Feta-pinaattiquiche, 3,90 e
- Täyte: Pinaatti, fetajuusto, kananmuna, kerma, maito, persilja.
- Pohja: Vesi, perunahiutale, vehnäjauho, ruisjauho, kasvisöljy, suola, glukoosi, maitoproteiini, vehnägluteeni, emulgointiaineet, hapettumisenestoaine, happamuudensäätöaineet, voi.
Kanniston leipomo on tarjonnut eteläisten kaupunginosien asukkaille tuoretta leipää ja pullaa heti aamusta jo lähes sadan vuoden ajan. Maltillisesti laajentuneella firmalla on nykyisin kolme omaa myymälää, joista yksi näppärästi Suomen akateemisessa episentrumissa, Yliopistonkadulla. Ei tarvita KTT-tutkintoa ymmärtääkseen, että UniCafe Porthanian appeeseen vaihtelua halajaville opiskelijoille kannattaa luukuttaa halpaa ja hyvää pullaa.
Yliopistonkadun myymälän ikkuna on näin talvisella houkutteleva ja sisältä näyttää lämpimältä. Ovelle saakka ulottuva jono asiakkaita puhuu myös hyvän hinta–laatusuhteen puolesta. Tarjolla on klassinen lajitelma leipää ja bullaa; ciabattaa, focacciaa, siemenpanineja, omenasarvia ja pulleita marenkeja. Jo tuoksu on huumaava – nyt ollaan kaukana markettien valmispakatuista käntyistä. Elsass-Lothringenin alueen 1600-luvun frankkimurteesta nimensä saanut quiche on yksi yleisimmin suomalaisissa kahviloissa pieleen menneistä annoksista. Vetinen ja pahvinmakuinen pohja on enemmänkin sääntö kuin poikkeus. Kannisto tekee ilahduttavan poikkeuksen, ja järkihintainen piirakanpala on pientä suolattomuutta lukuunottamatta onnistunut tuote. Pakastepinaatin ja valmiit fetakuutiot on valmis hyväksymään taloudellisten realiteettien valossa.
Plussat
- sijainti
- ikkunasomistukset
- oikeaoppinen quiche
- ystävällinen palvelu
- kohtuuhinnat
Miinukset
- ahtaus
- pöytien puuttuminen
- vähän gluteenittomia
- hankala parkkeeraus
- kahvitarjonta