Yhdessä Helsingin snobeimmassa osoitteessa Kapteeninkadulla sijaitseva ranskalaishenkinen lounasravintola on elävä todiste sanonnasta, että rakkaalla lapsella on monta nimeä. Ravintolaa kuulee kutsuttavan usein myös samalla paikalla aikasemmin toimineen lihakaupan valomainoksen mukaan Cotelette et Caviariksi.
Olen useamman kerran pyrkinyt Four Seasonsiin lounaalle, mutta joka kerta kassalta ulko-ovelle saakka ylettyvä jono on tyrmännyt aikeeni. Paikka on varsinkin lounasaikaan todella suosittu, ja vaikka selvästi yli puolet asiakkaista noutaa sapuskansa mukaan, on ravintolan muutamaan pöytään melkoista tunkua. Seisoskeluun on siis syytä varautua, eikä isommalla porukalla kannata edes vaivautua.
Suosion syy selviää viiden minuutin vimmaisen jonotuksen jälkeen, kun näkymä salaattivalikoimiin aukeaa. Tarjolla on sen seitsemää sorttia toinen toistaan herkullisemman näköistä salaattia, lasagnea sekä päivittäin vaihtuva lounas. Edellinen asiakas valitsee reilun kokoiseen rasiaan mukaan vähän jokaista salaattia (8 e). Vuoromme koittaessa päästän sisälläni asuvan Karvisen valloilleen ja valitsen lasagnen sekä kyytipojaksi caesarsalaattia (9 e). Seuralaiseni testaa lounasannoksen, joka on tällä kertaa paahtopaistia, härkäpapuja sekä artisokkasalaattia (9 e).
Vallattuamme härskillä kyynärpäätaktiikalla itsellemme paikat tiskiltä iskemme annoksiimme kiinni. Liha on erinomaista ja sisältä kauniin punaista – juuri niin kuin pitääkin. Siitä huolimatta, että lasagneni on viileähkö sekä hieman suolaton, on sen maku täysin kohdallaan. Salaatin aineksista ei ole sniiduiltu tippaakaan ja molemmat kastikkeet ovat kerrassaan oivia.
Vaikka erikoiskahvit ovat ullalinnalaisittain erittäin kohtuuhintaisia (latte 2,80 e), olisi tämän hintaiseen lounaseen voinut kuulua kuppi kuumaa. Asiakaspaikkoja on suosioon nähden kuitenkin niin vähän, että jo lounaansa lopettaneiden ei selvästikään toivota jäävän paikalle kuppaamaan.
Kiitämme
- salaattivalikoimia
- fiilistä
Moitimme
- tilanahtautta
- jonoja
6 kommenttia
kaarleXIII
31.3.2008 12:46
No jaa,ihan kiva.Hinta/laatu ei ihan rimmaa.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
taistoS
31.3.2008 18:00
Eiran porvarien näyttäytymispaikka vaikkakin(pakko myöntää)aika tasokas.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Ent_asiakas
10.4.2008 15:18
Ryökäleet nostivat hintoja vuosi sitten ja samalla laatu laski. No, sitä ennen jonot olivatkin täysin mahdottomat... Kanasalaatissa kana on marinoitua mössöä , hedelmiä vähän näytetty ja kaninruokaosakin parhaat päivänsä nähnyttä. Lasagnessa on pelkkää valkokastiketta ja jauhelihaa saa etsiä suurennuslasilla. Toista oli ennen. Muutama vuosi sitten Four Seasonsista sai kaupungin parhaat patongit.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
turhapurouuuno
11.4.2008 10:47
Joo.Alas,alas on paikka mennyt.Kunnianhimo puuttuu kokonaan ja tilalle tullut rahastus.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
thbnm
11.4.2008 11:07
TOTTA!Paikka on nykyään aivan haitarista.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
garvinen
23.6.2008 17:44
Mun mielestä edelleen ihan voimissaan ja hyvä mesta? Hyvää ruokaa eikä hinta todellakaan ole paha.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin