Nyt paljastan Suomen tyhmimmän tv-juontajan ja mauttomimman popparin.
Ähäkutti. Mitäs minä semmoisista, kun olen paratiisissa. Love Beachilla on saatu ensimmäinen spelttisato. Rakkauskin kukoistaa monimuotoisempana kuin osasin kuvitellakaan.
Voi ei. Spelttiä, vapaata rakkautta – tämähän kuulostaa pahalta. Ihan kuin olisimme niitä: sosiaalipummeja. Tiedän kuinka vihaatte veronmaksajien rahoilla Goalla asuvia rastapäitä. Istuvat puussa kirjoittamassa täysin turhia runoja, tai sitten tekevät ei-mitään. Siitä ei vastenmielisemmäksi ihminen pääse, jos unohdetaan pummilla ratikassa matkustavat.
Todelliset sosiaalipummit ovat sen sijaan sankareita.Ne jotka saavat ilmaisen terveydenhuollon, päiväkodin, koulun ja korkeakoulun ja lähtevät sitten Jenkkeihin duuniin ettei tarvitse maksaa törkeitä suomalaisia veroja. Rahaa riittää samalla, kun amerikkalainen kollega säästää lastensa koulutuksen, eläkkeen, sairauden ja masennuksen varalle. Suomalainen tulee verottomalla autollaan takaisin heti lapset saatuaan – täällä kun on niin hyvä päivähoito. Hän etenee uralla ja kun liksaa tulee tarpeeksi, hän alkaa sumplia sitä pääomatuloiksi ja mieluiten pois Suomesta. Sitten hän julistaa että nyt alkoi mahdollisuuksien tasa-arvo ja verojenkeruu köyhien hyysäämiseen. Jokainen on oman onnensa seppä. Koska hän kuitenkin on koko Suomen onnen seppä, hänelle kuuluu vientituki ja tuotekehitystuki ja oma huippuyliopisto ja sille lisää rahaa.
Hän sanoo itse tehneensä rahansa. Sehän on muuten laitonta. Tai sitten hän sanoo tuovansa maahan rahaa, mistä sankaruudesta hänelle pitää maksaa valtavasti rahaa, jonka hän sitten vie niin kauas verottajan silmistä kuin lentokoneella pääsee.
Olkaa huoleti. Love Beachillä ei eletä verovaroilla. Me teemme rehellistä työtä puhtoisessa vapaan kilpailun pyhittämässä markkinataloudessa, jonka ansiosta kaikista maailman ihmisistä tulee ihan kohta rikkaita!
Pauliina Seppälä on akateeminen prekariaari, paratiisin kirjeenvaihtaja
29 kommenttia
Paladin
20.6.2007 09:43
Kolumnin nimeksi voisi sopia vaikkapa "Katkeran vasemmistolaisen vuodatuksia".
Tokihan se vituttaa, kun korkeastikoulutettu ei jääkään samaan tulotasoon kouluttamattoman kanssa, niinkuin Suomeen jääville usein käy. Tosin onhan se tulotaso opiskeluaikoina niin paljon huonompi, että valmistuttuaan moni korkeastikoulutettu on valmistuttuaan saavuttamattomasti jäljessä 18-vuotiaana töihin mennyttä ikätoveriaan perässä.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Paladin
20.6.2007 09:46
Korjaan,
"Tosin onhan se tulotaso opiskeluaikoina niin paljon huonompi, että valmistuttuaan moni korkeastikoulutettu on valmistuttuaan saavuttamattomasti jäljessä 18-vuotiaana töihin mennyttä ikätoveriaan perässä."
==
Tosin onhan se tulotaso opiskeluaikoina niin paljon huonompi, että valmistuttuaan moni korkeastikoulutettu on saavuttamattomasti 18-vuotiaana töihin mennyttä ikätoveriaan jäljessä.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
kateelliset kuriin
20.6.2007 19:43
Suomalainen perusjunttien kateus näkyy tässäkin artikkelissa. Jos ei itse uskalleta lähteä ulkomaillle koettamaan onnea niin ruikutetaan sitten kotimaassa. Säälittävää sontaa.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Mä en onnistu, tehkää jotain!
21.6.2007 12:21
Suomalainen kateus = Eii, naapuri on ostanut uuden auton. Se on väärin. Se ei ole ansainnut sitä. Toivottavasti se hajoaa.
Amerikkalainen kateus = Eii, naapuri on ostanut uuden auton. Mitenkä saisin ostettua hienomman ja kalliimman?
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Huhuh
21.6.2007 15:56
Nyt pääs toimittajalta kyllä iso kakka kynästä!
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Honkkomaki.com
22.6.2007 06:48
On RAHAA!
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
hpmpf
23.6.2007 00:40
Nämä ovat aivan järkyttävän typeriä, mutta onneksi myös hyvin lyhyitä kolumneja. Tuntuu, että jokainen vain toistaa itseään. Paratiisisaari ja blaa blaa.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
nainen, wannabe-lapseton
23.6.2007 13:38
Kiitos "akateemisten menestyjien" sosiaalipummauksen nostamisesta esiin. Vielä kun saataisiin kaikki kyseisiä "menestymisen" malleja ihannoivat ja niihin kannustavat tahot ymmärtämään asia. Muista tämän jutun kommenteista päätellen ei mennyt perille ainakaan kaikille - olisiko kolumnin tyylilaji hämännyt liikaa, että itse sisältö jäi huomaamatta? Itse noudatan kyseistä sosiaalipummauksen mallia soveltaen. Kun tuon suomalaisen systeemin väärinkäytön näkökulman esiin jossain sopivassa keskustelun käänteessä, saan vastaukseksi aina sinähän-viet-suomalaista-osaamista-maailmalle-ja-tuot-sieltä-osaamista -takaisin -ryöpyn höystettynä milloin milläkin akateemisella, poliittisella, talousteoreettisella tms. bs:llä. Yleensä loppupäätelmä on, etteivät suomalaiset ole maailmantaloudessa tarpeeksi itsekkäitä, ja hyvä, jos joku edes vähän on. Tästä onkin hyvä jatkaa ideologiseen keskustelua siitä, onko olemassa kestäviä kokonaisratkaisuja tai pitäisikö niitä edes olla. Seuraavaa kolumnia odotellessa!
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Kaikki voittavat
24.6.2007 09:08
Suomen verotus on loistava systeemi. Oikea Sampo. Kun ensin (pakolla) annetaan rahaa verottajalle, niin heti perään kaikki saavat enemmän takaisin palveluina. Raha on itsestään lisääntynyt, runsaudensarvi, hallelujah!
Kaikki ovat nettosaajia ja tukiaisilla eläjiä. Kukaan ei maksa muiden huveja. Sosiaalipummeja ei ole.
Ja jos veroja kiristetään, niin kaikkien voitot SAK-SDP-landiassa ovat entistäkin suurempia.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
nyyyh
25.6.2007 11:10
Intiassa puun oksalla istuva rasta vituttaa minua siksi, että hän ottaa kahdesta systeemistä kermat päältä antamatta niille itse mitään. Jokainen tuntemani reppumatkaaja tuskin pystyy innostukseltaan kertomaan kuinka halpaa elämi8nen ulkomailla on. Eli siinä njoukko ihmisiä jotka iloitsevat siitä että saavat kehitysmaissakin rellestää halvalla. Sitten samat tyypit itkee, kun suomessa paskaduunista saa paskapalkkaa. Hei, jos haluaa ostaa halvalla, niin työstäkään ei voi maksaa. Ehdotan kolumnistille SKP:n pj-kisaa, on meinaa katkera vasuriruikutus niin verissä näköjään. Ehdottaisit joskus jotain parannusvaihtoehtoja etkä vain itkisi.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
FelixK
25.6.2007 15:42
Olipas platku juttu. Hohhoijaaaa. Olisikohan city-lehdellä parempia kolumnisteja?
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
sux
25.6.2007 23:40
pauliina mene helvettiin
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
zip667
26.6.2007 12:52
Ei tuo nyt niin paska juttu ollut, siinä oli sentään perusteluja ja älyä (sarkasmin muodossa) mitkä loistavat poissaolollaan useimmista kommenteista.
...mutta olihan tuo nyt kaukaa haettua. Toisaalta, 5 vuotta ulkomaankielellä opiskelleena, kolmasti ulkomailla asuneena saan samaa palkkaa kuin kaveri joka on ollut koulusta päästyään tehtaalla.
Ei ihme että ammattitutkinnot kiinnostaa peruskoululaisia enemmän kuin lukio. Suomesta tulee taas aito työläisyhteiskunta missä arvostetaan hikeä ja känsiä!
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
nuyzso
27.6.2007 11:45
ihan oikeasti, maksatteko te city-lehdessä tälle "kolumnistille" vielä rahaakin tästä muka-ironisesta 15 minuutin naputuksen tuloksesta??? haloo!!! järviseudun sanomien lukijapalstallakin on parempaa tekstiä...
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Teemu Sikari
28.6.2007 19:09
Tuo nyt oli todellakin sitä 15 minuutin naputtelua. Tuntuu vähän väärältä, että tuollaiselle "kirjoittajalle" maksetaan palkkaa tuollaisen "tienaaminen on vääryttä"-tekstin naputtelusta. Itsekin tykkään jonkun verran kirjoitella kaikenlaisia juttuja. En ammattimaisesti kuitenkaan, muutenhan kikkailisin turhaan erilaisilla välimerkeillä ja typerillä tehokeinoilla, kuten Pauliina.
Missä ovat Anna Perho ja Tuomas Vimma? He sentään hallitsivat kolumnin kirjoituksen jalon taidon, Pauliina nyt vaikuttaa tasoltaa lähinnä kesätyöläiseltä tai paikallislehden viikonloppuliitteen nuoriso-osaston kolumnistilta. Hyi. Eikä tekstissä ollut mitään mihin jäisi kiinni, tuollaisia tosiaan on mielipidepalstoilla ihan tarpeeksi.
Mut toi on vaan mun oma mielipide, jos ette tykkää tai tykkäätte, niin vähät minä teistä välitän.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Paladin
29.6.2007 08:39
Jos kyseessä tosiaan on kesätoimittaja tms., niin ehkä kritiikki on ollut turhankin murskaavaa. Suomessa lehdistössä on niin paljon vasureita, että ehkä jonkinlainen ryhmäpaine ajaa tuollaiseen.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
jazzzzzzzzzz
29.6.2007 10:01
Mä en nyt ihan tajua näitä kritisoijia... Oletteko kaikki tosiaan sitä mieltä, että on ihan täysin ok elää lapsuutensa ja nuoruutensa Suomessa, kouluttautua ja hoidattaa terveytensä ilmaiseksi, sitten siirtyä tienaamaan ulkomaille, jossa tietenkään mistään eläkkeistä tms. ei tarvitse välittää tuon taivaallista, ja sitten taas lasten synnyttyä muuttaa Suomeen nauttimaan kaikista etuisuuksista? Kaikki mahdollinen raha "pimitetään" verottajalta ja kuitenkin itselle haalitaan aivan jokainen tukieuro mikä irti saadaan. Eläkeläisenä tietenkin muutetaan Espanjaan aurinkorannikolle, vaivat toki käydään hoidattamassa Suomessa.
Ihan oikeasti, jos tämä on teidän kaikkien mielestä täysin normaalia ja hyväksyttävää, en voi muuta kuin huokaista syvään. Maailma on mennyt aika paskaksi.
Suomen verotusta kritisoiville tiedoksi, että luultavasti elämä tulisi huikean paljon kalliimmaksi, jos nykyistä verotustapaa ei olisi (vrt. USA:n ns. keskiluokka, joka kituuttaa koloissaan säästäen lapsille koulutusrahaa ja itselleen edes jonkinlaista vanhuudenturvaa). Siksi pitäisi olla jopa iloinen suomalaisesta verotuskäytännöstä. Se myös takaa sen, että kaikilla on syntyperään katsomatta yhtäläiset mahdollisuudet tehdä elämästään vaikka mitä. Hitto soikoon, että ärsyttää kaikenmaailman vapaamatkustajat ja ruikuttajat!!!
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Paladin
29.6.2007 19:09
Opiskeltuaan makaronin varassa 6-8 vuotta, sitä odottaisi hyötyvänsä opiskeluistaan myös taloudellisesti. Suomen älytön veroprogressio aiheuttaa sen, että tulojen hankkiminen kannattaa tehdä ulkomailla. Siinä on turha itkeä "moraalittomuuden" perään, jos vaihtoehdot ovat oman opiskeluaikojen kurjuuden jälkeen vaikkapa 50% tuloveroprosentti tai ulkomailla tuplapalkka ja selvästi alhaisempi veroaste. Niin kauan kuin progressio poistetaan tai ainakin alennetaan selvästi, en vuodata kyyneltäkään jos olen ulkomailla sen sijaan että tienaisin valtiolle yli oman osuuteni palkastani.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
jazzzzzzzzzz
2.7.2007 13:22
"Paladin
29.6.2007 19:09
Opiskeltuaan makaronin varassa 6-8 vuotta, sitä odottaisi hyötyvänsä opiskeluistaan myös taloudellisesti. Suomen älytön veroprogressio aiheuttaa sen, että tulojen hankkiminen kannattaa tehdä ulkomailla. Siinä on turha itkeä "moraalittomuuden" perään, jos vaihtoehdot ovat oman opiskeluaikojen kurjuuden jälkeen vaikkapa 50% tuloveroprosentti tai ulkomailla tuplapalkka ja selvästi alhaisempi veroaste. Niin kauan kuin progressio poistetaan tai ainakin alennetaan selvästi, en vuodata kyyneltäkään jos olen ulkomailla sen sijaan että tienaisin valtiolle yli oman osuuteni palkastani."
No onhan se verotus kovaa luokkaa, joo joo. Mutta kuten sanoin, kalliimmaksi se luultavasti tulisi, jos joutuisi itse huolehtimaan sairausvakuutuksestaan, eläkkeestään, lasten koulutuksesta jne. jne. Sen lisäksi (jos siis sitä rahaa vielä jäisi paljonkin yli) joutuisi muuttamaan piikkilangoin aidatulle ja vartioudulle alueelle, jotta huono-osaisempi kansanosa ei kävisi silmille. Sittenkö olisi elämä niin pirun mukavaa?
Kutsukaa sitten vaikka moralistiksi, mutta mun mielestä ihminen ei voi (tai siis se ei ole suotavaa) poimia rusinoita pullasta kunkin yhteiskuntajärjestelmän osalta. Itsekin kituutin opiskelijana 4 vuotta (kuka käskee siellä yliopistolla roikkua 6 tai 7 vuotta - nopeamminkin on aivan mahdollista valimistua!) mutta kyllä nyt maksan veroni, jos en ihan ilosta kirkuen, niin ainakin suht mielelläni. Vanhemmistani tullaan huolehtimaan heidän käydessään raihnaisemmiksi, juuri puhjennut diabetekseni hoidetaan hyvin ja halvalla, tulevat lapseni pääsevät kunnon kouluun ja halutessaan yliopistoon, yhteiskuntarauha on melko taattu. Rahaa jää itselle kyllä ihan tarpeeksi, vaikka tietenkin sitä AINA voisi olla enemmänkin. Olen kuitenkin erittäin tyytyväinen elämääni, veroista huolimatta. Ehkä sitten olen vain parempi ihminen :)
JK. Mikä olisi mielestäsi palkastasi se osuus, jonka voisit valtiolle kitisemättä pulittaa?
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Laav*
3.7.2007 23:34
Olipas objektiivisesti tarkasteltu teksti taas kerran. Entä ne jotka lähtevät ulkomaille korkeakouluttautumaan, pakoon suomen käsittämättömiä pääsykoehässäköitä joissa harvemmin pääseen opiskelemaan sitä mitä _haluaa_ ?? Entä ne jotka ottavat tajuttoman suuren lainan rahoittaakseen opiskelun ulkomaisessa huippuyliopistossa, kun suomesta sellaista ei löydy?
Vastaa kommenttiinOnhan se ihan "jees" että toimittajatädillä on ajatuksia, mutta miksi ei joskus katselisi hieman pidemmälle.. Mielipiteilläkin pitäisi olla jonkunlaiset perusteet, eikä vain vetää mutu-katkeruus-vääryys-pohjalta.
Vastaa kommenttiin
Paladin
4.7.2007 01:45
Tod. näk. humanisti kirjoitti:
"No onhan se verotus kovaa luokkaa, joo joo. Mutta kuten sanoin, kalliimmaksi se luultavasti tulisi, jos joutuisi itse huolehtimaan sairausvakuutuksestaan, eläkkeestään, lasten koulutuksesta jne. jne. Sen lisäksi (jos siis sitä rahaa vielä jäisi paljonkin yli) joutuisi muuttamaan piikkilangoin aidatulle ja vartioudulle alueelle, jotta huono-osaisempi kansanosa ei kävisi silmille. Sittenkö olisi elämä niin pirun mukavaa?"
Valitat rusinat pullasta -ajattelusta, mutta silti teet tarpeettoman rinnastuksen Yhdysvaltain systeemiin. Ota vaikkapa Saksan talousjärjestelmä esimerkiksi, niin ollaan lähempänä omaa ideaaliani.
Yhdysvalloissa ja Saksassa tosin molemmissa kotitalouksien ostovoima on korkeampi, suomessa sosialistinen systeemi kadottaa merkittävän osan budjetistaan byrokratiaan. Lisäksi kun esim. Suomen kannustinloukot estävät niitten huono-osaisten työssäkäynnin, markkinahintainen tiettyjen alojen tuotanto ja edes suhteellisen edulliset palvelut ovat mahdotonta toteuttaa. Siihen vielä päälle moninkertaiseen verotukseen perustuva verotuksellinen ryöstöviljelyjärjestelmä kuihduttaa kyllä niitä lypsäviä lehmiä ja suorastaan tukahduttaa markkinatalouden edut. Viro painaa vieressä ohi minkä kerkiää ja täällä ei osata reagoida tilanteeseen lainkaan, ja en tässä edes mainitse itä-euroopan nousevia teollisuusmaita.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
jazzzzzzzzzz
4.7.2007 08:28
"Paladin
Tänään 01:45
Valitat rusinat pullasta -ajattelusta, mutta silti teet tarpeettoman rinnastuksen Yhdysvaltain systeemiin. Ota vaikkapa Saksan talousjärjestelmä esimerkiksi, niin ollaan lähempänä omaa ideaaliani.
Yhdysvalloissa ja Saksassa tosin molemmissa kotitalouksien ostovoima on korkeampi, suomessa sosialistinen systeemi kadottaa merkittävän osan budjetistaan byrokratiaan. Lisäksi kun esim. Suomen kannustinloukot estävät niitten huono-osaisten työssäkäynnin, markkinahintainen tiettyjen alojen tuotanto ja edes suhteellisen edulliset palvelut ovat mahdotonta toteuttaa. Siihen vielä päälle moninkertaiseen verotukseen perustuva verotuksellinen ryöstöviljelyjärjestelmä kuihduttaa kyllä niitä lypsäviä lehmiä ja suorastaan tukahduttaa markkinatalouden edut. Viro painaa vieressä ohi minkä kerkiää ja täällä ei osata reagoida tilanteeseen lainkaan, ja en tässä edes mainitse itä-euroopan nousevia teollisuusmaita."
Myönnän, etten tunne erityisen hyvin Saksan talousjärjestelmää. Sen kuitenkin tiedän, että Saksa on vieläkin suhteellisen vahvasti "luokkayhteiskunta", jossa ylempään luokkaan nouseminen on syystä ja toisestakin vaikeahkoa. Siellä myös esim. naisten (jotka useassa tapauksessa eivät käy töissä) asema on mielestäni turhan riippuvainen miehestä, esim. eläke määräytyy miehen tulojen mukaan. Suomen sosiaalijärjestelmä toimii mielestäni hyvin näiden ongelmien estäjänä. Oletko muuten perehtynyt USA:n KESKILUOKAN ja sitä huonompituloisen väestönosan ostovoimaan? Koko maan mittakaavassa kotitalouksien ostovoima lienee parempi kuin Suomessa (joskin lainalla siellä tunnutaan hyvin pitkälti ainakin tällä hetkelläa elettävän), mutta siellä niiden järjettömän rikkaiden osuus kyllä nostaa keskiarvoja melkoisesti.
Siitä olen samaa mieltä, että Suomessa hukataan aivan järkyttävän paljon rahaa byrokratiaan. Sille asialle pitäisi todellakin tehdä jotain, mutta ei purkamalla koko sosiaalijärjestelmää tulonsiirtoineen. Suomessa on kannustinloukkuja, kyllä. Mutta on kai sekin parempi kuin vaikka joutua kadulle työttömyyden kohdatessa ja menettää siinä samalla kaikki, aivan kaikki? Ja tarkoitan tällä ihan koko yhteiskunnan parasta, en vain yksilön kohtaloa. Eikös muuten Suomessa se verotus ole nykyään keskitasoa Euroopan muihin maihin verrattuna? Eli ei se nyt mitään huippuluokkaa ainakaan ole.
Minä en kyllä menisi kehumaan Viron tai Itä-Euroopan maiden oloja... Rikkailla menee pirun hyvin mutta ne muut... Et mitenkään voi väittää, etteikö tästä elintasoerosta olisi haittaa.
By the way, meikäläinen on KTM ja Kokoomuksen jäsen =).
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Paladin
4.7.2007 15:05
"Eikös muuten Suomessa se verotus ole nykyään keskitasoa Euroopan muihin maihin verrattuna? Eli ei se nyt mitään huippuluokkaa ainakaan ole."
Ns. duunareilla verotus on eurooppalaisittain kohtuullista ja palkat euroopan kärkipäätä. Koulutetut ovat eurooppalaisittain korkeasti verotettuja ja monella alalla palkkakuopassa. Ideana tuntuu olevan, että tienata saa kyllä, kunhan itselle ei jää enempää kuin naapurin Reiskalle.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Olipahan ruikutus
6.7.2007 19:20
Olipahan ruikutus tämä artikkeli.
Mielestäni Suomi on vapaa maa. Vapaassa maassa saa asua jos haluaa, ja saa myös muuttaa pois jos haluaa. Kirjoittajan mielestä pitäisi varmaan rajat sulkea.
Muutama kommentti:
* Paljonkohan veroja jutun kirjoittaja maksaa Suomeen? Hän on siis saanut päivähoidot, koulutukset ja sairaanhoidot, ja juuri kun hän on siinä iässä missä niitä pitäisi alkaa maksaa takaisin hän päättää olla tekemättä työtä, olla kartuttamatta Suomen kassaa, ja sen sijaan karkaa ulkomaille runoilemaan. Olisi mukava tietää monta vuotta elämästään hän on veroja maksanut (ja tulee elämänsä aikana maksamaan).
* Ulkomailla työtä tekevät maksavat myös veroja. He maksavat verot sinne missä asuvat ja jonka maan palveluita hyödyntävät. Suomella on verosopimukset monen maan kanssa, jossa nämä asiat on määritelty. Ulkomailla työtä tekevät usein maksavat määräajan veroja myös Suomeen. Sitten kun tuo Suomeen veronmaksu loppuu he eivät enää kartuta eläkettään Suomessa, eivätkä ole myöskään Suomen terveydenhuollon piirissä. He joutuvat säästämään eläkkeisiinsä ja maksamaan terveydenhuollosta joko veroina ja/tai vakuutuksina. Jos/kun he muuttavat takaisin Suomeen, he taas maksavat veroja Suomeen - todennäköisesti ovat kansainvälisen kokemuksensa takia siellä marginaaliverotuksen kärkipäässä maksaen omien lastensa päivähoidon ja perheen terveydenhoidon lisäksi parin muunkin perheen palvelut.
* Kansainvälisyyden ansiosta Suomi on vauraampi kuin jos se olisi muuten. Tämän kansainvälisyyden mahdollistavat kansainväliset suomalaiset, jotka osan työ- tai opiskelu-urastaan asuvat ulkomailla.
* Myös ulkomaiset Suomessa asuvat maksavat veroja Suomeen, eli tämä systeemi toimii molempiin suuntiin.
Olisi mukava kuulla, millainen yhteiskunta olisi kirjoittajan ihanneyhteiskunta. Kenties Orwellimaisesti valvottu, jossa isoveli määrää missä asumme ja mitä työtä teemme.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
honkkomaki.com
15.7.2007 22:27
Paaasia on, etta rahaa on. Eiko?
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
honkkomaki.com
15.7.2007 22:28
Paaasia on, etta rahaa on. Eiko?
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
honkkomaki.com
15.7.2007 22:29
Paaasia on, etta rahaa on. Eiko?
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Hunaja*
21.7.2007 05:31
Jaa, kylla se voi menna niinkin pain etta opiskellaan ulkomailla (USAssa) huippuyliopiston kallis MBA tutkinto ja palataan sen jalkeen Suomeen nauttimaan suomalaisittain korkeaa liksaa ja jatetaan paikalliset liittovaltion takaamat opintolainat amerikkalaisten veronmaksajien maksettaviksi...
Yhdysvalloissa vuosikausia asuneena ja isossa kansainvalisessa firmassa hyvassa duunissa tyoskelleena voin sanoa etta palaan mielellani Suomeen maksamaan korkeampia veroja ja nauttimaan leppoisammasta elamasta. Ei kiinnosta enaa uhrata kaikkea duunin eteen. Elamassa kun on paljon muutakin kuin pelkka duuninteko, mika taalla jenkkilassa on elaman paasisalto jos aikoo menestya.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Paladinille
29.5.2010 16:07
Paladin,
minulla meni pari vuotta ottaa amikset kiinni KTM:n jälkeen. Lontoossa investointipankkiirina kun vetää monta sataa tonnia vuodessa jo junnuna.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin