Punanotkossa kotimaisia tapaksia, eli sapaksia, tarjoileva Juuri on positiivinen poikkeus helsinkiläisessä ravintolaskenessä. Omaperäinen liikeidea sekä sen tyylikäs ja loppuun asti viety toteutus hurmaavat välittömästi, ja hyvä fiilis kantaa koko ravintolassa vietetyn pitkän illan.
Designmuseon kupeessa Korkeavuorenkadulla sijaitseva sapasbaari on viihtyisästi sisustettu; tummaa puuta, liitutaululle kirjoitetut juomalistat, taiten toteutettu valaistus sekä tuoreet kukat maljakoissa sointuvat loistavasti yhteen. Tarjoilu pelittää alusta saakka, eikä haparointia ilmene koko illan aikana.
Annan seuralaiselleni vapaat kädet valita alkupalamme, ja hetkeäkään epäröimättä hän tilaa vadelmamarinoitua nieriää, savustettuja Pielisen pikkuahvenia, jokirapu-maalaisjuustotäytteisiä kaalikääryleitä, tuoremakkaraa, riistaworsmackia, punajuuri-pähkinämureketta, grillattua mustajuurta sekä olkien päällä kypsennettyä mäkimeirami-munajuustoa (kaikki 3,40 e/kpl). Alkupalat huuhtoutuvat alas pullollisella André Clouet Brut Grande Réserve -samppanjaa (48 e).
Alkupaloissa on havaittavissa selkeitä tasoeroja. Kun vadelmamarinoitu nieriä on kaikkien taiteen sääntöjen mukaisesti paistettu ja muodostaa sen kanssa tarjoillun retiisikastikkeen kanssa kerrassaan loisteliaan liiton, jättävät ennakkosuosikin viittaa kantaneet pikkuahvenet munakastikkeen kera meidät melko kylmiksi.
Pääruoiksi tilaamamme annokset grillattua villisian kylkeä, omenavoita ja lihaliemessä haudutettuja juureksia (22,50 e) yllättävät todella positiivisesti niin kokonsa, makunsa kuin ulkonäkönsäkin puolesta. Tämä setti ei jätä terävähampaisintakaan lihansyöjää kylmäksi ja sen kanssa suositeltu vuoden 2006 Old Garden Mourvèdre -punaviini (39 e) on Alkosta löytyvään (toiseen australialaiseen) Miss Harryyn tykästyneille iloinen tuttavuus.
Vaikka ilta venähtää vielä konjakkilistan kautta takaisin samppanjoihin, nousee kahden hengen lasku vain hitusen yli kahden sadan, joka on tästä setistä melko kohtuullista.
Kiitämme
- Palvelua
- Hinta-laatusuhdetta
Moitimme
- Ei napisemista
8 kommenttia
710
9.9.2008 15:41
Kävimme.TODELLA kannatti.Yksi ilosimmista ravintola kokemuksista moneen vuoteen.10++++
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
MisseM
30.9.2008 08:55
Oli todella loistava kokemus. Suosittelen ehdottomasti!
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
melkein
3.10.2008 10:09
Paikka on hieman syrjässä keskustan vilskeestä, ja siksi ravintola oli jäänyt näinkin pitkäksi aikaa kokeilematta. Alkupalasapakset olivat laadultaan epätasaisia, parhaat loistavia - heikommat yllättävän heikkoja. Pääruoka (karitsaa) oli aivan törkeän suolainen, ja samaa suolaisuutta valitteli neljän hengen seurueestamme kolme. Hienoinen pettymys siis kaiken ravintolasta kuulemani hehkutuksen jälkeen.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Vopat
5.10.2008 11:53
Yksi Helsingin parhaista ruokaravintoloista!
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Reetu_71
23.10.2008 23:46
Erinomainen ja viihtyisä ravintola mihin voi mennä myös omalla rahalla. Olen vienyt sinne ulkomaalaisia vieraita työn puolesta jo monta vuotta ja tulen jatkamaan sitä.
Sapakset ovat hyviä, viini suhteellisen edullista ja aina poistuu tyytyväisenä.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
cete
27.2.2009 15:19
Aivan loistavat sapakset ja mutkaton palvelu!
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
notmystyle
14.3.2010 19:16
Ruoka oli maukasta, mutta palvelu käsittämättömän töykeää ja hidasta. Kun pitäisi tehdä ruokatilaus, tarjoilija syö välipalaa baaritiskillä ( ravintola oli juuri avattu) ja kun haluaisi maksaa laskun, kiillotetaan haarukoita mielummin. Nautinnollinen illallinen tulee tunnelmasta, ei pelkästä hyvästä ruoasta. Itse asiassa henkilökunnan töykeys jopa pystyy pilaamaan hyvän ruoan!!
Vastaa kommenttiinEn missään nimessä uskalla tuoda tänne vieraita ainakaan!
Vastaa kommenttiin
Pollamystynyt
10.6.2010 14:35
En koskaan päässyt edes ravintolaan asti; palvelu oli niin huonoa jo varausta tehdessä, että vien mieluummin rahani muualle.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin