Woke Up Like This

Näytetään blogin kirjoitukset, joissa aiheena on elektrolymfahoito.

Testissä: elektrolymfahoito (osa 4): tulokset  2

Viisi kertaa elektrolymfahoitoa testattu! Vaan kuinkas sitten kävikään?

Hoito tehtiin 50 minuutin pätkissä joka kolmas päivä (lukuunottamatta lyhyttä sairastumisjaksoa, jossa väliin jäi kahden päivän sijasta viisi).

Ennen hoitoa kropasta otettiin ympärysmitat vyötäröltä, lantiosta, pepusta ja reisien ylä- ja alaosasta. Omia kehityskohtiani olivat erityisesti vatsan seutu sekä lantio jenkkakahvoineen.

Hoidon aikana on tärkeää noudattaa terveellisiä elämäntapoja, jotteivät tulokset nollaannu. Tavallista elämää saa elää, mutta ymmärrettävää on, että esimerkiksi raskaat ja rasvaiset ruoat hidastavat tai jopa estävät elektrolymfaterapian vaikutukset. Alkoholia tulee välttää paitsi hoitopäivinä, mielellään myös koko hoitojakson ajan. Mikäli ohjeita noudattaa, luvataan vartalon yhteenlasketuista ympärysmitoista lähtevän vähintään 15 senttimetriä.

Sitten niihin tuloksiin.

Omista vartalon ympärysmitoistani lähti yhteensä 23 senttimetriä. Reisien alaosat pysyivät lähes muuttumattomina, mutta niihin en itse kaivannutkaan kiinteytystä. Vyötärön ja lantion ympärysmitoista katosi molemmista viisi senttiä. Mahtavaa!

Myönnettäköön, että olin hiukan skeptinen hoidon tehon suhteen, enkä täysin pidättäytynyt herkuistakaan. Pyrin kuitenkin pitämään huolta kohtuullisesta syömisestä ja alkoholin kulutuksesta. Yllättävät tulokset ovat kieltämättä inspiroivat ja antavat takuulla lisäpontta kunnon ylläpitoon.

Parasta hoidossa on ehdottomasti se, miten nopeasti sillä saa tuloksia aikaiseksi. Jos tietää olevansa menossa parin viikon päästä juhliin, eikä mahdu vanhaan kolttuun, saa elektrolymfalla tarvittavat sentit kutistettua vyötäröltä. Siitä huolimatta kyseessä ei ole mikään quick fix -kikka, sillä elämäntapojenkin täytyy olla kunnossa, jotta hoito tehoaisi.

Hoitojakson jälkeen elektrolymfahoidossa ei ole välttämätöntä käydä, mutta ylläpitokäyntejä voi tehdä silloin tällöin riippuen siitä, kuinka massiivisia tuloksia haluaa saada aikaan. Viiden hoitokerran jälkeen voi käydä säännöllisesti vielä toiset viisi - tai sitten harventaa väliä ja käydä hoidossa kerran tai kaksi kuukaudessa. Mikäli jakson jälkeen ei ryhdy mässäilevälle roskaruoka-, alkoholi- ja herkkukuurille, ei senttien kuitenkaan pitäisi tulla takaisin, vaikkei ylläpitohoidoissa kävisikään.

Ihan tuosta noin vaan ei hoitoa ehkä kuitenkaan tavallinen tallaaja osta, sillä se on hiukan tyyris. Viiden hoidon sarja maksaa 395 euroa ja kymmenen hoidon setti 690 euroa. Mutta toisaalta - minkä arvoisia ovat senttimetrit vyötäröllä, pepussa tai reisissä?

Lue myös:
Testissä: elektrolymfahoito (osa 1)
Testissä: elektrolymfahoito (osa 2)
Testissä: elektrolymfahoito (osa 3)

Juttusarjassa testataan elektrolymfahoitoa helsinkiläisessä Royal Wellness Spassa. Hoitola on ainoa elektrolymfaa tarjoava paikka Helsingissä.


Testissä: elektrolymfahoito (osa 3)  1

Lätkät kiinnitetään ihoon geelin ja tarranauhojen avulla.
Lätkät kiinnitetään ihoon geelin ja tarranauhojen avulla.

Siinä, missä ensimmäinen elektrolymfahoitokerta menee puhtaaseen ihmettelyyn, pääsee seuraavilla kerroilla jo kunnon treenin makuun.

Minulle kerrotaan hoitolassa, että laitteen namiskoita säätäessä olisi hyvä pyrkiä pystyasentoon, sillä silloin tehot alkavat kunnolla jyllätä kropassa. Itse en millään pysty vääntämään nappuloita erityisen kovalle ainakaan sisäreisissä. Peppu- ja vatsalihakset saan sentään välillä väännettyä jopa yli "kello kahdentoista".

Elektrodit rytyyttävät kehoa noin neljän sekunnin sykäyksissä lihasryhmä kerrallaan (tai riippuen siitä, mihin ne on asetettu). Yhtäjaksoista värinää ei kyllä jaksaisikaan - on mukava, kun lihakset saavat välillä hetken hengähtää. Kropan sätkintää on huvittavaa seurata "vierestä", kun ei itse aktiivisesti tee mitään liikkeiden eteen.

Huomaan, että hoidossa toteutuu samanlainen ilmiö kuin vaikkapa saliharjoittelussa. Toisella kerralla olo on energinen ja kaiken pystyy tekemään täysillä, mutta kolmannella kerralla tulee jo takapakkia, eikä pääsekään yhtä korkeisiin tehoihin kuin aiemmin. Samalla nälkä kasvaa syödessä ja tuntuu, että tehoja tekee mieli nostaa eksponentiaalisesti joka kerta.

Alan ymmärtää, miksei elektrolymfahoitoon saa mennä, jos on raskaana tai on vaikka sydämentahdistin. Sähköimpulssit nytkäyttelevät kehoa kuin Manaajassa konsanaan, ja hoito on rankimmillaan melko uuvuttava. Nappuloita voi onneksi aina säädellä oman jaksamisen mukaan - mutta on hyvä muistaa, että jos vetelee matalimmilla tehoilla koko hoitojakson, on turha odottaa suuria tuloksia. Siksi nappulat tekeekin mieli kiskaista kaakkoon, vaikka ainakaan oma kroppani ei moista kyllä kestä.

Kolmannen hoitokerran aikana kuulen, kun hoitajat juttelevat huoneen ulkopuolella keskenään asiakkaasta, jonka yhteenlasketut vartalonympärysmitat olivat kutistuneet 36 senttimetriä. Tunnen kateutta ja olen varma, ettei minun vyötäröltäni lähde sentin senttiä. (Pianhan se selviää.)

Minulle kerrotaan hoitolassa, että hoito tehostuu, jos sen jälkeen nauttii jotakin proteiinipitoista puolen tunnin sisällä hoidosta. Silloin proteiini menee lihaksiin ja on kropalle hyödyksi. Minua myös kannustetaan sulkemaan silmät ja hengittämään syvään sekä alku- että loppurentoutuksen aikana, jotta keho ottaa hoidon vastaan tehokkaammin.

Hoito kiihdyttää aineenvaihduntaa, joten hoidon jälkeen tulee juoda runsaasti vettä. Huomaan, että minulle tulee joka kerta hoidon aikana kova pissahätä - ja nälkäkin alkaa kurnia. Hoitaja varoittelee, että hoidon jälkeen saattaa huimata tai tulla paha olo, johtuen kiihtyneestä aineenvaihdunnasta ja siitä, kun kuona-aineet poistuvat kovaa vauhtia kehosta. Itse en tunne kertaakaan huonovointisuutta tai huimausta, mutta välillä hoidon jälkeen tuntuu heikolta, samaan tapaan kuin salitreenin jälkeen. Lihaksissa on rasittunut olo, mutta mieli on virkeä.

Seuraavassa kirjoituksessa selviää, millaiset ovat hoidon tulokset.

Lue myös:
Testissä: elektrolymfahoito (osa 1)
Testissä: elektrolymfahoito (osa 2)

Juttusarjassa testataan elektrolymfahoitoa helsinkiläisessä Royal Wellness Spassa. Hoitola on ainoa elektrolymfaa tarjoava paikka Helsingissä.


Testissä: elektrolymfahoito (osa 2)  1

Elektrolymfahoito poistaa kuona-aineita ja kiinteyttää kroppaa. Hoidossa suositellaan käytävän viiden tai kymmenen kerran sarjoissa, jolloin hoito tehdään parin-kolmen päivän välein.

Ennen ensimmäistä hoitoa hoidettavalta mitataan kehon ympärysmitat paikoista, johon hoito kohdennetaan. Suurimmalla osalla naisista hoito keskitetään keskivartalon, pepun ja reisien alueelle, mutta sillä voi kiinteyttää myös käsivarsia tai jopa kasvoja.

Hoidossa ollaan alusvaatteilla, sillä elektrodit lätkäistään paljaalle iholle. Ne kiinnitetään paikalleen kostean geelin ja tarranauhojen avulla, ja kun oikeat paikat on löydetty, saa hoidettava maata hoitopöydällä peiton alla ja rentoutua parhaansa mukaan.

Jos olet täysin pihalla, lue edellinen postaus elektrolymfasta täältä.

Hoito alkaa viiden minuutin lämmittelyllä, jota hoitaja kutsuu akupunktioksi. Tuntemusta voisi verrata siihen, että joku puhaltelisi terävästi ja voimakkaasti ihoa lähietäisyydeltä.

Viiden minuutin kuluttua alkaa varsinainen hoito.

Elektrodien rytyytys tuntuu todella erikoiselta. On kuin joku hakkaisi ihoa sisältäpäin tatuointikoneella, jossa on neulan sijaan tylppä kumi. Voimakkuutta saa itse säätää kovemmalle, ja vaikka sen tekee itse (hoitajan opastuksella), uutta voimakkuutta säikähtää joka kerta hiukan.

Tunne on erikoinen ja kiinnostava, muttei lainkaan kivulias. Hoidon aikana ollaan huoneessa yksin, mutta hoitaja käy välillä kysymässä, voisiko namiskoita vääntää kaakompaan. Posket punehtuvat, keho lämpiää ja selkään muodostuu pieni hiki. Mitä kovemmalle nappuloita kääntää, sitä näkyvämmin keho jännittyy vaiheittain peiton alla. Kroppa näyttää saavan pieniä kohtauksia, mutta mikään ei tunnu pahalta.

40 minuutin rytyytyksen jälkeen alkaa viiden minuutin akupunktio-loppurentoutus. Se, mikä alussa tuntui oudolta ja ihmeelliseltä, tuntuu lopussa rentouttavalta ja miellyttävältä. Sängyssä maataan yhteensä 50 minuuttia, ja hoito vastaa voimakkuuksista riippuen kevyttä tai rajumpaa kuntosalitreeniä.

Hoidon jälkeen voi olla erikoisia tuntemuksia, kuten väsymystä tai huimausta, ja on tärkeää juoda tavallista runsaammin vettä. Saattaa olla, että vessassa tekee mieli ravata useammin kuin yleensä.

Oma olo on hoidon jälkeen melko normaali, mutta illalla väsyttää huomattavasti tavallista aikaisemmin. Kuinka kävi seuraavilla kerroilla? Lue pian lisää!

Juttusarjassa testataan elektrolymfahoitoa helsinkiläisessä Royal Wellness Spassa. Hoitola on ainoa elektrolymfaa tarjoava paikka Helsingissä.


Testissä: elektrolymfahoito (osa 1)  1

Lymfastimulaatiolaite näyttää pelottavalta, muttei ole sitä.
Lymfastimulaatiolaite näyttää pelottavalta, muttei ole sitä.

Elektrolymfaterapia on kiinteytyshoito, jossa kropan lihaksia stimuloidaan sähkövirran avulla. Kehon ongelmakohtiin kiinnitetään elektrodeja, jotka johtavat sähkövibraatiota lihaksiin. Hoitokerta kuluttaa satoja kaloreja, parhaimmillaan jopa tuhansia (mutta nupit ovat silloin kyllä ihan maksimissa).

Elektrolymfaterapiaa tarjoaa Helsingissä toistaiseksi vain yksi hoitola, juuri avattu Royal Wellness Spa Kruununhaassa. Hoitolan yrittäjä Sohvi Nyman kertoo, että elektrolymfaa käytetään paitsi kiinteytykseen, myös kuntoutukseen. Esimerkiksi leikkauksen jälkeen toipuvat lihakset täytyy saada töihin rasittamatta niitä liikaa. Lymphomed-laitteella kuntoutus voidaan aloittaa hellävaraisesti.

Näin Royal Wellness Spassa kuvaillaan hoitoa:
"Lymphomed - kiinteytys-/selluliittihoidolla pyritään ennen kaikkea elvyttämään aineenvaihduntaa ja lisäämään lymfan- ja verenkiertoa, poistamaan nestettä ja kuonaa elimistöstä sekä tasapainottamaan hormonitoimintaa sekä työstämään lihaksia ja ihoa kiinteämmäksi ja kimmoisammaksi."

Yksi hoitokerta kestää 50 minuuttia. Elektrodilätkät kiinnitetään kehoon geelin ja tarranauhojen avulla. Asiakas voi maata rauhallisesti hoitopöydällä koko hoidon ajan. Ensimmäiset viisi minuuttia kone lämmittelee kehoa tulevaan rutistukseen. Lätkät johtavat korkeataajuuksista sähkötykytystä kehoon ensin hyvin rauhallisesti. Lämmittelyn jälkeen tykytyksen nopeus tihenee ja teho voimistuu: puolen tunnin ajan lihakset nytkähtelevät värisevien lätkien alla. Virran voimakkuutta voi itse säädellä namiskoita käännellen. Mitä korkeampi voimakkuus, sen tehokkaammat tulokset - mutta heti ei kannata lähteä rajuimmille tasoille. Korkeataajuuksinen värinä on rankka treeni keholle ja tekee voimakkaimmillaan jopa kipeää. Puolen tunnin jälkeen on viiden minuutin loppurentoutus, jolloin värinä hidastuu.

Lymphomed-lihaslymfastimulaatio lupaa, että viiden hoitokerran jälkeen kropan ympärysmitoista saattaa kadota yhteenlaskettuna jopa 15 senttimetriä. City testaa hoitoa - pysy kanavalla niin katsotaan, miten käy!