Oudoin ruokalaji
Lihamuki eli täysi Coca-Cola-pahvimuki kebablihaa kastikkeella on lahtelaisten kalakukko. Jonen Grillin lihamuki on kaupungin paras. Tosiharrastaja tilaa annoksen ilman salaattia.
Jonen Grilli, Vapaudenkatu 15
Kattavin pizzalista
Mamma Marian pizzat ovat valtakunnan eliittiä. Lätyt tehdään aitoon italialaiseen tapaan ja parhaista raaka-aineista. Listalla 30 uniikkia pizzaa. Palvelua saa lahdeksi, italiaksi, englanniksi, saksaksi ja portugaliksi.
Mamma Maria, Vapaudenkatu 10.
Korkein maamerkki
Pariisin tunnetuin maamerkki on teräsristikkotorni. Lahdessa torneja on kaksi. 150-metriset punavalkeat radiomastot pystytettiin vuonna 1927. Mastoja on käytetty myös base-hyppyalustana ja muutama tosilahtelainen on ottanut klassikot iholleen. Torneihin ei ole lupa kiivetä. Mastojen juurelta Radiomäeltä aukeaa hienot näkymät Vesijärvelle ja eteläisiin kaupunginosiin.
Radiomäki
Suojaisin pussikaljapaikka
Olavi Lanun veistospuisto tarjoaa suojaa katseilta ja auringonsäteiltä. Metsään on sijoitettu 12 betoniveistosta, jotka hiljalleen sammaloituvat ja muuttuvat osaksi luontoa.
Kariniemenmäki
Kulturellein juottola
Aluksi valkein pöytäliinoin puettu teatteriravintola, nykyään liinaton kulttuuriravintola. Irwin Goodmanin kantapaikka Lahdessa. Irwin esiintyi myös Tirrassa helmi- ja lokakuun joka maanantai ja tiistai kuolemaansa asti. Nyt Tirrassa pitää toimistoa Sleepy Sleepers -basisti Pitkä Lehtinen sekä Niilo Tarvajärven laatikkoleikkejä rummuilla nostattanut Raggars-solisti Iso-Enzo Etola.
Tirra, Loviisankatu 8
Eksoottisin uimapaikka
Mäkihyppyä talvisin, pulikointia kesähelteillä. Hyppyrimäkien monttu toimii kesäisin maauimalana. Syynä on se, että aikoinaan ison mäen laskeutumisrinteen kaivamisurakassa tuli pohjavesi vastaan.
Urheilukeskus
Opiskele Lahti
- Kirja: Marcus Karppi: Lahdessa soi blues. Etsivä ja alkoholisti Kurt Kopra selvittää kahta murhaa talviurheilun kehdossa.
- Leffa: Mikko Niskanen: Mona ja palavan rakkauden aika. Anna-Leena Härkösen leffadebyytti kuvattiin pääosin Lahdessa.
- Levy: Tehosekoitin: Golden Greats. Tehareiden ainoa kultalevy. Yllättävää kyllä. Parasta Lahtea sitten Mallasjuoman.
3 kommenttia
basker
25.11.2008 14:44
Kävin kahdesti Mamma Miassa italialaisen vaimoni kanssa ja pizzar olivat korkeintaan välttäviä. Syykin selvisi - kävi ilmi, että ilmeisesti mozzarella ei ollut aitoa mozzarellaa vaan jotain muuta juustoa, jonka kuviteltiin käyvän suomalaisille. Huono esitys! Sääli, sillä ilmapiiri on ihan eloisa. Mutta minkään valtakunnan eliittiin eivät paikan pizzat kuulu. Ei enää sinne. Samaa sanoi vaimoni. Aidon on oltava aitoa.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
basker
25.11.2008 14:46
Ja parmesanista sama juttu.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Kierrän kaukaa
24.4.2009 10:47
Ruoka on todellakin korkeintaan välttävää, ja palvelu suorastaan ala-arvoista. Kun huomautin ja näytin että pasta on osittain raakaa (selvästikään ei ollut kaikki kiekurat olleet veden peitossa) niin omistaja-tarjoilija tokaisi tylysti "SE ON AL DENTE". Niinpä niin. Jäi muuten viimeiseksi käynniksi siinä syöttölässä.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin