Taru sormusten herrasta - Kaksi tornia (The Lord of the Rings: Two Towers)
New Yorkin World Trade Center on kolkolla tavalla läsnä tämän Sormusten herran nimessä, kun ykkösen aloittama taru jatkuu. Nyt retkue on hajonnut ja Sam sekä Frodo ovat matkalla Mordoriin hetteisen rämeikön halki. Merrin ja Pippin ovat Örkit saaneet vangeikseen, Aragorn, Gimli ja Legolas lähtevät hobittien perään, mutta liikkeellä ovat myös Rohanin ratsastajat. Ratkaiseva Helmin syvänteen taistelu alkaa, jolloin myös Entit ja Gandalf Valkoinen ovat ehtineet mukaan seikkailuun.
Yksi joulunpyhien ykkös-hittejä saanee taas makuupusseissaan lippua jonottavat friikit liikkeelle, kun Elijah Wood on taas Frodo, Ian McKellen Gandalf, Liv Tyler Arwen, Viggo Mortensen Aragorn ja Cate Blanchett Galadriel.
Säästelemättömällä budjetilla rakennetussa sadussa on ohjaajana Peter Jackson ja musiikin on tehnyt Howard Shore. Ja Keskimaan asukkaat hirveämpiä kuin kuvitella saattoi.
(Ensi-ilta 18.12.2002)
Ali G in Da House
Jotkut ovat ehkä telkkaristaan nähneet omituista ohjelmaa, jossa turboturpa Ali G tekee kaikkea sitä, mitä muut eivät kehtaa, ja tuntuu suorastaan tykkäävän siitä. Tässä leffaversiossa sälli heiluu työttömänä poikamiehenä frendiensä kanssa ja tulee pelastaneeksi sekä koko Ison-Britannian että pääministerin. Takaluukku-huumoria viljelevän filkan älyllis-emotionaalisesta kirjosta ei uskalla juuri puhua, mutta ääliösketsien ystävälle pitäisi olla tuhti tuuballinen. Harrastamalla ruohoa, rintoja ja rakkautta tämä tuuheltaja katselee kotimaansa ilmiöitä ambulanssin ikkunasta, eikä sumeile suin surminkaan mitään.
Mies, jonka sanavarastossa jokainen vapaa nainen on bitch, jointin imeminen herbalisation ja peräaukko exit hole ei ehkä ole filosofeista syvämietteisin, mutta vastaavasti lähempänä todellisuuden katutasoa. Myös isolla rosolla kolisevan sound-trackin väittävät kuuluvan tämän koltiaiskomedian keskeisiin viehätteisiin.
(Ensi-ilta 20.12.2002)
Frida (Frida)
Taidemaalari ja omalla elämällään naisasiaa ajanut Frida Kahlo on ollut elokuvan aiheena ennenkin. Onko bambisen nätti Salma Hayek tuon synkänkomean naisen esittäjäksi liian siloposkinen pintapimu, valkenee intohimojen pyörteitä kieputtavassa draamassa, jossa Fridan aviomiestä esittää Alfred Molina. 1920-luvun Meksikoon sijoittuvassa henkilökuvassa tavataan nainen, joka lapsuudessaan joutui autokolariin ja kärsi koko ikänsä kovista kivuista.
Maalauksillan maailmankuuluksi kohonnut taiteilija oli seksuaalisesti omaehtoinen individuaali, joka tutustui myös Neuvosto-Venäjältä karkotettuun kommunismin päällysmieheen Lev Trotskiin, joka asui jonkin aikaa Fridan kotitalossa tämän isän vieraana. Myrskyisän, tuskaisen ja antaumuksellisen elämän eläneen Frida Kahlon kohtalopotretti perustuu Hayden Herreran kirjaan.
(Ensi-ilta 20.12.2002)
Viimeinen suudelma (The Last Kiss)
Kulleka ei joulupukin saama suukko riitä romantiikaksi, kannattanee hakeutua vierihoitoon tämän kuvan loimuun.
Italiassa isoksi hitiksi kimmonnut poskivalssi esittelee parisuhdetta mielekkäänä mahdollisuutena ja rakkautta ilmana, jota ilman ei voi elää. Carlo (Stefano Accorsi) ajautuu paniikkiin, kun saa kuulla naisensa (Giovanna Mezzogiorno) olevan raskaana. Lisäksi 18-kesäinen Francesca (Martina Stella) haluaisi hänet poikaystäväkseen ja siitä kehitään romanttista komediaa, jossa juonenkäänteet ovat arkitodellisia.
Miehen tempoilu ennen lopullista kahleksumista saa sivumausteikseen pettämistä, sitoutumista ja salaperäisen muukalaisen. Tähän leffaan saattaa saada miehensä mukaan, kun kertoo sille, että pääosan Giovannaa on sanottu kauniimmaksi kuin Rita Hayworthia.
(Ensi-ilta 20.12.2002)
Katto Kassinen
Kellä sattuu olemaan pirtissään silkohapsisia kakaroita hermostuneena joulua odottamassa, saattaa pitää arvossa mahdollisuutta viedä ne leffaan. Tai varsinkin jos saa jonkun toisen viemään ne. Hiljaisuus kun on kaunein adventin ihmeistä.
Osuva hiljennin pesueen pienemmällekin väelle on animaatioraina Katto Kassinen, joka perustuu Astrid Lindgrenin tarinoihin.
Katto Kassinen on kaunis, umpiviisas ja terveen pullea mies. Päivänä muutamana tuo hyvän itsetunnon omaava veikko lentää Pikkuveljen ikkunasta sisään. Pojan huoneessa hän huomaa höyrykoneen ja käynnistää sen, koska tietää olevansa maailman paras höyrykoneen hoitaja. Eikä Pikkuveli myöskään osaa olla siitä eri mieltä, kun Kassinen on kaikin puolin se paras mahdollinen leikkikaveri. Vaikka aikuiset eivät sitä ymmärräkään.
(Ensi-ilta 20.12.2002)