Kun pikkujulkkikset – kuten minä – listaavat lempiravintoloitaan, keikkuu Kabuki lähes aina listan huipulla. Osittain se johtunee paikan omistajan mieltymyksestä julkimoita kohtaan, mutta siihen vaikuttanee myös se raaka fakta, että ruoka tässä 1600-luvun pornografisesta varieteeteatterista nimensä saaneessa ravintolassa on oikeasti poskettoman hyvää.
Vertti Kiveä tämä paikka ei todellakaan ole nähnyt, ja vähintäänkin omaperäinen sisustus nimmareilla varustettuine lätkäpaitoineen sekä luonnollisen kokoisine Markus Selinin kuvineen pistää väkisinkin hymyilemään. Ravintola on molemmilla tarkastuskerroilla tupaten täynnä, ja tarjoilijatar vihjaakin, että saadakseen perjantai-illaksi pöydän, kannattaa varaus tehdä kuukautta aikaisemmin. Ruokalista on pitkä kuin Kadonnutta aikaa etsimässä, ja annankin nipponilaiseen naminamiin perehtyneelle seuralaiselleni vapaat kädet. Hänen tiedusteltuaan löytyykö keittiöstä tänään toroa – pohjoisen sinievätonnikalan rasvaista vatsalihaa – tai keltaevätonnikalaa, valitsee hän listalta parisenkymmentä pientä annosta (3 e–6,80 e /kpl).
Ruokien valitseminen on suuri osa Kabukin viehätystä, mutta japanilaiseen keittiöön perehtymättömälle yksinkertaisinta on valita valmis ateriakokonaisuus. Sashimi & Sushi Teishoku (24,50e) on erinomainen crash course raa’an kalan maailmaan. Fisu kannattaa huuhdella alas kylmällä Kirin-oluella tai sakella. Sakea juodessa oman kupin täyttäminen on paha faux pas (tejaku), ja jokainen huolehtii seuralaisensa kupista.
Alkupalaksi napostelemamme siitakesienet, soijapapukeitto, etikkamakrilli, erilaiset mustekalat, jättiravunpyrstöt, kampelat sekä inkiväärillä maustettu munakoiso ovat kaikki erinomaisen herkullisia, mutta sashimien saapuessa pöytään käy hitaammallekin selväksi Kabukin menestyksen salaisuus. Lohi on – jos ei nyt aivan itse Tenolta narratun makuista – niin kuitenkin uskomattoman hyvää. Myös ravintolan huippupakastimen -50-asteessa pötkötellyt kauniinpunainen tonnikala on aivan eri kamaa, kuin se harmaa shittu, jota useimmissa ravintoloissa tarjotaan. Gochissama!
Kiitämme
- ruokaa, ruokaa, ruokaa
Moitimme
- toisinaan hidasta palvelua
20 kommenttia
Karrpaasi
16.11.2007 10:22
Hinta/laatu miinus 1000000%.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Linkola
16.11.2007 10:40
Täysin epäeettistä tuoda kalaa toiseltapuolen maapalloa.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
epaeettista
16.11.2007 11:29
Ainoa tapa päästä herkuttelemaan tonnikalalla on tuoda sitä toiselta puolelta maapalloa. Tonnari kun ei Suomenlahdessa polski. Lopettakaa toi vitun ruikutus.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
yokohama
19.11.2007 14:21
Törkeet hinnat riisipuurosta ja etikasta ja kalanpaloista...
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Loistomesta
29.11.2007 13:59
Kabuki on paras.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Avveel
3.12.2007 12:03
ONhan sitä Suomessakin kalaa vaikka millä mitalla. Tonnikalaa ei tarvita, se on muutenkin häviämässä sukupuuttoon.
Ravintolan ruoka oli tosihyvää!!!! :)
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Stadin
14.12.2007 10:34
Ainoa oikea!!
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Jeppiskamaa
21.1.2008 12:57
Mahtavaa: Hikisiä lätkäpaitoja ja rock-krääsää, kovat puupenkit joilla saa istua polvet kurkussa. Olkoonkin ruoka hyvää, mutta miljöö on niin perseestä että nautinto menee miinukselle.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
AksuX
21.1.2008 20:26
Hyh mikä lähiöpubin näköinen paikka.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
HungryWeWere
9.2.2008 15:04
Järjettömän huono palvelu !
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
surullista
18.6.2008 21:50
miksi tätä raflaa hehkutetaan??? ruoka oli niin onnettoman surullista, palvelu hidasta ja töykeää ja miljöö suoraan kallion räkälästä. edes riisiä ei oltu osattu keittää kunnolla, kuivaa ja kovaa kuin eilinen räkä.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Jukka1972
5.9.2008 13:16
Lounaalla täyttä ja ruoka hyvää. Palvelu hitusen hidasta, mutta onneksi aikaakin oli. Mutta se pääasia, eli ruoka erittäin hyvää.
Jukka
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
washoku
9.10.2008 19:20
Ruoka oli hyvää, mutta palvelu surkeaa. Urheilukrääsä kamalaa.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
bukibuki
26.10.2008 09:55
Laadutonta sushia ja haisevaa kalaa.Palvelu oli todella huonoa ja ruoka täysin ala-arvoista.Ei noin tunnetussa paikassa uskoisi syötettävän ihmisille huonompaa ruokaa kun golden raxin pizza buffetissa mutta niin vaan tehdään. Tämä oli jo kolmas ja viimeinen kerta.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Vikakerta
30.11.2009 14:39
Ruoka ihan jees,virolaiset tarjoilijanaiset surkeita.Janoon kuolet pöydässä,eikä astioita saa pöydästä pois kuin pakottamalla.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
ByeByeKabuki
27.1.2010 00:30
Boy has Kabuki gone down down and below. What happened? Used to go there a lot. Sure it was hot inside, slow rude sloppy service but food pretty ok for Finland. That's in the past now. Never ever again. Made a reservation one week ahead. Got to the restaurant. Starving. No reservation, no table. They had lost our reservation. This was a first in Finland. Waited to hear apologies and how may they fix this. Instead the restaurant worker kept leafing through the sorry looking handscribled "reservation book" and flat out said they never make mistakes, not like this. Not possible. If they write it down, it's there. So we must be lying, we never made the reservation. No apologies, no offers to do take out instead for a discout. Or something. Anything. What terrible customer service. Even for Finland. Luckily for us there's Restaurant Koto nearby, enjoyed excellent food and service there. Thank you Koto. Byebye Kabuki. Zero points.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
aristoteles666
25.9.2010 13:41
tää on turhaa enään, mutta kun luki noita arvosteluja, ihmiset on vain mennyt väärään paikkaan syömään.
Vastaa kommenttiinjos kabukin juttua ei tajunnut, ei tajunnut ja silloin kannattaa mennä muualle, ruoka oli aina loistavaa ja palvelu niin hyvää kuin jatkuvassa kiireessä voi olla, sekin pitää vain ymmärtää, pieni ahdas tila, aina täynnä, paljon pieniä ruokia koko ajan joka pöytään=kiire.
Vastaa kommenttiin
Dirika
14.6.2011 22:35
+ Ruoka erinomaista laajasta listasta
Vastaa kommenttiin+ Palvelu OK
+ Sympaattisen rönttöinen verrattuna Michelin -starapaikkoihin
- Ehkä hintava, mut nyt virman piikkiin
- Vähän paikkoja, muttei haittaa, kun on varaus (joitakuita kävi hakemassa eioot, kun tänne tarvitaan varaus alkuviikollakin)
Vastaa kommenttiin
WanhaAsiakas
23.9.2011 19:56
Kabukin alkuaikoina ja vielä edeltävän vuosikymmenen keskivaiheilla Kabukissa pelasi sekä pikainen palvelu,(tuolloin vain kabuki-Aki,Pirjo, Anneli ja Hannele olivat salissa myös tarjoilemassa)että ruoka oli maukasta. Vaikka välillä salin puolella oli vain yksi tarjoilija ja paikka täynnä; homma pelasi hymyillen!
Nykyinen tila on valitettavasti kääntynyt huonompaan suuntaan - tarjoilijat(ja nyt heitä on monta) eivät ehdi asiakkaiden lähelle tuomaan lisää jäävettä (pyytämättä!!)Eikä täten paikassa ole enää sitä lämpimän kotoista tunnetta, jossa asiakas oli pääasia sama sitten olitko julkkis vai ei,sama palvelu ja iloinen tunnelma!
Kaipaan sitä entistä Kabukia henkilökuntineen...minneköhän ovat kadonneet?
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Kantsu since -00
4.11.2019 20:16
Helsingin paras sushiravintola - oli jo 2000-luvulla ja on sitä vieläkin. Kateelliset panettelee ja köyhät valittaa, painukaa niihin halvempiin rahvaan paikkoihin ja sushibuffetteihin jos ei miellytä. Kabuki on LEGENDA ja syystäkin. Kitoos.
T. Julkkis 2000-luvulla, keskisuurijulkkis-2010 -luvulla.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin