Michelin-tähteys ei automaattisesti tarkoita sitä, että rahahanat aukenisivat. Vaikka rengasmiehen prenikka on lupa nostaa hintoja puolella, nousevat kulut myös vähintään samaa tahtia. Ranskassa jotkut keittiömestarit jopa kieltäytyvät tähdistä, sillä he eivät halua lähteä sen velvoittamaan varustelukilpailuun mukaan. Ravintolan laajentaminen heti tähden jälkeen ei myöskään ole hyvä idea. Suuremmassa paikassa on vaikea pitää yllä samaa laatua, ja tähti voi lähteä kävelemään yhtä nopeasti kun se on tullutkin. Viisainta on avata samaan kaupunkiin toinen, halvempi ja suurempi paikka, jolla voi takoa täppiä. Näin teki Välimäki ja näin tekivät myös Demon pojat.
Kun ensimmäisen kerran soitin Groteskiin ja tiedustelin pöytää vielä samaksi illaksi, minulle naurettiin avoimesti puhelimessa. Tällä kertaa olen viisaasti viikon ajoissa, ja pöytä järjestyy. Salin sisustuksessa on vähän kikkailun makua, mutta kesäinen terassi on oikein miellyttävä. Tarjoilijat ovat nuoria, mutta erinomaisesti asiansa tuntevia. Alkusamppanjat (12,84 e/lasi), tilausten otto sekä selvennykset sujuvat ystävällisesti ja moitteettomasti. Leipä tosin maksaisi erikseen, mikä tuntuu Suomessa hiukan oudolta. Viinilista on miellyttävästi rakennettu ja hinnoiteltu.
Seuralaiseni valitsema parsa-mozzarellasalaatti (14 e) on hiukan sekava setti, josta punainen lanka tuntuu puuttuvan, mutta oma salaattini hanhenkoipiconfitista, pinjansiemenistä sekä uunipunajuuresta (12,5 e) on kerrassaan herkullinen. Seuraava kierros, haudutettua vasikanposkea (21,50 e)
sekä grillattu viiriäinen hanhen kiviipiiracassoulletin kera (24,50 e) onkin jo sitten absoluuttisen loistava. Lopun tiramisu juraçoneineen (8,80 e / lasi) ja espressoineen, sekä lasilliset 21-vuotiasta Lagavulinia (39 e / lasi) kruunaavat loisteliaan illan. Ainoa kehitysehdotus, joka nousee mieleen, on se ettei laskua tarvitse tuoda puolen tunnin välein. Se on yleensä tapana hoitaa kerralla poistuessa. Muuten täydet pisteet Groteskille.
Kiitämme
- Palvelua
- Hinta-laatusuhdetta
Moitimme
- Yli-innokasta laskutusta
4 kommenttia
wilhem
9.9.2008 15:49
Karsee pettymys
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Delicatessen
18.10.2008 15:21
Olen käynyt varmaan kymmenisen kertaa ja aina ollut mielettömän hyvää! Hintalaatusuhde kohdallaan - vihoinkin gourmetia omalla rahalla.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
mojitoman
15.4.2009 17:41
samassa osoitteessa kaikkea mitä voi toivoa, varsinkin kesällä kun terassi aukeaa...huippuiltoja hyvän ruuan ja juoman parissa!!!
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Stuube84
21.9.2010 20:06
Todella törkeää, kun terassilla saa poltella huumeita!
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin