Ravintola Olo

Harva ravintola kykenee vetämään illallisen läpi niin hallitusti ja tyylikkäästi mutta samalla rennosti kuin modernia pohjoismaalaista keittiötä edustava Olo. Kun Michelin Main Cities Europe -kirjassa ravintolalle myönnettiin Bib Gourmand -kunniamaininta, oli paikka käytävä ratsaamassa. Lounas oli niin erinomainen, että olisi ollut loukkaus keittiömestaria kohtaan jättää käynnit siihen. Eräänä lauantai-iltana suunnistimmekin taas kohti Kasarmikatua, tällä kertaa aikomuksena nauttia viiden ruokalajin Menu Nordic (52,50 e).

Ensimmäisenä ravintolassa kiinnittää huomiota palvelun toimivuuteen. Vesilasimme tuntuvat täyttyvän itsestään ja tarjoilijatar materialisoituvan tyhjästä aina tarvittaessa. Selostukset eri ruokalajeista ovat juuri sopivan pituiset, ja tiukkoihinkin kysymyksiin löytyy selkeä vastaus. Erikoisruoka-ainevaatimukset täytetään tyylikkäästi aina viinisuosituksia myöten.

Aterian aloittaa maustepippurilla graavattu siika marinoidun retikan sekä sinappidressingin kera. Annos on kauniisti ja mielikuvitusta käyttäen rakennettu ja sen kanssa tarjoiltava elsassilainen riesling on nappivalinta. Seuraavana pöytään saapuva savuankkaterriini omenavinaigreten sekä pähkinäbriossin kanssa jatkaa samalla elegantilla linjalla.

Glaseeratun jäniksenpaistin naurispyreellä sekä herkkutattikastikeella saapuessa pöytään on tunnelma jo korkealla. Koko illan ainoa pieni miinus huomataan tässä vaiheessa; liha-annokset eivät ole aivan tasalaatuisia. Varsinaista mielipahaa ei kuitenkaan kukaan koe, ja viimeistään pohjoismaalaisen juustolajitelman hilloineen saapuessa pöytään ovat hymyt herkässä. Erinomaisen aterian kruunaa lakkaparfait mantelikakun sekä lakkasorbetin kera, ja minun on pakko myöntää Olon kivunneen Savoyn sekä Chez Dominiquen rinnalle yhdeksi lempiravintolakseni.

Kiitämme

Moitimme

Käyttäjien arviot

Anna oma arviosi

8 kommenttia

Asiakas

21.10.2007 14:41

Lisäksi Olossa on hyvää mm. se että omallakin rahalla voi syödä hyvää ja hyvien tekijöiden rakkaudella tekemää tuoretta ruokaa. Leivät leivotaan itse ja ne ovat todella hyviä, kuten voi joka tulee jostain pikkumeijeristä ja on hyvää ja tuoretta. Tuoreyrttiviikot jne. antavat hyvän lisän, vaikak ruokalistakin vaihtuu 4-5 kertaa vuodessa, toki sesongin mukaan

Ravintolapäällikön ja salihenkilökunnan ammattitaitoisuus on todella hyvää ja ihmettelenkin mistä noin hyvää henkilökuntaa on löytynyt, iso plussa heille.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

710

23.10.2007 15:35

10+ ei ole yhtään liiottelua.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

-JEPU-

25.10.2007 16:49

Hienoa, että muutkin ovat löytäneet tämän erinomaisen ravintolan. Söin siellä taannoin elämäni parhaan kuuden ruokalajin menun. Siinä jäivät Savoy, Palace Gourmet ja GW Sundsmans toiseksi.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Castellane

25.10.2007 22:09

Erinomainen kokonaisuus!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

zxp

10.3.2008 17:06

Upea kokonaisuus. Ruoka erinomaista, palvelu pelasi olematta ällöä, miljöö tyylikäs. Pitkästä aikaa positiivinen yllätys ravintolakokemuksissamme.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ulkona

8.7.2009 16:52

Olin asiakkaani kanssa lounaalla. Palvelu oli ystävällistä ja ruoka erittäin hyvää. Mutta me olemme molemmat jo sen ikäisiä ihmisiä, että olemme elämässämme syöneet ulkona, voisinpa sanoa, riittävästi.
Alkupalojen tullessa häkellyin annoksen pienen pienestä koosta ja asiakkaani lohdutti, että "ne on kuule Postressissä vielä pienempiä." Olen odotellut, että tämä muoti menisi ohi ja ruokaa saisi niin, ettei iltapäivällä tarvitse etsiä työpaikan kaapista keksipakettia jaksaakseen. Söimme sitten leipää vatsantäytteeksi läpi aterian. Jälkiruoan kohdalla jo nauratti. Se oli lautasen poikki menevä diagonaalinen kastikeraita, jossa oli "sattumia", jäätelöä. Me emme ole langanlaihoja, mutta emme halua maksaa siitä, että ravintola laittaa meidät dieetille. Silloin harvoin, kun enää jaksaa mennä ulos syömään, olisi mukavaa saada myös yltäkylläisyyden kokemuksia.
Ruoan laadusta ja palvelusta ei ollut valittamista, ja on kai oma vikani etten kuulu kohderyhmään. Kaipaan tunnelmallista konstailematonta ravintolaa, jossa saa hyvin ja huolella tehtyä husmanskostia yhtä ystävällisesti ja huomaavaisesti tarjoiltuna kuin OLOssa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Enjoy_it

14.9.2009 12:24

Ehdotonta ravintoloiden aatelia.
Mutkaton ja silti fiini! Suosittelen lämmöllä!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kulinaristi

19.2.2016 16:59

Stadin parhaat kalapuikot! Suosittelen!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi