Ruutanan korttelissa Kasarmikadulla sijaitsevassa liikehuoneistossa on toiminut pitkä liuta anniskelupaikkoja 1800-luvun lopusta saakka. Tässä edesmenneen Jump Inninkin aikoinaan majoittaneessa parissakymmenessä neliössä viime syksystä saakka operoinut Bacchus på Backen tarjoaa turhaa hifistelyä karttaville viininystäville relat puitteet iloiseen iltaan.
Viinilista on valitettavan suppea eikä tarjoa lukuisten kirjoitusvirheiden lisäksi suuria yllätyksiä. Listan viidestä punkusta löytyvät Wyndham Estate Bin 555 Shiraz (42 e), Jacob’s Creek Shiraz (28 e) sekä kaksi eri Casillero del Diabloa (30 e ja 32 e) eivät juuri eksoottisuudellaan enofiilistä erektiota aiheuta, vaikka kelpo arkibrenkkuja ovatkin. Valkkaripuoli noudattelee samoja linjoja, ja Mummin (62 e) valinta ainoaksi samppanjaksi on jo hiukan masentavaa. Todelliset herkut löytyvätkin listan ulkopuolelta, hintojen tosin paukkuessa aivan eri lukemiin. Pullollinen Pontet Canetia kustantaa jo 110 euroa.
Kalustus on kalsea kuin työsiirtolan tupakeittiö, mutta Bacchuksen viehätys piileekin henkilökunnan lungissa asenteessa, eikä verttikivimäisessä sisustuksessa. Erehdyttävästi Jude Lawta muistuttava omistaja Casimir Reincke naurattaa seurueen daameja parannellessaan pitkäksi venähtäneen edellisen illan krapulaansa sadan euron Margauxilla, paikalle tunnin myöhässä saapastelleen kokin pähkäillessä mitä nälkäiselle väelle taikoisi.
Mäiskeet ovat tiistai-illan kotiruuaksi ok, mutta mitään elaation aihetta on turha odottaa. Ranchsalaatti on hukuttautunut etikkaan, kanan kylkiäisenä saapuva risotto maistuu Uncle Ben’siltä, oliivit taas ehdalta Eldoradolta. Edes sapuskojen tuottama pettymys ei kuitenkaan onnistu ryssimään paikan ja erityisesti sen henkilökunnan rakentamaa loistavaa pössistä. Täältä poistut iloisessa humalassa.
City tuottaa laadukasta sisältöä kaupunkikulttuurista ja ravintoloista täysin ilmaiseksi ihmisille. Koska haluamme, että juttumme tavoittaa mahdollisimman monet, toivomme että seuraat sosiaalisen median kanavia ja tilaisit uutiskirjeemme. Kiitos, että olet lukijamme!
4 kommenttia
siegheil
19.3.2007 10:01
R Ä K Ä L Ä !!!!
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
katinen7
20.3.2007 03:19
Ihan kiva paikka, jäi hyvä mieli:) Vähän syrjässä kaikesta muusta melskeestä, mikä on positiivista!
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Juusto77
25.3.2007 07:03
Ainoastaan positiivistä tästä ravintolasta!
Vastaa kommenttiinHyvä fiilis, ja rento olo
Vastaa kommenttiin
Viiniystava74
28.12.2007 18:42
Hyvät viinit, charmikas henkilökunta ja ruokakaan ei ollut hassumpi:)! Vietimme hauskan fondue illan 20 henk. seurueessa, suosittelen lämpimästi!
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin