- Jos kastikkeen suurustaminen epäonnistuu ja kastikkeeseen jää paakkuja, hajota ne kunnon vispilällä. Jos se ei auta, käytä siivilää. Liian juoksevan kastikkeen saat paksummaksi lisäämällä pieneen kupilliseen kylmää vettä muutaman ruokalusikallisen perunajauhoja. Lisää seos kastikkeen joukkoon ohuena nauhana sekoittaen jatkuvasti.
- Liian suolaisen keiton voit pelastaa lisäämällä siihen vettä. Voi myös koittaa lisätä ripauksen sokeria.
- Liian mausteista ruokaa voi laimentaa lisäämällä siihen ilman suolaa keitettyjä, soseutettuja vihanneksia. Tarjoa tulisen ruoan kanssa alkoholia, rasvaa sisältäviä maitotuotteita tai vaaleaa leipää. Myös raa’an kaalin pureskelu auttaa.
- Jos liedellä oleva ruoka palaa pohjaan, älä enää sekoita ruokaa. Ota kattila välittömästi pois levyltä. Yritä pelastaa ruoan päällimmäinen kerros. Maista kuitenkin ensin. Palaneen maku voi olla hyvin läpitunkeva, joten sitä voi olla vaikea peittää mausteilla.
- Ylikypsä liha saa kastikkeesta mehevyyttä. Uunissa kovettuneen leivonnaisen voi pelastaa valmistamalla ohuehkon kastikkeen ja kostuttamalla leivonnaisen sillä.
Lähde: Bunty Cutler: 211 asiaa, jotka joka mimmin pitäisi tietää.