että monissa kodeissa puhutaan lapsille todennäköisesti monista vähemmistöryhmistä järkyttävään sävyyn ihan opetusmielessä. Siinä mielessä #kivapuhe-kamppis ei ole ihan tyhmä idea.