Libanon on maa, jossa vanhan sanonnan mukaan asuu pelkästään vähemmistöjä, ja sen kyllä huomaa ruokakulttuurista. Soppaan ovat nimittäin lusikkansa tunkeneet niin ranskalaiset, arabit, juutalaiset, armenialaiset kuin italialaisetkin. Toinen vanha sanonta liian monesta kokista ei kuitenkaan tässä tapauksessa kuitenkaan pidä paikaansa, vaan tuloksena on ihastuttava sekoitus, missä persilja, minttu, korianteri ja kaneli yhdistyvät leikkisään liittoon papujen, herneiden ja seesamin kanssa.
Yrjönkadun parhaalla paikalla jo pitkään nököttänyt Farouge on kerännyt niin ristiriitaisia kommentteja tuttaviltani, että paikka oli monen vuoden tauon jälkeen ratsattava. En tiedä, ovatko Farougen hinnat laskeneet viime käyntini jälkeen, mutta ruokalistaa silmäillessä hintataso tuntuu hyvinkin kohtuulliselta. Reilunkokoisten alkupalojen hinnat pyörivät kympin tienoilla, ja pääruokien – hummeria lukuunottamatta – parissa kympissä. Kokemukseni libanonilaisista viineistä ovat todella karmivia, mutta listalta löytyy toki muitakin vaihtoehtoja. Hintakerroin Alkoon verrattuna on viinien kohdalla noin kolme.
Vanhana kikhernenistinä en voi ohittaa listalla komeilevia falafelejä (8,5 e). Kroketeissa on maku kohdallaan, mutta taratorkastikkeen määrässä on lievää sniiduilun makua. Kaupungin parhaiksi falafeleiksi nämä eivät rakenteensa puolesta nouse, mutta varmasti viiden kärkijoukkoon.
Pääruuaksi tilaamani paahdetut lampaankareet perunaterriinin sekä valkosipulikastikkeen kera (20 e) ovatkin sitten hiukan kinkkisempi tapaus. Liha on hyvää ja juuri oikealla tavalla paistettua, mutta perunaterriini on niin yltiöpäisesti suolattu, että puolet jää tällaiselta suolahiireltäkin syömättä.
Palvelu tuntuu ravintolassa toimivan, eikä siisteydenkään suhteen mitään huomautettavaa löydy. Myös annoskoko ja hinnat ovat järkevässä suhteessa toisiinsa. Ruoka ei kuitenkaan kaikilta osilta ollut aivan sitä tasoa kuin mitä olin paikalta odottanut. Poistun ravintolasta yhtä ristiriitaisten tuntemusten vallassa kuin olin sinne saapunutkin.
13 kommenttia
Beirut
15.2.2008 14:06
En ole samoilla linjoilla toimittajan kanssa.
Vastaa kommenttiinHinta laatuun nähden on liikaa ja ruokien vaihtelee jonkin verran.
Edellisestä käyntikerrasta yleissiisteys on laskenut, ruokalistat reveneet ja likaiset.
Meze toimii edelleen ja maut yleensä ottaen oli kohdillaan. Pääruoan voi jättää väliin. Jälkiruokana baklava oli maittava.
Seuraavaa kertaa voi odottaa...
Vastaa kommenttiin
Cityristiriita
28.2.2008 22:46
Farouge on toiminut muistini mukaan Helsingissä AD 1995 alkaen aloittaen Mannerheimintien toisesta päästä ja nousten sieltä ylös Erottajalle. En ymmärrä City - lehden kirjoittajan arvostelua/ kommenttia Farougen ristiriitaisuudesta. Koko Helsingin luotettavin ravintolan ruoan suhteen on kaikkina näinä aikoina ollut Farouge - sekä yksityisellä puolella, jolloin ruokailijoiden joukkue on käsittänyt eri ikäistä 2-6 henkeä tai työelämän vaativaa edustusruokailua variaatioita lounaasta illalliseen. Pitäisikö City-lehden kirjoittajan ikä, asiantuntemus ja tausta kysäistä - kun ei kumpaakaan tunne olevan. Testailen itse yleensä Helsingin uusia ravintoloita kykyni mukaan - vanhoissa käyn säännöllisin väliajoin. Mutta Farouge on ainoa, josta en ole koskaan lähtenyt siten, että harmittaisi. HYVÄ RUOKA PAREMPI MIELI
Vastaa kommenttiinNimim Ristiriitaisin tuntein hävisi luottamus City lehden arvosteluihin
Vastaa kommenttiin
Edelliselle
29.2.2008 12:28
Ravintola-arvostelija käy ravintolassa tutustumassa keskimäärin kerran tai kaksi ja kirjoittaa näiden käyntien pohjalta artikkelinsa. Tämä on vakiintunut tapa niin Suomessa kuin maailmallakin. Yhdellä tai kahdella kerralla on tietenkin tuurielementti jonkin verran mukana (mitä parempi ravintola, sitä vähemmän on tsägästä kiinni). Varsinkin silloin kun kohdalle sattuu epäonnistunut ruoka-annos, on syytä muistella aikaisempia käyntikertoja sekä kuunnella mitä ravintolassa viime aikoina enemmän asioineet kertovat. Omat ja muiden mielipiteet pitää tosin osata erottaa tekstissä selkeästi toisistaan -- jo puhtaasti journalistisista syistä. Tässä toivon onnistuneeni, vaikkei artikkelini olekaan kaikin osin miellyttänyt.
Jos pääruoka on kokeilukerralla ollut niin suolaista ettei sitä voinut syödä, mutta ravintolalla on muuten hyvä maine, voidaan kai puhua siitä, että ravintolan ruuan taso heittelee. Oletusarvo lienee, ettei Farougen maine perustu siihen, että ruoka on siellä AINA ylisuolaista?
Ristiriitaiset tunteet aiheutti se, että vaikka paikan ruoka oli pääsääntöisesti hyvää, pääruuan totaalinen sössiminen vetäi mielen väkisinkin apeaksi. Olisi väärin jättää tällainen "pikkuseikka" mainitsematta, vaikka tuntisi miten paljon sympatiaa ravintolaa, sen henkilökuntaa sekä pitkää historiaa kohtaan.
Viittaan vielä nimimerkillä Beirut kirjoittaneen tekstiin, joka oli kanssani ravintolasta eri mieltä, mutta täysin päinvastaisesta syystä kuin sinä. Pieni otos, mutta kertoo jotakin ravintolan ristiriitaisesta suosiosta.
Vastauksena vielä kysymykseesi; olen 30-vuotias, joka voi jonkun mielestä tuntua kamalan nuorelta. Onneksi se on sellainen vamma, jonka aika parantaa. Asiantuntemustani taas yritän kehittää jatkuvasti.
Hauskaa alkukevättä,
Tuomas Vimma
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Bob5600
1.3.2008 18:00
Good food, very friendly staff and Atmosphere!
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Borgee
14.6.2009 20:55
Ei ole Farouge enää mitä se on ollut 3-5 vuotta sitten. Ylimielinen (mutta ystävällinen) palvelu, hyvää ruokaa mutta ei mitään erikoista. Kallit hinnat - jäätelöpallo 11,50e kertoo jotakin.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Pettymys
17.2.2010 20:54
On täysin käsittämätöntä miten hyvistä ruoka-aineista saa niin huonoa ruokaa.Ruoka oli kuivaa ja maku ei ollut mieltä ylentävää.Huonoin kokemus ikinä,mutta kokemus sekin.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
TOISO
27.3.2010 10:50
Vierailu ravintolassa vaimoni kanssa 26.3.2010 oli mahtavaa. Kaikki oli täydellistä - herkullinen ruoka, kauniisti katettu, iloinen hovimestari joka kertoi ja opasti libanolaisesta ruoasta ja selvästi teki kaikkensa jotta me viihtyisimme. Oli mukava "feelinki", kaikki jäykkyys puuttui ja melkein tuntui että olimme vierailemassa jonkun kotona.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
rahastusta
2.7.2010 22:27
Kaunis ravintola, rauhallinen tunnelma, hyvä palvelu. Hintoja tosin on hinattu aina vähän väliä ylös siihen malliin, että kipukynnys on nyt kyllä jo ylittynyt. Alkupala mezet ovat pieniä ja hinnat järkyttäviä. Viitaten em. arvosteluun, ALKUPALA falafelien (joiden makukaan ei erotu mitenkään erityisesti edukseen) hinta nykyään jo 11 euroa ja kirjoittajan mainitsema lampaankare huikeat 27 euroa! Ei taida alv-alennukset näkyä tässä ravintolassa jatkossakaan...
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
benkku41
22.2.2011 06:38
No ei ole kehumista, harmittaa kun kävin siellä. Silkkaa rahantuhlausta. Tuli väärä annos ja vihannekset jäässä.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
pettymys1
13.8.2011 13:46
olin odottanut farougeen menoa kovasti, mutta todella huono palvelu takaa että en kyllä odota uutta käymistä enää. Ruoka ok, mutta ei loistavaa.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
netta11
27.11.2011 10:28
Ruuan taso/annoskoot eivät mitenkään vastaa hintatasoa. Ymmärrän että kyseessä fine-dining paikka, mutta 3-4 scampia pääruokana oli lähinnä naurettava. Lammaskare haaleaa ja sitkeää, sitä kyllä oli riittävästi.
Palvelu vaihtelevaa, pöytään ei edes ohjattu ja ruokalistat tuonut tarjoilija ei toivottanut edes tervetulleeksi, ei siis sanonut sanaakaan.
Vastaa kommenttiinListalla monet viinit joita saisi laseittain loppu, hummeria ei löytynyt, ei hyvä tuon tason paikassa.
Ei toimi, ei tarvitse suositella eikä mennä uudestaan...
Vastaa kommenttiin
Aki 2
30.12.2014 14:44
Ei kai kukaan ota tosissaan näitä Cityn juttuja. Paras ravintola Helsingissä
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Nihna
15.8.2015 08:40
Mezat ok mutta pieniä. Pääruuat eivät Libanonia ole nähnytkään! Mausteet eivät ole kohdillaan. Minkä takia pitää alkaa kikkailemaan kun originaali on aina paras. Suomalaiset matkustavat nykyään paljon ja tuntevat libanonilaisen keittiön. Olisi kyllä mahtavaa jos Helsinkiin avattaisiin aito libanonilainen ravintola!
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin