Turun Klubi nousi odotetusti kuoleman partaalta

Uusi vetäjä tiedostaa haasteet ja uskoo, että niihin löytyy vastaus.

Atomirotta on yksi Turun Klubin joulukuun kiinnityksistä.
Atomirotta on yksi Turun Klubin joulukuun kiinnityksistä. Kuva: Tony Sheng

Yksi Suomen kovimmista keikkapaikoista ajautui hetki sitten tiukkaan tilanteeseen. Turun Klubi jätti konkurssihakemuksen ja uudelleenkäynnistystyöhön tarttui tapahtuma- ja musiikkialan ammattilaisista koostuva joukko, joka vetää projektia nimellä Turun päivä ja yö Oy. Vetovastuun keikoista sai 60 hakijan porukasta haettu Janne Kiviniemi, joka lupaa tuoda laajat verkostonsa hyötykäyttöön Klubin hyväksi.

”Kyllä mä lähden tosi motivoituneena ja innolla tähän pestiin. Hieno vaihe päästä mukaan just nyt tässä uusiutumis- ja rakennusvaiheessa. Onhan tämä haastava homma, mutta en muuten koe mitään ihmeempiä paineita muuta kuin hyvässä mielessä. Ja projektin taustatiimissä on niin paljon kokemusta ja asiantuntemusta alalta, että aika ihanteellinen tilannehan tämä on. Turun kokoinen talousalue tarvii ehdottomasti yhden oikean tämän kokoluokan live/rock-klubin keskustan alueelle ja vaikea kuvitella parempaa jengiä toteuttamaan sitä”, Kiviniemi kertoo.

Kiviniemi on oikeassa. Turun Klubin alasajo olisi ollut todellinen sääli, sillä mesta on ollut vakiokohde sekä kotimaan että ulkomaan tähtivieraille ja yksi läntisen Suomen ehdottomasti tärkeimmistä keikkapaikoista. Kiviniemen ensimmäisenä hommana on pelastaa tämän vuoden keikoista mahdollisimman moni ja siinä hän näyttää onnistuneen, sillä kalenterista löytyy liuta laadukkaita nimiä, joista uusina mukaan on muun muassa Paperi-T, Atomirotta, Hevinkelium ja maaliskuun J.Karjalainen. Muutamia keikkoja on jouduttu peruuttamaan.

Turun Klubia aiemmin hallinnoinut Turun kulttuurikamari oli talousvaikeuksissa jo pidempään, joten konkurssi ei tullut yllätyksenä, kuten ei sekään, että toiminnalle lopulta löytyi jatkaja. Elävän musiikin esittäminen pitäisi olla mahdollista Turun kokoisessa kaupungissa, joten ehkä kaupungin pitäisi tarkistaa tukipolitiikkaansa asian suhteen. Samaan aikaan vastuu on jokaisella kuuntelijalla: levymyynnin eurojen vaihduttua nettipalveluiden senteiksi artistien liksa on keikkojen varassa. Jos jengi ei käy keikoilla, ei ole keikkapaikkoja.

1 kommentti

Dudebro

23.11.2015 14:29

Hienoa että paikka säilyy! Maailma muuttuu ja yritysten on muututtava mukana. Ehkä samalla liiketoimintamallilla, jolla keikkapaikkoja on pyöritetty sata vuotta ei enää nykymaailmassa pärjää.

Ratkaisu ei muuttuvaan maailman ole valtion tuki kaupallisille yrityksille, vaan uudet tavat tehdä rahaa. Voisiko musiikki verkostoja ja tapahtumanjärjestämiskokemusta hyödyntää muihinkin asioihin? Voisiko tilaaa käyttää muihinkin asioihin? Levytysstudio, johon ihmiset näkevät sisään kun käyvät päivällä lounaalla?

Käyttää artistien hankkimiseen joukkorahoitusta? Pistää aloittelevat bändit kilpailemaan paikasta päästä soittamaan facebook kilpailujen kautta tms.

Lisää ideoita miten tuoda yritys 2010-luvulle.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi